Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Френска нугаСварете водата, меда и захарта като разбъркате с лъжица. Когато капчици от сиропа, пуснати в студена вода, се точат като конци, значи сиропът е готов.
Снемете го от огъня и го добавете постепенно към предварително разбитите...
10 Януари
Френска нуга с какаоПетдесет грама масло се смесват със захарта и се нагряват до златисто-кафяво.
Добавят се орехите и сместа се слага на тънък пласт върху чиния, намазана с масло.
Останалото масло се смесва с пудрата захар и какаото...
14 Юни
Какво е нуга?Нуга е сладко изкушение, което е познато на човечеството от хилядолетия. То е типично за Ориента, където нугата е позната под името haloua или halwa, което произлиза от думата hlou – сладък.
С името нуга се обозначава...
10 Ноем.
Нуга ХалваНаближават Сирни Заговезни!
Моя първи опит за мека Нуга халва за Сирни заговезни! Уверявам ви, че е уникално вкусна и не е трудно да се направи!
Първо се изпичат ядките и се подготвя формата, в която ще се изсипе...
25 Февр.
Нуга кремСмесете всички съставки в купа и започнете да разбивате с миксер, докато се получат връхчета.
Внимавайте да не преразбиете сместа, за да не започне да изглежда като пресечена.
Ако това стане, просто объркайте бавно...
18 Януари
4
Нуга-халваСипете захарта в тенджера и добавете меда. Оставете да се вари, докато сместа се зачерви и снемете от котлона.
Разбийте на слаб огън белтъците, докато станат на пухкав сняг. Лъжичка по лъжичка добавете белтъците към горещата...
03 Септ.
1
Ретро нугаРазбъркваме меда и захарта и ги оставяме на слаб огън, докато захарта се разтопи, а сместа започне да има карамелен цвят.
Отстраняваме от котлона и при непрекъснато бъркане добавяме предварително разбитите на сняг белтъци...
23 Юни
Испанска нуга туронМедът се затопля в тенджера на слаб котлон. Добавете захарта и бъркайте с дървена лъжица. Разбийте белтъците, докато станат на сняг и ги прибавете към меда и захарта.
Махнете от котлона и бъркайте 8-12 мин., след което...
13 Януари
Турска орехова нугаБелтъците се разбиват със сол и лимонов сок. Добавя се захарта и ванилията, всичко се смесва и се охлажда. Медът се смесва с пудрата захар и се загрява на бавен огън до леко карамелизиране.
Добавят се орехите и канелата...
24 Юни
Бисквитки с нугаНуга халвата се смила, тя е мека, но така ще се наситнят и ядките в нея. Много подходяща за тази рецепта е и испанската бадемова халва Турон, но само меката (Turron blando). С нея съм приготвила и своите бисквитки.
Към...
21 Дек.
Веган нуга сладоледОбелваме бананите и ги замразяваме дълбоко. Приготвяме сладоледа непосредствено преди сервиране.
Смилане фъстъците много фино на паста. Към тях добавяме начупените замразени банани и останалите продукти и пасираме до получаване...
28 Юни
Домашен нуга кремЗапечете суровите лешници и орехи в съд тиган за няколко минути, докато си пуснат аромата. Сипете ги бързо в студена чиния и ги оставете напълно да изстинат. С помощта на кърпа ги претрийте, за да паднат обвивките на ядките...
20 Юни
Шоколадова Нуга на хапкиФилираният бадем се запича върху хартия на 180 градуса за около 10 мин.
В тенджера се слага водата , захарта и медът. Разбърква се и се оставя да заври до 140 градуса. Дърпа се от огъня.
Бързо се разбиват белтъците...
10 Май
Сладоледена Нуга с бадемиЯйцата се разделят на жълтъци и белтъци.
В три отделни купи се поставя сметаната, белтъците и в трета - жълтъците. Захарта също се разпределя равномерно по купите и продуктите.
Сметаната се разбива с миксер на сняг...
06 Май
5
Домашен френски нуга сладоледПреди сервиране украсяваме домашен френски нуга сладолед с топинг и по желание гарнираме....
22 Юли
Домашен нуга сладолед с шоколадПърво започнете с приготвянето на крокана. В сух тефлонов тиган сложете захарта и едро нарязаните орехи. Бъркайте непрекъснато докато захарта се карамелизира. Изсипете готовия крокан върху хартия за печене и го разстелете...
03 Януари
Медена нуга с портокалов сиропПриготвя се сметанов крем, като сметаната се разбива, докато стане пухкава, добавят се ванилията, пудра захарта и млякото.
Кората на портокала се обелва и се нарязва на много фини ивички. Жълтъците се разбиват. Медът...
01 Април
Домашни вафли с нуга кремРазбийте с миксер яйцата, захарта и ваниловата захар, след което ги оставете на котлона.
Добавете маргарина, шоколада и разбъркайте, докато се съчетаят всички съставки. Когато сместа достигне необходимата плътност, премахнете...
11 Юли
Френска супаБульонът и телешката кайма се слагат в голяма тенджера.
Прибавят се доматите, морковите, целината, тиквичката, подправките, яйцата.
След като заври, се разбърква от време на време. Оставя се да къкри за час. Прибавя...
15 Май
Френска палачинкаЯйцата се разбиват, след което се прибавя брашното и отново добре се разбърква. Добавят се млякото и солта.
Маслото се слага в голяма тава и тя се слага в силно загрята фурна и се изчаква да се стопи и загрее добре, след...
10 Юни
3
Френска мусакаМалко преди да се извади се маха фолиото и се оставя кашкавала да се запече и вашата френска мусака е готова....
13 Май
4
Френска майонезаЗатворете с капак френската майонеза и оставете за няколко часа в хладилника....
08 Април
1
Френска БаклаваМлякото, маргаринът и брашното се смесват и се приготвя меко тесто, което оставяме за 20-30 мин. в хладилника.
За плънката се смесват белтъците и 6 супени лъжици захар. Прибавят се орехите и останалата захар. После се...
02 Окт.
4