Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да ядем с китайски клечкиС китайски клечки можете да ядете не само в китайски ресторант, но можете да освежите ритуала на хранене, като ги използвате и за консумация у дома....
05 Окт.
1
Замръзнали банани на клечка с глазураКогато се консумира сладоледът, е добре да се извадят от фризера 5-10 предварително.
Да вие сладко с тези замръзнали банани на клечка с глазура...
09 Юни
Как се яде с клечки?Тъй като дори и след като ви научим как да се храните с клечки, ще установите, че е много по-лесно да консумирате японското суши с тях, отколкото зрънцата китайски ориз, ние тук ще използваме японското име на пръчиците...
10 Януари
Хапки на клечкиВсичко се нарязва на неголеми квадратчета и кубчета и се нанизват на шишчета, като се редуват.
Потапят се за кратко в смес от лимонов сок, бяло вино и сол. Нареждат се в поднос и се поднасят....
24 Ноем.
Линджирчета на клечкиПреди да я нанижем на клечките я изтръскваме от излишното брашно, за да не изгаря в олиото.
На клечка за зъби нанизваме четири или пет рибки. В широк тиган с олио пържим нанизаните на клечки линджири....
24 Февр.
7
Хапки на клечкиВсичко се нарязва на неголеми квадратчета и кубчета и се нанизват на шишчета, като се редуват.
Потапят се за кратко в смес от лимонов сок, бяло вино и сол. Нареждат се в поднос и се поднасят....
24 Ноем.
От татуировките се хваща ракТатуировките стават все по-модерни, но никога не забравяйте, че те крият рискове за здравето.
Вестник "Сънди експрес" предупреждава, че използваните в татуирането мастила съдържат различни вредни вещества - фталати, метали...
28 Ноем.
Притча за кибритените клечкиТова може да е за ваше добро, гласи Притча за кибритените клечки....
13 Март
Топящ се паниран кашкавалТопящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
05 Май
Салата Преливащи се цветовеСварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
28 Януари
Сърце на клечкаЗапочваме да търкаме между пръстите си, като постепенно прибавяме и брашното , Така оформеното тестото се разточва като изрязваме с форма сърца....
13 Февр.
Шокобанани на клечкаОставете ги в хладилник, за да се стегне шоколадът.
Сервирайте по желание със сметана....
09 Април
Хапки на КлечкаПрободете всяка хапка с клечка за зъби. Подредете хапките в голяма и плоска чиния.
По желание украсете с магданоз, преди да сервирате....
21 Септ.
Пиле Омъжи се за менВръща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
29 Март
1
Палачинки, които не се късатМлякото леко се загрява. Яйцата се разбиват.
Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото.
Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
11 Юни
5
Как се прави перлена захарНа Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
20 Април
Бухти, които се обръщат самиПържат се до зачервяване.
Поръсват се топли с пудра захар.
Бухтите, които се обръщат сами са готови....
14 Ноем.
4
Топящи се в устата бисквиткиПо принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
06 Май
Как се прави шарена солТова е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
06 Юли
Бухти, които се обръщат самиБрашното се пресява заедно с бакпулвера и солта.
Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията.
Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица....
01 Април
Как се правят домашни тортелиниВ следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима.
В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
27 Юли
Бухти, които се обръщат самиЩом се надуят, сами ще започнат да се обръщат.
Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
30 Ноем.
Топящи се в устата манатаркиЩом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути.
Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли....
27 Май