Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Лимонов квасСмесете 10 л вода със захарта, нарязаните и почистени от семки лимони, бахара и кипнете всичко заедно.
Оставете да спадне температурата до хладко и разтворете вътре брашното.
Разлейте кваса в бутилки, затворете ги...
30 Април
Хлебен квасЗалейте сухарите с вряла вода и ги оставете на топло за 3-4 часа.
Прецедете получената смес през няколко слоя марля и добавете захарта, размитата в същата течност мая, джодежена, касисовите листа.
Оставете на топло...
11 Февр.
Какво е диета с ниски остатъчни количества?Какво да ядем при диета с ниски остатъчни количества?
Това са общи насоки за диета с ниско съдържание на остатъчни вещества....
03 Март
Понички с квасМислехте си, че с домашен квас може да приготвите само хляб? Е, ето ви идея и за нещо друго - разкошни понички с жив квас. Меки, с обвивка от тънка хрупкава коричка и невероятен вкус.
Да, изисква си повече време, но ако...
29 Юли
Катми с квасСмесете продуктите за вкусните катми в купа и разбъркайте добре.
Сложете тигана на котлона, намажете го с малко масло.
Вземете от сместа с черпак и хубаво разстелете в тигана.
След няколко минути обърнете катмата...
26 Юни
Хляб с квасКакво да правим с сместа, която остава при производството на квас? Това е просто брашно с вода, то може да се използва за много различни печива и не е нужно да се изхвърля.
Да Ви е вкусно с моя хляб с квас!...
21 Януари
4
Традиционен ябълков квасСложете ситно нарязаните ябълки в чиста платнена торба, която се завързва и се поставя в емайлиран казан (най-добре с фалшиво дъно).
Притиснете торбата с ябълките с дървен похлупак, върху който поставете тежест и залейте...
03 Юни
Мекици с квасТестото се замесва вечерта и престоява цяла нощ.
На сутринта пържите мекичките.
Мекиците с квас стават с една приказна хрупкава коричка, вътре меки и пухкави с леко кисела жилка....
07 Юли
Кроасани с квасЗапочнете с приготвянето на кваса.
Сложете 15 грама активен квас в буркан заедно с 10 грама захар от фурми, 70 грама брашно и 70 мл вода. Разбъркайте добре и оставете на стайна температура да отлежи.
В голяма купа пресейте...
16 Ноем.
Ферментирало цвекло (квас)Измийте хубаво и обелете цвеклото, за да се избегнат остатъците от пестициди, както и попадането на песъчинки от пръстта. След като го обелите, отново го измийте. Също така бъдете внимателни с водата от чешмата - първо, тя...
07 Юни
Питка с квасС тестото може да оформите каквато питка, хляб, погача или малки питки искате. Вкусът е страхотен и полезен с квас....
24 Септ.
2
Квас с хмелХлябът се нарязва на филии и се запича на фурна. Вади се и се охлажда напълно.
Сухарите се слагат в дъбова бъчвичка, заливат се с водата и се оставят в помещение с температура около 20 градуса.
След 3 часа се добавя...
19 Ноем.
Руски ягодов квасЯгодите се измиват и се отцеждат. Изсипват се в тенджера, заливат се с вода, колкото да ги покрие, и се кипват.
Свалят се от котлона и след 10 минути се прецеждат. В сока се добавя мед, захар, лимонтузу и всичко се смесва...
21 Юли
Лесен ябълков квасВ голяма емайлирана тенджера сложете нарязаните на тънки резени ябълки, залейте ги със студена вода и изчакайте да кипнат.
Преместете съда от огъня и оставете ябълките да престоят 2-3 часа.
След това прецедете отварата...
19 Февр.
Кавказки слабоалкохолен квасОвесените ядки се смилат, добавя се запеченото на сух тиган брашно, врящото масло и всичко се смесва. Добавя се малко вряща вода и се бърка до образуването на тесто.
Оставя се на топло за 30 минути. Добавя се останалата...
12 Юни
1
Руски квас от сухариСухарите изсипете в каче или голям съд и ги залейте с кипящата вода.
Изчакайте сместа да изстине до хладко и прецедете водата през тюлбен, без да изстисквате.
Добавете 2-3 кг захар. Отлейте 1 ч.ч. от течността и в...
30 Април
Домашен хляб с квасСлед като извадите кваса е добре да го подхраните с 2 с.л. брашно и малко хладка вода и да го оставите на стайна температура. След 2.30 ч. ще бъде готов за използване.
Изсипвате част от брашното, правите кладенче и изсипвате...
07 Август
5
Лимецови милинки с квасКвасът се разбърква със захарта, малко хладка вода и 2 с.л. брашно до получаване на каша. Оставя се да втаса.
Брашното се изсипва в купата, в която ще се меси тестото.
Прави се кладенче, в което се изсипва квасът....
07 Ноем.
Френски хляб с квасДомашният квас се разбърква с топлата вода за вторичен квас до получаване на хомогенна смес.
Прибавя се брашното за вторичен квас и се разбърква много добре до пълното разтваряне на брашното.
Купата се завива с фолио...
26 Окт.
Сполучлив козунак с квасВ купа разбиваме яйцата, захарта, млякото, ванилията, лимонената захар и захарта с ром.
Собавяме кваса и пресяваме брашното директно в сместа. Разбъркваме и започваме да месим. По време на месенето добавяме по малко от...
01 Окт.
Лимецов кекс с квасЯйцата се разбъркват на пяна. Прибавят се захарта и зехтина, разбърква се много добре и се оставя 20 мин., за да се разтопи захарта.
Прибавя се киселото мляко. Разбърква се много добре с дървена лъжица. Прибавя се 1/2...
19 Окт.
2
Хляб с ръжен квасТук е момента да кажа, че брашно може да използвате каквото решите - пшенично бяло или типово, смес, пълнозърнесто, лимец, спелта.. или отново ръжено....
04 Август
Хляб с домашен квасКвасът се съхранява в хладилник и се ''събужда'' по следния начин:
налива се в стъклена купа, прибавя се солта, захарта и бялото брашно. Разбърква се с дървена бъркалка и се покрива със стреч фолио.
След час-час и половина...
18 Дек.
Лесни солети с квасВ рецептата Хляб с Квас в Хлебопекарна е описан начина на приготвяне на кваса. След като вече имаме квас, можем да приготвим и солетите.
Всички съставки за тестото се слагат в кухненски робот. Постепенно се добавя брашно...
18 Септ.
Лесен Козунак с КвасПоставя се брашното в дълбока купа и оформяме кладенче, в което се слагат яйцата, квасът, прясното мляко, захарта, ванилията, солта.
Смесват се съставките, докато се получи тесто, след което се изважда и меси, докато...
17 Април