Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Сушена рибица с подправкиСушеницата трябва да е готова след около 2 седмици, но това зависи от дебелината на рибицата.
Сушената рибица с подправки е много вкусна....
09 Ноем.
16
Как се прави перлена захарПредлагам две рецепти, едната е на Люси Евтимова и другата е моя и гарантирам, че по този начин италианките, когато нямат на разположение в момента такава си я правят набързо у дома....
20 Април
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове.
Смелете всички посочени подправки с помощта на мелачка.
Посочено е, че солта е по желание....
06 Юли
Как се прави мляко от лимецКак се прави мляко от лимец? В следващата рецепта ще научите целия процес.
Накиснете лимеца в половин литър вода и оставете да престои така поне 2 часа....
25 Окт.
Така се прави домашно краве маслоЕто така се прави домашно краве масло - вече и вие може да си го приготвите....
20 Май
1
Рибица с картофиНамажете с нея рибицата от всички страни, покрийте съда и оставете на хладно да се маринова за 1 нощ (може и по-малко).
Нарежете лука и лимона на резени....
29 Февр.
Свинска рибица с плънкаСвинската рибица се почиства и се оформя. В рибицата се прави разрез по дължина и се изважда част от месото.
Морковите се нарязват на малки кубчета, лукът на ситно....
03 Януари
Свинска рибица с плънкаСвинската рибица се почиства и се оформя. В рибицата се прави разрез по дължина и се изважда част от месото.
Морковите се нарязват на малки кубчета, лукът на ситно....
03 Януари
Свинска рибица на фурнаВ тава слагаме рибицата нарязваме я по ширина и подреждаме зеленчуците в прорезите.
Поръсваме обилно с подправките, след което наливаме 200 мл вино. Оставаме да престои 1 нощ....
21 Юли
Свинска рибица с картофи на фурнаПо средата слагаме и рибицата. Върху тях обилно посипваме соса и нарязания лук....
20 Август
Как се прави саламура за сиренеРазмесвате водата и солта и заливате сиренето, след което го притискате добре отгоре за да не се показва над саламурата.
Много от нас са виждали бабите си как правят саламура....
11 Март
2
Крехки пържоли от свинска рибица в сачСлед това се поръсват с подправките.
Режем лука на едро и го поръсваме между пържолите. Оставяме ги в хладилник за около 4 часа. След което ги поставяме в сач, заливаме с малко вода, да се покрие дъното....
04 Септ.
Печена свинска рибица с ябълки и беконОт време на време повдигайте фолиото и поливайте свинското печено със соса, в който се пече.
Нарежете изпечената рибица на дебели резани....
16 Дек.
Задушена говежда рибица в тенджера под наляганеВ плато подредете нарязаното на порции готово говеждо месо, гарнирайте го със зеленчуците, с които се е варило и полейте със соса от варенето.
Поднесете ястието с подходяща за сезона гарнитура....
22 Септ.
Как се прави сушена рибаТова ще отнеме около 10 часа, но са включени много фактори, включително влажността на въздуха, дебелината на рибите и количеството за изсушаване, които могат да ускорят или забавят процеса на сушене....
17 Септ.
1
Свинска рибица с мед и два вида горчицаСвинската рибица с мед и два вида горчица е много вкусна....
10 Май
Печени рибици с картофено пюреРибиците се овкусяват с пипера и солта. Слагат се в тава и се заливат с виното. Пекат се до полуготовност. През това време картофите се обелват, нарязват се на купчета и се сваряват.
Когато са готови, се пасират....
04 Март
Свинска рибица на скара в грейви сосСвинската рибица се обезципява внимателно с остър нож. Насолява се с подправките - прясно млян пипер меланж и пушена сол. Ако не разполагате с меланжиран пипер, спокойно ползвайте черен пипер - ще се получи....
08 Януари
Сушена сланинаЗакачете сланината да се суши на студено и проветриво място.
Сушената сланина е чудно мезе за вино през зимата....
04 Юли
2
Домашна рибицаМесото се почиства от жили. Може да се разреже на две половини по дължина. С вилица се надупчва тук-там. Захарта се смесва със солта. Хубаво се покрива парчето или парчетата с едра сол. Отдолу също се слага едра сол....
03 Април
1
Пълнена рибицаПокрива се с фолио и пълнената рибица се пече за час в загряна на 200 градуса фурна. След това се пече до готовност без фолио....
14 Април
Ломска саламураОставя се да заври за няколко минути и се изключва. Рибената чорба се поднася гореща с лют пипер и лимон.
Ломската саламура е супер вкусна....
07 Януари