Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
СушиСуши
19 Септ.
5
Съхранение на суши Рибата за приготвяне на суши трябва да е съхранена спрямо установените норми. Европейската регулация № 853/2004 забранява употребата на прясна сурова риба....
Как се съхранява кекс?Как се съхранява кекс?
05 Януари
1
Основният проблем при този вид домашни продукти е как да ги съхраняваме. Как се съхранява кекс?...
Как се съхранява чай?Как се съхранява чай?
27 Януари
1
Всички съдове, в които съхранявате чая, трябва да се използват само за него, за да не се наруши аромата на растението. - Съхранявайте на хладно и тъмно място, без достъп на светлина, слънце и топлина....
Как се съхранява грах?Как се съхранява грах?
25 Януари
Бобът и грахът, когато са обелени, могат да се сушат и се съхраняват за дълъг период от време. Грахът е ценен източник на протеини, желязо и неразтворими фибри....
Как се съхранява виното?Как се съхранява виното?
24 Септ.
Зависи и от температурата, на която съхраняваме отворената бутилка - когато е стайна, дните автоматично намаляват....
Маки СушиМаки Суши
28 Ноем.
Оризът се накисва в студена вода и се измива няколко пъти, докато водата се избистри и през нея се виждат ясно оризовите зрънца....
Суши ШийтакеСуши Шийтаке
26 Май
5
Разнесете тънък слой от ориза, като се оставя разстояние от по един сантиметър от краищата което се намазва с пастата васаби . Отгоре се нареждат резените скариди, краставица, гъби и авокадо....
Суши топчетаСуши топчета
14 Ноем.
Оризът за суши се слага на течаща вода около 15 минути, за да се отмие нишестето, след което се отцежда и се сварява в 750 мл вода....
Хосомаки сушиХосомаки суши
31 Окт.
Измих много добре ориза за суши, докато се избистри водата и го оставих да се отцеди около 20 минути....
Урамаки сушиУрамаки суши
25 Окт.
Първо, измиваме ориза в гевгир под течаща вода. След което го сваряваме в мултикукъра на програма "Rice". Следва да добавим оризовия оцет при него (предварително загрят в касерола, заедно със захарта до пълното и разтваряне...
Суши ТортаСуши Торта
06 Ноем.
Накиснете ориза за 40 мин. Изплакнете го под течаща вода, докато падне нишестето. Сварете ориза до готовност. Отцедете го и го охладете за кратко. Загрейте оризовия оцет заедно със захарта и солта. Изсипете сместа към...
Обърнато сушиОбърнато суши
09 Март
В купичка разбъркайте водата, оцета, солта и захарта и загрейте сместа в микровълновата, за да се стопи захар. Полейте ориза и разбъркайте. Нарежете сьомгата и обелената краставица на дълги ивици....
Нигири сушиНигири суши
24 Окт.
След което махаме тенджерата от котлона и оставяме оризът за 20 минути да се задуши. Загряваме оризов оцет със захарта и солта, и бъркаме, до разтварянето им. Готовата марината се отмества настрани да изстива....
Веган сушиВеган суши
07 Юни
2
Сваряваме ориза и навиваме водораслите заедно със зеленчуци по избор - авокадо, краставици, моркови, чери домати, червено зеле, хумус и соев сос. Поднесете веднага....
Суши сашимиСуши сашими
20 Януари
Трябва да се използва много остър нож, за да бъдат парчетата равни и еднакви. Ряпата дайкон се обелва и се нарязва на тънки резени....
Веге сушиВеге суши
06 Април
1
Върху дървена дъска поставете малка подложка за навиване на суши. Върху подложката сложете 1 лист нори, върху него спаначените листа и останалите съставки (авокадо и червено зеле). Завийте стегнато и нарежете на отделни...
Суши ШийтакеСуши Шийтаке
26 Май
5
Разнесете тънък слой от ориза, като се оставя разстояние от по един сантиметър от краищата което се намазва с пастата васаби . Отгоре се нареждат резените скариди, краставица, гъби и авокадо....
Домашно сушиДомашно суши
22 Дек.
Оставете така навитите рула домашно суши да се стегнат за 60 мин. в хладилник. Готовите руло нарежете на хапки суши в остър нож....
Суши запеканкаСуши запеканка
03 Февр.
Намазваме хляба с топеното сирене, разпределяме кренвиршите, салама и настъргания кашкавал. Навиваме на стегнато руло и режем на парчета с дължина около 2 см. Нареждаме ги в тава, поръсваме с черен пипер. Разбиваме...
Как се съхранява зелен фасул?Как се съхранява зелен фасул?
02 Ноем.
Важно е той да бъде съхраняван правилно. Начини за съхраняване на зеления фасул Съхраняването на пресния зеления боб става в хладилник, като допустимото време е няколко дни....
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
По този начин ще се отцеди кръвта. Нарежете я на парчета. В съда, в който ще я съхранявате, сложете сол на дъното. Върху нея сложете парчетата сланина. Това се прави, за да не се развали вкуса ѝ от кислорода....
Суши с пилешкоСуши с пилешко
15 Април
1
Оризът се измива добре по течаща вода и се поставя в тенджера с 3 кафяни чаши вода, да се свари на силен огън. Периодично се разбърква, после се намалява и захлюпва тенджерата с капак....