Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Царевичен земел с извара и чесънВ купа сложете маята, захарта и прясното мляко, оставете докато се появят балончета.
В съд, в който ще месите, сложете яйцата, изварата, олиото, нарязания чесън и семената сусам. Разбъркайте докато се смесят добре всички...
20 Юли
Земели с лимецНакиснете предварително лимеца в студена вода за около 30 минути, след което го отцедете от водата.
Разтворете маята в хладка вода и я оставете на топло, за да шупне.
Смесете брашното в купа. Добавете останалите съставки...
02 Ноем.
Земели с кашкавалНека ви споделя една малко по-различна от класическата, но простичка рецепта за земели с кашкавал!
Вземам хлебчетата и ги разрязвам хоризонтално на две равни половини....
10 Юли
Земели в Еър ФрайърАз си замесих тестото за хлебчетата в хлебопекарна. Може и да си го замесите и на ръка.
Замесих по следния начин - маята и захарта разтваряме в топлата вода, смесена с млякото. Така оставяме за няколко минути, докато маята...
14 Януари
Хрупкави земели с поръскаИзпечете хрупкавите земели с поръска до готовност и коричка.
Източник: Lussi`s World of Artcraft...
05 Юли
Земели с два вида сиренеБрашното се пресява и в средата се прави кладенче. Добавят се маята, солта и зехтинът. Водата се добавя постепенно и се замесва гладко тесто, което се покрива и се оставя да втасва.
Прехвърля се на поръсена с брашно повърхност...
29 Януари
Земели с чубрица и сусамПресяваме брашното в купа с помощта на сито.
Правим кладенче и в него слагаме двата белтъка, които предварително сме ги изкарали на стайна температура.
Слагаме вътре олиото и солта. Прибавяме прясното мляко, което...
31 Март
Земели с лимец, семена и сушен лукДнес ви предлагам да приготвите тези бързи хлебчета земели с лимец, семена и сушен лук.
Втасват само веднъж и след час вече имате вкусни и здравословни земели....
23 Юни
2
Пълнени земели с луканка и топено сиренеПечете пълнените земели с луканка и топено сирене до готовност....
03 Февр.
Пълнени хлебчета земелПълнените земели се сервират топли и са чудесна закуска в студеното време. Да ви е сладко!...
04 Юли
1
Кнедли от земелДобавете наситнения магданоз и ситно нарязаните питки земел. За тази рецепта трябва да вземете стари и сухи питки.
Разбъркайте продуктите до получаването на плътно тесто за кнедли....
06 Февр.
ЗемелиВ леко затопленото прясно мляко се поставят маята и захарта и сместа се оставят настрана. Брашната се пресяват и се смесват. При тях се слагат солта, водата и първата смес.
Бърка се продължително и се замесва тесто. Дава...
10 Ноем.
Пълнозърнести земелиПодредете готовите земели в тава застлана с хартия за печене.
Оставете хлебчетата да втасат и печете на 200 градуса около 35 минути.
Пълнозърнестите земели са готови....
29 Юни
Кайзер ЗемелиВ част от пресятото брашно се поставят маята, захарта и солта. Разбърква се с лъжица хубаво.
След това се прави кладенче и там се изсипва топлата вода. Постепенно се добавя още от брашното и се омесва средно меко и еластично...
30 Март
Пълнени земелиГотовите хлебчета се срязват отгоре като капаче и с лъжица се издълбават от средата.
В купа се сипва отцедената от течността царевица. Добавя се нарязана на ситно шунка, ленти червени чушки, нарязани на кубчета. Прибавя...
18 Септ.
Бързи хлебчета ЗемелиБързите хлебчета Земели са готови.
Източник: Lussi`s World of Artcraft...
17 Май
3
Земели със семенаПресейте брашната и ги смесете заедно със захарта, солта, маята. Направете кладенче и сипете водата, олиото и белтъка.
Замесете тесто и оставете да втаса. Щом увеличи обема си, направете топки. Направете шарки с нож като...
03 Февр.
Чуфа (Земен бадем)Чуфа /Cyperus esculentis/, познат още като земен бадем е растение, което принадлежи към семейство Острицови. За родина на чуфа се смятат Северна Африка и Средиземноморието....
19 Февр.
Бързи Земели за СандвичиБързите Земели за Сандвичи са много вкусни!
Източник: Lussis World of Artcraft...
01 Май
Пълнени земели за закускаПълнените земели се сервират топли и са чудесна закуска в студеното време. Да ви е сладко!...
06 Януари
Земели със сусам за сандвичиСмесете в купата на миксер маята, захарта и брашното. Разбъркайте, посолете. Направете кладенче и сипете мазнината и водата. Завъртете на ниска скорост, за да замесите тесто.
Може да добавите още малко брашно или вода....
03 Февр.
Кулинарна употреба на чуфа (земен бадем)Чуфа или земен бадем е непознато у нас растение. Запознатите с ядката пък рядко прибягват към отглеждането ѝ. Истината е, че това изобщо не е трудоемко начинание....
19 Юни