Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Френски фламбиран омлетФренски фламбиран омлет
12 Септ.
Отделяме белтъците от жълтъците. Жълтъците разбиваме на пищна пяна със захарта и солта, а белтъците - на твърд сняг. Внимателно ги смесваме. Разделяме сместа на две части и изпържваме в маслото два омлета, като повдигаме...
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
Ето така се осолява сланина....
Фламбирано кафеФламбирано кафе
19 Август
Сварете кафето и го сипете в чаша, като го подсладите на вкус с кафява захар. Ароматизирайте леко с ванилията. Отделно загрейте коняка в малко джезвенце и го запалете. Горящия алкохол сипете върху кафето. Отгоре добавете...
Фламбирана тортаФламбирана торта
07 Юли
При поднасянето идва моментът за фламбиране на тортата. Накиснете добре няколко бучки захар в лимоновия екстракт. След това ги подредете около парче торта, нагрейте ги с кибрит или запалка и те ще се фламбират....
Фламбирани палачинкиФламбирани палачинки
04 Май
2
Разбъркайте и прибавете малко по малко бирата, като продължавате да бъркате, докато се получи гладко течно тесто. Изпържете палачинките от двете страни в сгорещен и леко намазан тиган на силен огън....
Фламбирана тортаФламбирана торта
07 Юли
При поднасянето идва моментът за фламбиране на тортата. Накиснете добре няколко бучки захар в лимоновия екстракт. След това ги подредете около парче торта, нагрейте ги с кибрит или запалка и те ще се фламбират....
Фламбирани палачинкиФламбирани палачинки
04 Май
2
Разбъркайте и прибавете малко по малко бирата, като продължавате да бъркате, докато се получи гладко течно тесто. Изпържете палачинките от двете страни в сгорещен и леко намазан тиган на силен огън....
Фламбирани прасковиФламбирани праскови
20 Юли
Измиваме внимателно прасковите, почистваме ги от костилката и ги нарязваме. Разтваряме захарта в топлата вода и я сваряваме на сироп. Пускаме прасковите при сиропа и задушаваме до омекване. Когато плодовете омекнат...
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
20 Април
На Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
Пиле Омъжи се за менПиле Омъжи се за мен
29 Март
1
Връща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
11 Юни
5
Млякото леко се загрява. Яйцата се разбиват. Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото. Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
Топящи се в устата бисквиткиТопящи се в устата бисквитки
06 Май
По принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
14 Ноем.
4
Пържат се до зачервяване. Поръсват се топли с пудра захар. Бухтите, които се обръщат сами са готови....
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол
06 Юли
Това е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
01 Април
Брашното се пресява заедно с бакпулвера и солта. Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията. Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица....
Как се правят домашни тортелиниКак се правят домашни тортелини
27 Юли
В следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима. В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
30 Ноем.
Щом се надуят, сами ще започнат да се обръщат. Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
Топящи се в устата манатаркиТопящи се в устата манатарки
27 Май
Щом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути. Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли....
Пикантни фламбирани пържолиПикантни фламбирани пържоли
18 Юли
Сгорещете маслото в тиган за фламбиране, подгрейте в него пържолите и ги залейте с алкохола, който трябва да се загрее добре (в противен случай може да има проблеми със запалването)....
Фламбирана плодова салатаФламбирана плодова салата
24 Април
Накиснете стафидите в рома няколко часа предварително. Обелете всички плодове, нарежете бананите на кръгчета, ябълките – на четвъртинки, портокалите – на тънки резенчета, поръсете ги със захарта и сока от лимоните и ги...
Пикантни фламбирани пържолиПикантни фламбирани пържоли
18 Юли
Сгорещете маслото в тиган за фламбиране, подгрейте в него пържолите и ги залейте с алкохола, който трябва да се загрее добре (в противен случай може да има проблеми със запалването)....
Торта Къщички в снега се гушатТорта Къщички в снега се гушат
31 Дек.
2
Тортата е много лесна, а направата на къщичките е детска игра. Първо си пригответе ябълковото пюре. Настържете ябълките. Сложете ги в малка тенджерка, добавете 20 г краве масло и 1 чаена лъжичка канела. Захлупете тенджерката...