Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Лимонов квасЛимонов квас
30 Април
Смесете 10 л вода със захарта, нарязаните и почистени от семки лимони, бахара и кипнете всичко заедно. Оставете да спадне температурата до хладко и разтворете вътре брашното. Разлейте кваса в бутилки, затворете ги...
Хлебен квасХлебен квас
11 Февр.
Залейте сухарите с вряла вода и ги оставете на топло за 3-4 часа. Прецедете получената смес през няколко слоя марля и добавете захарта, размитата в същата течност мая, джодежена, касисовите листа. Оставете на топло...
Какво е диета с ниски остатъчни количества?Какво е диета с ниски остатъчни количества?
03 Март
Какво да ядем при диета с ниски остатъчни количества? Това са общи насоки за диета с ниско съдържание на остатъчни вещества....
Понички с квасПонички с квас
29 Юли
Мислехте си, че с домашен квас може да приготвите само хляб? Е, ето ви идея и за нещо друго - разкошни понички с жив квас. Меки, с обвивка от тънка хрупкава коричка и невероятен вкус. Да, изисква си повече време, но ако...
Катми с квасКатми с квас
26 Юни
Смесете продуктите за вкусните катми в купа и разбъркайте добре. Сложете тигана на котлона, намажете го с малко масло. Вземете от сместа с черпак и хубаво разстелете в тигана. След няколко минути обърнете катмата...
Хляб с квасХляб с квас
21 Януари
4
Какво да правим с сместа, която остава при производството на квас? Това е просто брашно с вода, то може да се използва за много различни печива и не е нужно да се изхвърля. Да Ви е вкусно с моя хляб с квас!...
Традиционен ябълков квасТрадиционен ябълков квас
03 Юни
Сложете ситно нарязаните ябълки в чиста платнена торба, която се завързва и се поставя в емайлиран казан (най-добре с фалшиво дъно). Притиснете торбата с ябълките с дървен похлупак, върху който поставете тежест и залейте...
Мекици с квасМекици с квас
07 Юли
Тестото се замесва вечерта и престоява цяла нощ. На сутринта пържите мекичките. Мекиците с квас стават с една приказна хрупкава коричка, вътре меки и пухкави с леко кисела жилка....
Кроасани с квасКроасани с квас
16 Ноем.
Започнете с приготвянето на кваса. Сложете 15 грама активен квас в буркан заедно с 10 грама захар от фурми, 70 грама брашно и 70 мл вода. Разбъркайте добре и оставете на стайна температура да отлежи. В голяма купа пресейте...
Ферментирало цвекло (квас)Ферментирало цвекло (квас)
07 Юни
Измийте хубаво и обелете цвеклото, за да се избегнат остатъците от пестициди, както и попадането на песъчинки от пръстта. След като го обелите, отново го измийте. Също така бъдете внимателни с водата от чешмата - първо, тя...
Питка с квасПитка с квас
24 Септ.
2
С тестото може да оформите каквато питка, хляб, погача или малки питки искате. Вкусът е страхотен и полезен с квас....
Квас с хмелКвас с хмел
19 Ноем.
Хлябът се нарязва на филии и се запича на фурна. Вади се и се охлажда напълно. Сухарите се слагат в дъбова бъчвичка, заливат се с водата и се оставят в помещение с температура около 20 градуса. След 3 часа се добавя...
Руски ягодов квасРуски ягодов квас
21 Юли
Ягодите се измиват и се отцеждат. Изсипват се в тенджера, заливат се с вода, колкото да ги покрие, и се кипват. Свалят се от котлона и след 10 минути се прецеждат. В сока се добавя мед, захар, лимонтузу и всичко се смесва...
Лесен ябълков квасЛесен ябълков квас
19 Февр.
В голяма емайлирана тенджера сложете нарязаните на тънки резени ябълки, залейте ги със студена вода и изчакайте да кипнат. Преместете съда от огъня и оставете ябълките да престоят 2-3 часа. След това прецедете отварата...
Кавказки слабоалкохолен квасКавказки слабоалкохолен квас
12 Юни
1
Овесените ядки се смилат, добавя се запеченото на сух тиган брашно, врящото масло и всичко се смесва. Добавя се малко вряща вода и се бърка до образуването на тесто. Оставя се на топло за 30 минути. Добавя се останалата...
Руски квас от сухариРуски квас от сухари
30 Април
Сухарите изсипете в каче или голям съд и ги залейте с кипящата вода. Изчакайте сместа да изстине до хладко и прецедете водата през тюлбен, без да изстисквате. Добавете 2-3 кг захар. Отлейте 1 ч.ч. от течността и в...
Домашен хляб с квасДомашен хляб с квас
07 Август
5
След като извадите кваса е добре да го подхраните с 2 с.л. брашно и малко хладка вода и да го оставите на стайна температура. След 2.30 ч. ще бъде готов за използване. Изсипвате част от брашното, правите кладенче и изсипвате...
Лимецови милинки с квасЛимецови милинки с квас
07 Ноем.
Квасът се разбърква със захарта, малко хладка вода и 2 с.л. брашно до получаване на каша. Оставя се да втаса. Брашното се изсипва в купата, в която ще се меси тестото. Прави се кладенче, в което се изсипва квасът....
Френски хляб с квасФренски хляб с квас
26 Окт.
Домашният квас се разбърква с топлата вода за вторичен квас до получаване на хомогенна смес. Прибавя се брашното за вторичен квас и се разбърква много добре до пълното разтваряне на брашното. Купата се завива с фолио...
Сполучлив козунак с квасСполучлив козунак с квас
01 Окт.
В купа разбиваме яйцата, захарта, млякото, ванилията, лимонената захар и захарта с ром. Собавяме кваса и пресяваме брашното директно в сместа. Разбъркваме и започваме да месим. По време на месенето добавяме по малко от...
Лимецов кекс с квасЛимецов кекс с квас
19 Окт.
2
Яйцата се разбъркват на пяна. Прибавят се захарта и зехтина, разбърква се много добре и се оставя 20 мин., за да се разтопи захарта. Прибавя се киселото мляко. Разбърква се много добре с дървена лъжица. Прибавя се 1/2...
Хляб с ръжен квасХляб с ръжен квас
04 Август
Тук е момента да кажа, че брашно може да използвате каквото решите - пшенично бяло или типово, смес, пълнозърнесто, лимец, спелта.. или отново ръжено....
Хляб с домашен квасХляб с домашен квас
18 Дек.
Квасът се съхранява в хладилник и се ''събужда'' по следния начин: налива се в стъклена купа, прибавя се солта, захарта и бялото брашно. Разбърква се с дървена бъркалка и се покрива със стреч фолио. След час-час и половина...
Лесни солети с квасЛесни солети с квас
18 Септ.
В рецептата Хляб с Квас в Хлебопекарна е описан начина на приготвяне на кваса. След като вече имаме квас, можем да приготвим и солетите. Всички съставки за тестото се слагат в кухненски робот. Постепенно се добавя брашно...
Лесен Козунак с КвасЛесен Козунак с Квас
17 Април
Поставя се брашното в дълбока купа и оформяме кладенче, в което се слагат яйцата, квасът, прясното мляко, захарта, ванилията, солта. Смесват се съставките, докато се получи тесто, след което се изважда и меси, докато...