Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се произвежда захарта?Как се произвежда захарта?
10 Юли
Захарта, която ние консумираме, е крайния продукт след обработката на захарното цвекло. До произвеждането на крайният продукт, който ние всички познаваме, се минава през няколко стъпки. Прибиране на реколта захарно цвекло...
Как се произвежда всъщност захарта?Как се произвежда всъщност захарта?
18 Септ.
Както всички знаете, захарта е крайният продукт, който се получава от обработката на захарното цвекло. До направата на захар обаче се минава през няколко стъпки, които ще ви разкажем сега. Първата и най-важната стъпка...
Питка с шоколад за Свети ВалентинПитка с шоколад за Свети Валентин
17 Февр.
Оставете питката с шоколад да втаса, след което намажете със разбит жълтък и печете питката с шоколад за Свети Валентин в загрята фурна на 170 градуса....
Бонбони от бял шоколад за Свети ВалентинБонбони от бял шоколад за Свети Валентин
15 Февр.
Изненадайте своята половинка с тези лесни, но ефектни бонбони от бял шоколад за Свети Валнетин....
Най-добрият шоколад в света се прави във Виетнам!Най-добрият шоколад в света се прави във Виетнам!
02 Юни
Истинските ценители на шоколадовите изкушения обаче ще ви кажат, че най-вкусният шоколад в света всъщност е виетнамският. Виетнамският шоколад набира все по-голяма популярност....
Tiffany произведе най-скъпата лампа в светаTiffany произведе най-скъпата лампа в света
21 Февр.
Най-скъпата лампа в света е оценена на рекордните 2.8 милиона долара. Произведена е от Tiffany. Бижутерийната фирма е известна не само с изисканите си бижута и украшения, но и с най-скъпите в света лампи....
Българско семейство произвежда единствения в света оцет от годжи бериБългарско семейство произвежда единствения в света оцет от годжи бери
11 Март
Те са единствените в света, които произвеждат био оцет от годжи бери. За момента оцетът е представен само у нас. Продуктът е отличен по време на Пловдивския панаир....
Маслото още се произвежда от немлечни мазниниМаслото още се произвежда от немлечни мазнини
10 Юни
2
Асоциация Активни потребители излезе с проучване, показващо, че 9 месеца след последните проверки на маслото по нашите пазари ситуацията остава същата – все още ядем масло, произведено от немлечни мазнини. В разрез със...
От какво може да се произвежда биогориво?От какво може да се произвежда биогориво?
05 Март
Спрямо хилядите тестове и опити, наяве вече има няколко открити суровини, от които може да се произвежда биогорио....
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
Ето така се осолява сланина....
Пиле Омъжи се за менПиле Омъжи се за мен
29 Март
1
Връща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
11 Юни
5
Млякото леко се загрява. Яйцата се разбиват. Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото. Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
20 Април
На Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
14 Ноем.
4
Пържат се до зачервяване. Поръсват се топли с пудра захар. Бухтите, които се обръщат сами са готови....
Топящи се в устата бисквиткиТопящи се в устата бисквитки
06 Май
Като изстинаха, разстопих шоколад на водна баня потопих всяка бисквитка до половината, поръсих с орехи и по средата сложих течен шоколад в вдлъбнатината, в която бях направила на всяка бисквитка преди печене....
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол
06 Юли
Това е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
01 Април
Брашното се пресява заедно с бакпулвера и солта. Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията. Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица....
Как се правят домашни тортелиниКак се правят домашни тортелини
27 Юли
В следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима. В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
30 Ноем.
Щом се надуят, сами ще започнат да се обръщат. Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
Топящи се в устата манатаркиТопящи се в устата манатарки
27 Май
Щом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути. Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли....
ШоколадШоколад
15 Февр.
1
Шоколадът идва от Централна Америка, защото тропическото какаово дърво е растяло само там. След откриването му то е пренесено и в другите тропически държави, а от там постепенно в различни краища на света....
Как светът предпочита шоколада?Как светът предпочита шоколада?
30 Април
И макар стремежът на света да живее по-здравословно и да не допуска шоколада на трапезата, какаовата сладост присъства в менюто почти в цял свят - под различна форма и в комбинация от вкусове, но все пак шоколадова....