Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се прави перлена захарПредлагам две рецепти, едната е на Люси Евтимова и другата е моя и гарантирам, че по този начин италианките, когато нямат на разположение в момента такава си я правят набързо у дома....
20 Април
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове.
Смелете всички посочени подправки с помощта на мелачка.
Посочено е, че солта е по желание....
06 Юли
Как се прави мляко от лимецКак се прави мляко от лимец? В следващата рецепта ще научите целия процес.
Накиснете лимеца в половин литър вода и оставете да престои така поне 2 часа....
25 Окт.
Така се прави домашно краве маслоЕто така се прави домашно краве масло - вече и вие може да си го приготвите....
20 Май
1
Класическа рецепта за темпура и панирани рулцаДобрата темпура е тази, която е със свежо и леко покритие, което не абсорбира мазнина при изпържване на съставките.
За приготвяне на панировката е важно да спазваме някои правила....
27 Март
Какво е темпура и как се правиХарактерната за Япония панировка темпура може да има разновидности, но основното правило е тя да е много студена....
08 Януари
ТемпураТопвайте в темпурата рибни или месни късчета, зеленчукови пръчици и пускайте да се пържат.
Тайната на тази панировка се крие в голямата разлика между температурата ѝ и тази на горещата мазнина....
23 Юли
Патладжани темпураПатладжаните темпура се поднасят се топли или изстинали с чеснов сос.
Добър апетит!...
08 Юли
Зеленчуци ТемпураОваляйте зеленчуците в студената панировка темпура и изпържете в силно загрята маслена баня....
16 Окт.
Скариди темпураПържат се скаридите за много кратко време, иначе стават сухи и препържени.
Може да поднесете скариди темпура нанизани на шишчета, за по-лесно хапване....
26 Юли
Зеленчукова темпураТесто за паниране: Яйцето се разбива с водата и солта. Постепенно се добавя брашното. Добре се разбърква. Оставя се да престои в хладилника най-малко 3 часа.
Загрява се олиото....
26 Февр.
Зеленчуци ТемпураПържете до светло- златисто зеленчуците и ги изваждайте върху пласт кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
Темпурата се получава много фин като коприна и чудно хрупкава....
05 Юли
Панирани Зеленчуци ТемпураПанираните зеленчуци темпура са страхотно предястие, на което цялото семейство ще се наслади!...
16 Август
Малки прави баничкиПрегърнете двата края, после и основата, за да се оформят пурички.
Затоплете тиган с незалепващо покритие, намазнете го и печете правите банички от всяка страна.
Малките прави банички са готови!...
30 Ноем.
Тиквички в белтъчена темпураТиквичките в белтъчена темпура се поднасят още топли с млечния сос.
Добър апетит!...
12 Март
Пухкави прави домашни баничкиПечем правите банички на 200 градуса около 25 минути.
Сервираме пухкавите прави домашни банички веднага или на другия ден- все са толкова вкусни....
06 Април
Прави банички с каймакПрепоръчително е правите банички с каймак да се хапват топли, защото са много ароматни.
Опитайте!...
28 Ноем.
Парти пилешки шишчета в темпураПоднесете вкусните парти пилешки шишчета в темпура с подходяща салата.
Да ви е вкусно!...
01 Февр.
Темпура - японската техника на готвенеИзползването на Панко в Япония вече не отговаря на условията на ястието като темпура.
Най-често ястие темпура се прави със скариди....
13 Април
Прави банички с шунка и кашкавалНашите вкусни прави банички с шунка и кашкавал са готови да бъдат изядени....
25 Април