Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Омар ТермидорОмар Термидор
29 Ноем.
Омарът се сварява до зачервяване и се разрязва наполовина по дължина. Вади се месото от тялото и опашката. Вътрешностите се отстраняват, без да се повреди черупката. Месото се реже на ситно и се оставя в хладилника....
Паеля с омарПаеля с омар
04 Февр.
Съвет: Ако не разполагате с тавичка за паеля, ястието може да се приготви в широк тиган с ниски стени. Добър апетит!...
Омар Коста БланкаОмар Коста Бланка
19 Април
1
Вкусът на омара и скаридите е доста интензивен, така че няма опасност да се размият вкусовете, но все пак и не бива да прекаляваме, за да не става прекалено воднисто....
Омар с оризОмар с ориз
24 Май
Оставете да се вари за около 15 минути. След това извадете омара и го отцедете. Отделете месото и го надробете. Задушете нарязания на ситно лук в мазнина. Добавете смлените домати, омара и 3 к.ч. вода....
Спагети с омарСпагети с омар
01 Юли
Сипете вода в дълбока тенджера, посолете и я кипнете. Сложете един омар и го варете 12 минути. Извадете го. Сварете пастата и я отцедете. Междувременно разделете останалите два омара, като ги нарежете на големия части...
Омар със сметанаОмар със сметана
30 Юни
Накрая добавете сметаната и кипнете, след това задушете за 5 минути или докато сосът започне да се сгъстява. Разтопете оставащото масло в малък тиган, добавете галетата и ги запържете до покафеняване....
Омар по креолскиОмар по креолски
05 Дек.
Лукът се нарязва на ситно. Магданозът се нарязва на ситно и се смесва с лука. Доматите се попарват с гореща вода, топват се в студена вода, обелват се и се нарязват на ситно. Чесънът и чушката се режат на ситно....
Салата Цезар с омарСалата Цезар с омар
28 Август
Яйцата се разрязват, изваждат се жълтъците и се намачкват. Добавят се към соса. Добавя се настърганият пармезан и всичко се разбърква внимателно. Сосът се излива върху салатата....
Ориз с омар на фурнаОриз с омар на фурна
01 Окт.
2
Налейте виното, увеличете огъня и изчакайте две минути, за да се изпари алкохола....
Ризото с омар и трюфелиРизото с омар и трюфели
13 Септ.
Разтопете маслото в тенджера, запържете лука. Добавете ориза и мащерката, разбъркайте добре и сипете бульона и виното. Варете около 15 минути. Прибавете почистения омар и махнете ориза от котлона. Добавете подправките...
Мъдрите цитати на Омар Хаям. Замислете се!Мъдрите цитати на Омар Хаям. Замислете се!
23 Юни
Поетът Омар Хаям е бил ненадминат в писането на рубаи – един от най-трудните жанрове в персийската поезия. Красивите му стихове и мисли и днес могат да вдъхновят всекиго. Колкото по-ниско е душата на човек, толкова по-високо...
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
Ето така се осолява сланина....
Как да си сготвим омарКак да си сготвим омар
03 Юли
Сготвеният омар е едно от най-вкусните ястия, които повечето хора твърдят, че някога са вкусвали. Повечето любители на омари ги харесват сготвени на пара и цели. Но можете да приготвите много вкусни неща с омар – салати...
Омар на фурна (Най-бързия и вкусен)Омар на фурна (Най-бързия и вкусен)
03 Януари
Омарът се слага да "легне" с черупката надолу и се поръсва със останалата малко сол и още малко зехтин. Изстисква се сокчето от половината лимон и се поставя в загрятата вече фурна....
Какво се яде на ЦветницаКакво се яде на Цветница
09 Април
Цветница е подвижен християнски празник, който се празнува една седмица преди Великден. Нарича се още Връбница, Вая, Цветна Неделя. Това е и последният голям празник преди Великден. Цветница е денят, в който християнската...
Коя риба кога се яде?Коя риба кога се яде?
11 Май
Съществуват най-различни видове ядливи риби – хамсия, сафрид, лефер, меджид, паламуд, кефал, риба меч, риба калкан, сардини, цапура, скумрия, костур, платика и т.н. Кефал, лаврак, лефер, калкан...
Грейпфрутът се яде със семкитеГрейпфрутът се яде със семките
09 Дек.
Грейпфрутът, който е желан гост на трапезата през зимата, съдържа естествени убийци на мазнините – инозитол и пектин. Той подобрява апетита, помага на храносмилането и активизира дейността на черния дроб. Освен това...
Защо ми се яде сладко?Защо ми се яде сладко?
06 Окт.
Ако не можете да прекарате ден без шоколад и след като изядете един бонбон, веднага посягате към втория и третия, може да има много причини за това. Тези причини могат да бъдат отстранени. И не става въпрос за сила на волята...
Как се яде с клечки?Как се яде с клечки?
10 Януари
Храненето с клечки или пръчици, както ги наричаме ние, е характерно за много азиатски държави, но в Япония, Китай и Виетнам би било направо немислимо да се храните без тяхна помощ. Макар да не е доказано, се счита, че...
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
20 Април
На Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
Пиле Омъжи се за менПиле Омъжи се за мен
29 Март
1
Връща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
11 Юни
5
Млякото леко се загрява. Яйцата се разбиват. Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото. Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....