Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Френски фламбиран омлетОтделяме белтъците от жълтъците. Жълтъците разбиваме на пищна пяна със захарта и солта, а белтъците - на твърд сняг.
Внимателно ги смесваме.
Разделяме сместа на две части и изпържваме в маслото два омлета, като повдигаме...
12 Септ.
Топящ се паниран кашкавалТопящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
05 Май
Салата Преливащи се цветовеСварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
28 Януари
Фламбирано кафеСварете кафето и го сипете в чаша, като го подсладите на вкус с кафява захар. Ароматизирайте леко с ванилията.
Отделно загрейте коняка в малко джезвенце и го запалете. Горящия алкохол сипете върху кафето. Отгоре добавете...
19 Август
Фламбирана тортаПри поднасянето идва моментът за фламбиране на тортата. Накиснете добре няколко бучки захар в лимоновия екстракт. След това ги подредете около парче торта, нагрейте ги с кибрит или запалка и те ще се фламбират....
07 Юли
Фламбирани палачинкиРазбъркайте и прибавете малко по малко бирата, като продължавате да бъркате, докато се получи гладко течно тесто.
Изпържете палачинките от двете страни в сгорещен и леко намазан тиган на силен огън....
04 Май
2
Фламбирана тортаПри поднасянето идва моментът за фламбиране на тортата. Накиснете добре няколко бучки захар в лимоновия екстракт. След това ги подредете около парче торта, нагрейте ги с кибрит или запалка и те ще се фламбират....
07 Юли
Фламбирани палачинкиРазбъркайте и прибавете малко по малко бирата, като продължавате да бъркате, докато се получи гладко течно тесто.
Изпържете палачинките от двете страни в сгорещен и леко намазан тиган на силен огън....
04 Май
2
Фламбирани прасковиИзмиваме внимателно прасковите, почистваме ги от костилката и ги нарязваме.
Разтваряме захарта в топлата вода и я сваряваме на сироп. Пускаме прасковите при сиропа и задушаваме до омекване. Когато
плодовете омекнат...
20 Юли
Как се прави перлена захарНа Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
20 Април
Пиле Омъжи се за менВръща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
29 Март
1
Палачинки, които не се късатМлякото леко се загрява. Яйцата се разбиват.
Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото.
Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
11 Юни
5
Топящи се в устата бисквиткиПо принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
06 Май
Бухти, които се обръщат самиПържат се до зачервяване.
Поръсват се топли с пудра захар.
Бухтите, които се обръщат сами са готови....
14 Ноем.
4
Как се прави шарена солТова е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
06 Юли
Бухти, които се обръщат самиБрашното се пресява заедно с бакпулвера и солта.
Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията.
Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица....
01 Април
Как се правят домашни тортелиниВ следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима.
В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
27 Юли
Бухти, които се обръщат самиЩом се надуят, сами ще започнат да се обръщат.
Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
30 Ноем.
Топящи се в устата манатаркиЩом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути.
Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли....
27 Май
Пикантни фламбирани пържолиСгорещете маслото в тиган за фламбиране, подгрейте в него пържолите и ги залейте с алкохола, който трябва да се загрее добре (в противен случай може да има проблеми със запалването)....
18 Юли
Фламбирана плодова салатаНакиснете стафидите в рома няколко часа предварително.
Обелете всички плодове, нарежете бананите на кръгчета, ябълките – на четвъртинки, портокалите – на тънки резенчета, поръсете ги със захарта и сока от лимоните и ги...
24 Април
Пикантни фламбирани пържолиСгорещете маслото в тиган за фламбиране, подгрейте в него пържолите и ги залейте с алкохола, който трябва да се загрее добре (в противен случай може да има проблеми със запалването)....
18 Юли
Торта Къщички в снега се гушатТортата е много лесна, а направата на къщичките е детска игра.
Първо си пригответе ябълковото пюре. Настържете ябълките. Сложете ги в малка тенджерка, добавете 20 г краве масло и 1 чаена лъжичка канела. Захлупете тенджерката...
31 Дек.
2