Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Мармалад от мушмули в бурканиМармалад от мушмули в буркани
21 Дек.
Готовата смес от мушмули се нанасипва в буркани и след това се кипват около 10 мин да дръне капачката. Става много вкусен и ароматен мармалад от мушмули в буркани....
МушмулаМушмула
04 Дек.
3
Кулинарно приложение на мушмула Най-добре е да хапвате мушмула в прясно и омекнало състояние....
Бухтички-мушмулиБухтички-мушмули
26 Януари
2
Забърквате тестото от всички продукти. Оставяте за 10 минути, след което с намаслена чаена лъжичка пускате в сгорещена мазнина. Поръсвате с пудра захар и сервирате....
Компот от мушмулиКомпот от мушмули
28 Юли
Почиствате върха на мушмулите и ги слагате в буркан. Слагате захарта и наливате вода до ръба. Запечатваш и вариш в казан, ако са много бурканите. Когато ври половин, час са готови....
Мармалад от мушмулиМармалад от мушмули
02 Февр.
Избират се меки мушмули, които се сваряват на тих огън за около 10 минути. След това се прецеждат през гевгир....
Напитка от мушмулиНапитка от мушмули
22 Август
Сложете пресните, узрели мушмули в дамаджана с широк отвор и ги залейте със захарния разтвор. Дръжте ги стайна температура и след 2-3 дни напитката ще започне да ферментира....
Здравословни ползи от мушмулаЗдравословни ползи от мушмула
09 Юни
Така например листата на мушмулата могат да бъдат използвани за измиване на устата, също и като стягащо средство....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
Ето така се осолява сланина....
Как се яде с клечки?Как се яде с клечки?
10 Януари
Храненето с клечки или пръчици, както ги наричаме ние, е характерно за много азиатски държави, но в Япония, Китай и Виетнам би било направо немислимо да се храните без тяхна помощ. Макар да не е доказано, се счита, че...
Какво се яде на ЦветницаКакво се яде на Цветница
09 Април
Цветница е подвижен християнски празник, който се празнува една седмица преди Великден. Нарича се още Връбница, Вая, Цветна Неделя. Това е и последният голям празник преди Великден. Цветница е денят, в който християнската...
Защо ми се яде сладко?Защо ми се яде сладко?
06 Окт.
Ако не можете да прекарате ден без шоколад и след като изядете един бонбон, веднага посягате към втория и третия, може да има много причини за това. Тези причини могат да бъдат отстранени. И не става въпрос за сила на волята...
Коя риба кога се яде?Коя риба кога се яде?
11 Май
Съществуват най-различни видове ядливи риби – хамсия, сафрид, лефер, меджид, паламуд, кефал, риба меч, риба калкан, сардини, цапура, скумрия, костур, платика и т.н. Кефал, лаврак, лефер, калкан...
Грейпфрутът се яде със семкитеГрейпфрутът се яде със семките
09 Дек.
Грейпфрутът, който е желан гост на трапезата през зимата, съдържа естествени убийци на мазнините – инозитол и пектин. Той подобрява апетита, помага на храносмилането и активизира дейността на черния дроб. Освен това...
Топящи се в устата бисквиткиТопящи се в устата бисквитки
06 Май
По принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
20 Април
На Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
14 Ноем.
4
Пържат се до зачервяване. Поръсват се топли с пудра захар. Бухтите, които се обръщат сами са готови....
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
11 Юни
5
Млякото леко се загрява. Яйцата се разбиват. Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото. Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
Пиле Омъжи се за менПиле Омъжи се за мен
29 Март
1
Връща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
Топящи се в устата манатаркиТопящи се в устата манатарки
27 Май
Щом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути. Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли....
Как се правят домашни тортелиниКак се правят домашни тортелини
27 Юли
В следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима. В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
01 Април
Брашното се пресява заедно с бакпулвера и солта. Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията. Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица....
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол
06 Юли
Това е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....