Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Свински Език по ЛовджийскиВ тенджера в леко подсолена вода сложете 1 бр. дафинов лист и няколко зрънца черен пипер, сварете свинския език до готовност /60-90 минути/.
Изчакайте да изстине и нарежете свински език на филийки....
22 Март
Желиран език по мексиканскиЕзикът се сварява до готовност, като към средата на варенето се добавят лукът и морковите, нарязани на кубчета. Когато са готови, се отцеждат, а в бульона се сипва желатинът....
21 Март
Телешки език по карибскиДобавя се кокосовото мляко, соевият сос и сместа се оставя да къкри, докато една трета от течността не се изпари. Езикът се нарязва, пуска се в горещия сос и се сервира....
22 Окт.
Телешки език и шкембе по манастирскиТелешкият език и шкембе по манастирски са мнгоо вкусни....
06 Юни
2
Свински език и сърца по селскиОставяме така да се изпари виното и варим на тих огън за 10 минути.
Свински език и сърца по селски сервираме, докато гозбата с карантия е още топло....
03 Юни
Език в маслоИзмитият език заедно с 2 л вода се вари в отворена тенджера под налягане. Оставете да заври и отпенвайте....
26 Август
7
Език в сачеСварете почистения телешки език в тенджера под налягане заедно в подправките. Още топъл го обелете и го нарежете на филийки.
Загрейте бавно сачето, което трябва да е добре намазнено....
27 Август
1
Език на фурнаПо желание може да сложите и дафинов лист, както и зеленчукът от варенето.
Запича се в умерена фурна, докато остане на мазнина....
22 Януари
Език в гювечеСлед това с полученото се покрива езикът. По желание може да се капне и малко вино.
Гювечетата се затварят с капачета и се пекат 20-30 минути на умерена фурна....
25 Окт.
2
Език в маслоИзмитият език заедно с 2 л вода се вари в отворена тенджера под налягане. Оставете да заври и отпенвайте....
26 Август
7
Език с гъбиДобавяме нарязания телешки език и задушаваме около 15 минути на тих огън.
По желание може да обогатите ястието с чаша течна готварска сметана.
Поднасяме ястието с гарнитура задушен ориз....
11 Ноем.
Какво да правим при афти в устата?Освен да третирате локално раната, можете да съдействате на заздравителния процес като правите гаргари 2-3 пъти на ден с билкови отвари. Залейте 1 с.л. салвия с 1 ч.ч. вряща вода....
14 Ноем.
Мезе от варен телешки език по селскиОсолете и намажете със селитрата суровия телешки език, оставете го в хладилника за 13-15 дни и след това го измийте и го сварете, така месото става по-крехко....
01 Април
Да познаем болестта по езикаПри хроничен гастрит освен уголемен език може да се наблюдава и изгладен, сух и зачервен език....
24 Април
1
Свински език в гювечеПак слагам малко от зеленчуковата смес, следвано от език. Накрая добавям домата (чери доматки) - суров, доматена паста или каквото ползвате.
Захлупвам с капачето и слагам за 20 минути във фурната на 200°C....
21 Септ.
Свински език на скараПродължаваме да варим до готовност.
Вадим езика, обелваме и шпиковаме с ивици от сланината.
Езика нарязваме на по-дебели филии, намазваме с горчицата, потапяме в олиото и поставяме на средно умерено загрята скара....
12 Май
Телешки език на скараЗапочваме да нареждаме филиите телешки език и оставяме да се запичат за кратко от двете страни.
Телешки език на скара е разкошно и вкусно предястие - особено с горчичен сос....
02 Юли
1
Свински език с картофиСлагаме свинския език в тенджера в подсолена вода да се свари, заедно с дафиновия лист, бахара и черния пипер на зърна....
30 Януари
Телешки език с хрянИзмиваме телешкия език, заливаме с вода, прибавяме 1 кубче зеленчуков бульон и сваряваме до готовност.
Сварения език белим и нарязваме на тънки филийки. Белим морковите и картофите и нарязваме....
01 Ноем.
Телешки език с кашкавалЕзикът се сварява, обелва се и се оставя да изстине. Нарязва се на тънки парчета и се задушава в разтопеното масло. Поръсва се със солта и черния пипер....
28 Ноем.