Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пестил от сливиТози пестил от сливи е леко киселичък и връщащ в детството традиционен български десерт.
По идея на вълшебницата Валентина Гаспарян от "Вкусно у Вали"...
19 Ноем.
Пестил от джанкиИзчистените и измити джанки се смачкват в дълбок съд и се варят на тих огън до превръщането им в каша, като непрекъснато се разбъркват.
Отделят се костилките, след което варенето продължава. Когато кашата започне да се...
01 Август
Пестил от прасковиПестилът се изсипва в тава, постлана с леко намазнена с олио хартия, на пласт с дебелина 1 см. и се изсушава на слаба фурна, докато престане да лепне по пръстите. После ги слагам на слънце, покрити с тензух....
24 Февр.
2
Пестил от ябълкиПоднесете този пестил от ябълки нарязан на парчета. По съшия начин се приготвя и пестил от кайсии....
25 Дек.
Пестил от джанкиИзчистените и измити джанки се смачкват в дълбок съд и се варят на тих огън до превръщането им в каша, като непрекъснато се разбъркват.
Отделят се костилките, след което варенето продължава. Когато кашата започне да се...
01 Август
Пестил от сини сливиПестилът е плодово пюре, сварено без захар и изсушено след това.
Отлично узрели сини сливи се измиват добре, изчистват се от костилките, нарязват се и с малко вода се слагат да врят....
16 Август
2
Класически пестил от сливиИзвадете от фурната и извадете пестила на слънце, за да стегне добре. Навийте го на руло и съхранявайте на проветриво и хладно място.
Класическият пестил от сливи е готов....
02 Април
Пестил от сини сливиПестилът е плодово пюре, сварено без захар и изсушено след това.
Отлично узрели сини сливи се измиват добре, изчистват се от костилките, нарязват се и с малко вода се слагат да врят....
16 Август
2
Пестил от немско гроздеГотовият пестил се слага в напръскана с вода емайлирана тава и се оставя да изстине напълно.
Изстиналият пестил се реже на парченца и се поръсва с пудра захар. Съхранява се на сухо и хладно....
19 Септ.
Ябълков пестил с канела без захарСлед това изваждаме тавата и оставяме вкусния пестил да се охлади напълно.
Обръщаме върху кърпа и премахваме хартията на ябълковия пестил с канела без захар....
09 Септ.
Пестил от праскови с медОставяме 1-2 часа и нарязваме вкусния пестил на парчета.
Нарязания пестил от праскови с мед оставяме до другия ден на стайна температура, да се стегне хубаво, и след това консумираме....
09 Юли
Пестил от ябълки и дюлиПриготвеният пестил се разстила върху дъска, напръскана с вода, и се заглежда с лъжица, така че да се образува пласт с дебелина 1 см.
Пестилът от ябълки и дюли се оставя да се изсуши за 2 дни....
17 Февр.
Пестил от ябълки и сливиТози пестил може да се съхранява до 6 месеца на тъмно и хладно място. Страхотен е и много вкусен! Благодарности за рецептата на Иван Пейчев!...
15 Август
3
Какво е пестил и как се прави?Добре изсушеният пестил може да се съхранява на проветриво място дълго време....
14 Март
Китоноаге - пестил от дюли по румънскиПестилът се разстила върху дъска, напръскана с вода, и се заглажда с лъжица така, че да се получи пласт с дебелина 1 сантиметър....
31 Юли
1
Пестил от сини сливи с канелаИзвадете тавите от фурната и ги оставете на слънце, докато пестилът се стегне, след което го навийте на руло и го съхранете на хладно и проветриво място.
Пестилът от сини сливи с канела е готов....
16 Дек.
Песто с авокадоРазрежете наполовина авокадото, отделете двете половини и извадете ядката.
Издълбайте авокадото с лъжица и го сложете в кухненски робот или блендер.
Добавете накълцания чесън заедно с магданоза, босилека и пармезана...
18 Април
Песто с руколаНакрая разбъркайте готовото песто с рукола с настъргания пармезан.
Сипете в подходящ съд и съхранявайте в хладилник....
27 Ноем.
1
Песто с маслиниСложете всички продукти в блендер и ги пасирайте добре.
Сложете в стъклен съд с капак в хладилника да престои за няколко часа.
Сосът може да запази вкусовите си качества до 2 седмици, ако се съхранява правилно....
03 Юли
1