Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Мармалад от мушмули в бурканиГотовата смес от мушмули се нанасипва в буркани и след това се кипват около 10 мин да дръне капачката.
Става много вкусен и ароматен мармалад от мушмули в буркани....
21 Дек.
МушмулаКулинарно приложение на мушмула
Най-добре е да хапвате мушмула в прясно и омекнало състояние....
04 Дек.
3
Бухтички-мушмулиЗабърквате тестото от всички продукти.
Оставяте за 10 минути, след което с намаслена чаена лъжичка пускате в сгорещена мазнина.
Поръсвате с пудра захар и сервирате....
26 Януари
2
Компот от мушмулиПочиствате върха на мушмулите и ги слагате в буркан.
Слагате захарта и наливате вода до ръба.
Запечатваш и вариш в казан, ако са много бурканите.
Когато ври половин, час са готови....
28 Юли
Мармалад от мушмулиИзбират се меки мушмули, които се сваряват на тих огън за около 10 минути. След това се прецеждат през гевгир....
02 Февр.
Напитка от мушмулиСложете пресните, узрели мушмули в дамаджана с широк отвор и ги залейте със захарния разтвор.
Дръжте ги стайна температура и след 2-3 дни напитката ще започне да ферментира....
22 Август
Здравословни ползи от мушмулаТака например листата на мушмулата могат да бъдат използвани за измиване на устата, също и като стягащо средство....
09 Юни
Топящ се паниран кашкавалТопящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
05 Май
Салата Преливащи се цветовеСварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
28 Януари
Как се яде с клечки?Храненето с клечки или пръчици, както ги наричаме ние, е характерно за много азиатски държави, но в Япония, Китай и Виетнам би било направо немислимо да се храните без тяхна помощ.
Макар да не е доказано, се счита, че...
10 Януари
Какво се яде на ЦветницаЦветница е подвижен християнски празник, който се празнува една седмица преди Великден. Нарича се още Връбница, Вая, Цветна Неделя. Това е и последният голям празник преди Великден. Цветница е денят, в който християнската...
09 Април
Защо ми се яде сладко?Ако не можете да прекарате ден без шоколад и след като изядете един бонбон, веднага посягате към втория и третия, може да има много причини за това. Тези причини могат да бъдат отстранени. И не става въпрос за сила на волята...
06 Окт.
Коя риба кога се яде?Съществуват най-различни видове ядливи риби – хамсия, сафрид, лефер, меджид, паламуд, кефал, риба меч, риба калкан, сардини, цапура, скумрия, костур, платика и т.н.
Кефал, лаврак, лефер, калкан...
11 Май
Грейпфрутът се яде със семкитеГрейпфрутът, който е желан гост на трапезата през зимата, съдържа естествени убийци на мазнините – инозитол и пектин. Той подобрява апетита, помага на храносмилането и активизира дейността на черния дроб.
Освен това...
09 Дек.
Топящи се в устата бисквиткиПо принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
06 Май
Как се прави перлена захарНа Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
20 Април
Бухти, които се обръщат самиПържат се до зачервяване.
Поръсват се топли с пудра захар.
Бухтите, които се обръщат сами са готови....
14 Ноем.
4
Палачинки, които не се късатМлякото леко се загрява. Яйцата се разбиват.
Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото.
Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
11 Юни
5
Пиле Омъжи се за менВръща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
29 Март
1
Топящи се в устата манатаркиЩом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути.
Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли....
27 Май
Как се правят домашни тортелиниВ следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима.
В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
27 Юли
Бухти, които се обръщат самиБрашното се пресява заедно с бакпулвера и солта.
Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията.
Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица....
01 Април
Как се прави шарена солТова е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
06 Юли