Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Песто с авокадоНакрая овкусете пестото със сол и черен пипер.
Ако е прекалено гъсто, може да разредите пестото с авокадо с малко водичка....
18 Април
Песто с руколаНакрая разбъркайте готовото песто с рукола с настъргания пармезан.
Сипете в подходящ съд и съхранявайте в хладилник....
27 Ноем.
1
Песто с маслиниСосът може да запази вкусовите си качества до 2 седмици, ако се съхранява правилно.
Изключително подходящ е за тортиля, спагети, макарони, сандвичи и салати....
03 Юли
1
Песто с бадемиПо желание може да увеличите дозата на мента и розмарин, ще се увеличи и ароматът. Полученото песто е подходящо да се използва при спагети и салати....
30 Юни
Песто с магданозМоже да използвате това магданозено песто дори за мариноване на свинско и пилешко или просто да го намажете върху препечени филийки. Наистина е много вкусно....
13 Април
2
Песто с руколаНакрая разбъркайте готовото песто с рукола с настъргания пармезан.
Сипете в подходящ съд и съхранявайте в хладилник....
27 Ноем.
1
Песто с маслиниСосът може да запази вкусовите си качества до 2 седмици, ако се съхранява правилно.
Изключително подходящ е за тортиля, спагети, макарони, сандвичи и салати....
03 Юли
1
Магданозено песто с орехиИзползвайте магданозеното песто с орехи като салатен дресинг, сос за паста или просто намазано на препечена филийка.
Съхранявайте в хладилник до 2-3 дни....
28 Май
Песто с ленено семеЖълтъците се отделят, а белтъците се пълнят с лъжичка от лененото песто и поръсваме с щипка лют или сладък червен пипер. Пестото може да се ползва и като добавка към късчета месо или върху филия хляб с фибри....
31 Август
Икономично песто с босилекСервираме босилековото песто, като намазваме сухари с него и слагаме по едно срязано чери доматче на всяка филийка.
Пестото се съхранява в хладилник в буркан с капачка, за да не потъмнява....
21 Август
Магданозено песто с маслиниПресният магданоз се измива добре, махат се по- големите дръжки, а листенцата се слагат в компотен буркан. Добавят се маслините без костилки, скилидките чесън, олиото, солта и сока от половин лимон....
06 Март
Класическо песто с босилекСварете паста по избор, добавете пестото, разбъркайте и поднесете веднага....
18 Юли
Домашно песто с лопушТова, което трябва да направим задължително, е да не добавяме олиото наведнъж, за да можем да контролираме консистенцията на пестото....
30 Април
Песто с градински чайНарежете градинския чай, чесъна и кедровите ядки. Счукайте всичко в хаванчета или пасирайте, като бавно сипвате зехтин до получаване на гъста паста.
Изсипете в купичка, разбъркайте и добавете сол, черен пипер и пармезана...
27 Февр.
Как да си приготвим червено пестоПочти няма рецепта за приготвяне на песто, която да не се нарича класическа....
08 Февр.
Песто от магданозВсичко се слага в блендер/чопър и се смесва до еднородна смес.
Най-накрая при непрекъснато разбиване се сипва постепенно зехтинът.
Може да се консумира със сухари, да се добави към салати или спагети....
22 Май
Песто от глухарчеРазбийте пестото до гъста каша, ако ви се вижда много гъсто - добавете още зехтин.
Подходящо е като сос за спагети и салати.
Пестото от глухарче е готово....
21 Май
1
Песто от цвеклоЦвеклото се увива във фолио и се пече на фурна 50 минути. Оставя се във фолиото да изстине, като същевременно доомеква. След като изстине, се отваря фолиото и цвеклото се бели....
10 Юли
Песто ди СтефаноПрехвърлете пестото в буркана, натиснете хубаво с лъжица и долейте малко зехтин, колкото да покрие всичко със слой от 2-3 мм. Така ще предпазите пестото от разваляне....
03 Юли
Песто от лападЩом се получи еднородна маса, пестото от лапад се премества в подходящ съд или буркан и се обърква с настъргания Пармезан.
Поднася се върху препечена филийка, сухари или брускети....
17 Дек.
1
Паста с песто и бобНакрая се добавят и макароните и се разбърква добре.
Пастата с песто и боб е много вкусна....
18 Дек.
Паста с песто и сметанаБон апетит с една от най-лесните и вкусни вечери - паста с песто и сметана, които може да приготвите за всички вкъщи :)...
18 Окт.