Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
СушиСъхранение на суши
Рибата за приготвяне на суши трябва да е съхранена спрямо установените норми. Европейската регулация № 853/2004 забранява употребата на прясна сурова риба....
19 Септ.
5
Как се съхранява кекс?Основният проблем при този вид домашни продукти е как да ги съхраняваме.
Как се съхранява кекс?...
05 Януари
1
Как се съхранява чай?Всички съдове, в които съхранявате чая, трябва да се използват само за него, за да не се наруши аромата на растението.
- Съхранявайте на хладно и тъмно място, без достъп на светлина, слънце и топлина....
27 Януари
1
Как се съхранява грах?Бобът и грахът, когато са обелени, могат да се сушат и се съхраняват за дълъг период от време.
Грахът е ценен източник на протеини, желязо и неразтворими фибри....
25 Януари
Как се съхранява виното?Зависи и от температурата, на която съхраняваме отворената бутилка - когато е стайна, дните автоматично намаляват....
24 Септ.
Маки СушиОризът се накисва в студена вода и се измива няколко пъти, докато водата се избистри и през нея се виждат ясно оризовите зрънца....
28 Ноем.
Суши ШийтакеРазнесете тънък слой от ориза, като се оставя разстояние от по един сантиметър от краищата което се намазва с пастата васаби . Отгоре се нареждат резените скариди, краставица, гъби и авокадо....
26 Май
5
Суши топчетаОризът за суши се слага на течаща вода около 15 минути, за да се отмие нишестето, след което се отцежда и се сварява в 750 мл вода....
14 Ноем.
Хосомаки сушиИзмих много добре ориза за суши, докато се избистри водата и го оставих да се отцеди около 20 минути....
31 Окт.
Урамаки сушиПърво, измиваме ориза в гевгир под течаща вода. След което го сваряваме в мултикукъра на програма "Rice". Следва да добавим оризовия оцет при него (предварително загрят в касерола, заедно със захарта до пълното и разтваряне...
25 Окт.
Суши ТортаНакиснете ориза за 40 мин. Изплакнете го под течаща вода, докато падне нишестето. Сварете ориза до готовност. Отцедете го и го охладете за кратко.
Загрейте оризовия оцет заедно със захарта и солта. Изсипете сместа към...
06 Ноем.
Обърнато сушиВ купичка разбъркайте водата, оцета, солта и захарта и загрейте сместа в микровълновата, за да се стопи захар.
Полейте ориза и разбъркайте.
Нарежете сьомгата и обелената краставица на дълги ивици....
09 Март
Нигири сушиСлед което махаме тенджерата от котлона и оставяме оризът за 20 минути да се задуши.
Загряваме оризов оцет със захарта и солта, и бъркаме, до разтварянето им. Готовата марината се отмества настрани да изстива....
24 Окт.
Веган сушиСваряваме ориза и навиваме водораслите заедно със зеленчуци по избор - авокадо, краставици, моркови, чери домати, червено зеле, хумус и соев сос.
Поднесете веднага....
07 Юни
2
Суши сашимиТрябва да се използва много остър нож, за да бъдат парчетата равни и еднакви.
Ряпата дайкон се обелва и се нарязва на тънки резени....
20 Януари
Веге сушиВърху дървена дъска поставете малка подложка за навиване на суши.
Върху подложката сложете 1 лист нори, върху него спаначените листа и останалите съставки (авокадо и червено зеле).
Завийте стегнато и нарежете на отделни...
06 Април
1
Суши ШийтакеРазнесете тънък слой от ориза, като се оставя разстояние от по един сантиметър от краищата което се намазва с пастата васаби . Отгоре се нареждат резените скариди, краставица, гъби и авокадо....
26 Май
5
Домашно сушиОставете така навитите рула домашно суши да се стегнат за 60 мин. в хладилник. Готовите руло нарежете на хапки суши в остър нож....
22 Дек.
Суши запеканкаНамазваме хляба с топеното сирене, разпределяме кренвиршите, салама и настъргания кашкавал.
Навиваме на стегнато руло и режем на парчета с дължина около 2 см. Нареждаме ги в тава, поръсваме с черен пипер.
Разбиваме...
03 Февр.
Как се съхранява зелен фасул?Важно е той да бъде съхраняван правилно.
Начини за съхраняване на зеления фасул
Съхраняването на пресния зеления боб става в хладилник, като допустимото време е няколко дни....
02 Ноем.
Топящ се паниран кашкавалТопящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
05 Май
Салата Преливащи се цветовеСварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
28 Януари
Така се осолява сланинаПо този начин ще се отцеди кръвта. Нарежете я на парчета.
В съда, в който ще я съхранявате, сложете сол на дъното. Върху нея сложете парчетата сланина. Това се прави, за да не се развали вкуса ѝ от кислорода....
02 Март
3
Суши с пилешкоОризът се измива добре по течаща вода и се поставя в тенджера с 3 кафяни чаши вода, да се свари на силен огън.
Периодично се разбърква, после се намалява и захлюпва тенджерата с капак....
15 Април
1