Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да ядем с китайски клечкиКак да ядем с китайски клечки
05 Окт.
1
С китайски клечки можете да ядете не само в китайски ресторант, но можете да освежите ритуала на хранене, като ги използвате и за консумация у дома....
Замръзнали банани на клечка с глазураЗамръзнали банани на клечка с глазура
09 Юни
Когато се консумира сладоледът, е добре да се извадят от фризера 5-10 предварително. Да вие сладко с тези замръзнали банани на клечка с глазура...
Как се яде с клечки?Как се яде с клечки?
10 Януари
Тъй като дори и след като ви научим как да се храните с клечки, ще установите, че е много по-лесно да консумирате японското суши с тях, отколкото зрънцата китайски ориз, ние тук ще използваме японското име на пръчиците...
Хапки на клечкиХапки на клечки
24 Ноем.
Всичко се нарязва на неголеми квадратчета и кубчета и се нанизват на шишчета, като се редуват. Потапят се за кратко в смес от лимонов сок, бяло вино и сол. Нареждат се в поднос и се поднасят....
Линджирчета на клечкиЛинджирчета на клечки
24 Февр.
7
Преди да я нанижем на клечките я изтръскваме от излишното брашно, за да не изгаря в олиото. На клечка за зъби нанизваме четири или пет рибки. В широк тиган с олио пържим нанизаните на клечки линджири....
Хапки на клечкиХапки на клечки
24 Ноем.
Всичко се нарязва на неголеми квадратчета и кубчета и се нанизват на шишчета, като се редуват. Потапят се за кратко в смес от лимонов сок, бяло вино и сол. Нареждат се в поднос и се поднасят....
От татуировките се хваща ракОт татуировките се хваща рак
28 Ноем.
Татуировките стават все по-модерни, но никога не забравяйте, че те крият рискове за здравето. Вестник "Сънди експрес" предупреждава, че използваните в татуирането мастила съдържат различни вредни вещества - фталати, метали...
Притча за кибритените клечкиПритча за кибритените клечки
13 Март
Това може да е за ваше добро, гласи Притча за кибритените клечки....
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
Ето така се осолява сланина....
Сърце на клечкаСърце на клечка
13 Февр.
Започваме да търкаме между пръстите си, като постепенно прибавяме и брашното , Така оформеното тестото се разточва като изрязваме с форма сърца....
Шокобанани на клечкаШокобанани на клечка
09 Април
Оставете ги в хладилник, за да се стегне шоколадът. Сервирайте по желание със сметана....
Хапки на КлечкаХапки на Клечка
21 Септ.
Прободете всяка хапка с клечка за зъби. Подредете хапките в голяма и плоска чиния. По желание украсете с магданоз, преди да сервирате....
Пиле Омъжи се за менПиле Омъжи се за мен
29 Март
1
Връща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
11 Юни
5
Млякото леко се загрява. Яйцата се разбиват. Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото. Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
20 Април
На Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
14 Ноем.
4
Пържат се до зачервяване. Поръсват се топли с пудра захар. Бухтите, които се обръщат сами са готови....
Топящи се в устата бисквиткиТопящи се в устата бисквитки
06 Май
По принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол
06 Юли
Това е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
01 Април
Брашното се пресява заедно с бакпулвера и солта. Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията. Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица....
Как се правят домашни тортелиниКак се правят домашни тортелини
27 Юли
В следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима. В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
30 Ноем.
Щом се надуят, сами ще започнат да се обръщат. Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
Топящи се в устата манатаркиТопящи се в устата манатарки
27 Май
Щом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути. Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли....