Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Свинско рагуОбикновено това ястие се прави след като се заколи прасето. Щом месото му престои един ден, се нарязва на парчета, които се посоляват със сол и пипер.
В тенджера изпържете сланината и шунката, предварително нарязани. Добавете...
28 Август
Свинско рагу супаОбелват се и се нарязват картофите, лукът и морковите.
Нарязва се зелето и магданозът. Всичко се слага в тенджера под налягане.
Долива се с вода. Добавят се подправките и мазнината. Вари се около час.
Сервира се...
07 Февр.
Свинско рагу с картофиВ тенджерата за готвене задушаваме свинското рагу с малко олио и вода. След като се задуши, слагаме картофите, нарязани на едри парчета.
Отгоре поръсваме с червен пипер, сол, брашно и джоджен....
06 Септ.
Свинско рагу със зеленчуциСвинското месо разделяме на 4 порции по 100 грама. Осоляваме го от всички страни и го изпържваме до покафеняване. Когато месото се запържи, сипваме малко вода, намаляваме котлона и задушаваме....
22 Август
Супа от свинско рагуСвинското рагу се слага в тенджера под налягане, напълнена с леко подсолена вода.
Преди да заври, се отпенва, и тогава се затваря с капак херметически. Вари се около 20 минути....
23 Януари
Зрял боб със свинско рагуБобът се поставя в тенджера с малко вода.
Когато водата заври, бобът се отцежда, изплаква се със студена вода
и се връща в тенджерата.
Поставя се рагуто и олиото-2-3 с.л. и се долива около 2 л студена вода.
Когато...
15 Март
Прясно зеле със свинско рагуСвинското рагу се увкусява с уни соса и черния пипер и се запържва за около 3 мин в сгорещено олио.
Зелето се нарязва на ситно, а морковът се настъргва на едно и се запържват за около 5 мин в сгорещено олио....
06 Май
Свинско рагу с кисело зелеЗелето нарязваме на парчета и слагаме в тенджера да ври заедно със зелевата чорба и дафиновите листа. Така ври около 1 час и 30 мин. на умерен огън, като се разбърква и долива с вода.
Междувременно подготвяме рагуто....
22 Ноем.
Супа от свинско рагу с чесънОбелваме и нарязваме картофите и ги слагаме да се варят в бульона от свинското месо. Нарязваме и чесана на едро.
След като се сварят зеленчуците, напълно добавяме и месото и фидето....
12 Януари
Ориз с праз и свинско рагуРагуто се сварява за 40-50 минути в 1. 5 л. подсолена вода заедно с дафиновия лист и розмарина. Бульонът се прецежда, месото внимателно се отделя от костите.
Празът се разрязва по дължина и се почиства. Морковите се нарязват...
15 Ноем.
Кремсупа с леща, картофи и свинско рагуКремсупа с леща, картофи и свинско рагу стана много вкусна !...
14 Дек.
Свинско рагу с картофи в Крок-потСвинското с картофи се готви четири часа и половина, като през това време капакът не се маха....
08 Ноем.
Боб със свинско рагу в тенжера под наляганеМеждувременно запържваме леко за 5-6 мин. свинското рагу и слагаме в тенджерата при боба. Лука, моркова, доматите и чушката нарязваме на ситно и пак в тенджерата, добавяме подправката и 2 с.л.олио....
01 Февр.
Шарен боб чорба с пушено свинско рагу в Crok-PotПрибавя се и свинското рагу. От него бобената чорба придобива невероятен вкус.
Опитайте тази уникална шарен боб чорба с пушено свинско рагу в Crok-Pot!...
07 Ноем.
Какво да сготвим набързо със свинскоАко имате 20 минути, то пригответе:
Пържен ориз със свинско и грах
Необходими продукти: 1/2 кг. свинско месо, 300 г ориз, 100 г грах, 1 ч.л....
13 Окт.
1
Какво да сготвя със свинско месоВ следните редове ще ви предложим само една малка част от това какво можете да приготвите от свинско месо....
16 Февр.
Какво да сготвя със свински крачетаСупа от свински крачета
Необходими продукти: 3 свински крачета, 1 яйце, 1 ч.л. брашно, 1/2 кофичка кисело мляко, 1 ч.л....
04 Февр.
1
Какво да сготвим със свински котлети?Свински котлети с картофи
Необходими продукти: 2 свински котлета, 500 г картофи, 4 с.л. зехтин, 1-2 скилидки чесън, 1 с.л. горчица, магданоз, лимонов сок, смес от провадийски билки, ананасов сок, сол и смлян черен пипер...
29 Януари
Какво е свинско каре?Съгласно приетите у нас методи при транжиране животното се разделя на девет части - свински гърди, свинска плешка, свински долен бут, свински горен бут, свинска глава, свински врат, свински котлети, свинско бонфиле...
28 Септ.
Какво е нужно за перфектния свински шашликМаринатата може да бъде най-различна, но каквато и да изберете, е добре месото да престои в нея поне един час....
19 Февр.
Свинска МасНародна медицина със свинска мас
В българската народна медицина могат да бъдат открити цял куп рецепти, в които една от съставките е именно свинска мас....
01 Февр.
5