Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Френска нугаФренска нуга
10 Януари
Сварете водата, меда и захарта като разбъркате с лъжица. Когато капчици от сиропа, пуснати в студена вода, се точат като конци, значи сиропът е готов. Снемете го от огъня и го добавете постепенно към предварително разбитите...
Френска нуга с какаоФренска нуга с какао
14 Юни
Петдесет грама масло се смесват със захарта и се нагряват до златисто-кафяво. Добавят се орехите и сместа се слага на тънък пласт върху чиния, намазана с масло. Останалото масло се смесва с пудрата захар и какаото...
Френска нуга със смокиново сладкоФренска нуга със смокиново сладко
08 Юни
Френската нуга със смокиново сладко е готова....
Какво е нуга?Какво е нуга?
10 Ноем.
Нуга е сладко изкушение, което е познато на човечеството от хилядолетия. То е типично за Ориента, където нугата е позната под името haloua или halwa, което произлиза от думата hlou – сладък. С името нуга се обозначава...
Нуга ХалваНуга Халва
25 Февр.
Наближават Сирни Заговезни! Моя първи опит за мека Нуга халва за Сирни заговезни! Уверявам ви, че е уникално вкусна и не е трудно да се направи! Първо се изпичат ядките и се подготвя формата, в която ще се изсипе...
Нуга кремНуга крем
18 Януари
4
Смесете всички съставки в купа и започнете да разбивате с миксер, докато се получат връхчета. Внимавайте да не преразбиете сместа, за да не започне да изглежда като пресечена. Ако това стане, просто объркайте бавно...
Нуга-халваНуга-халва
03 Септ.
1
Сипете захарта в тенджера и добавете меда. Оставете да се вари, докато сместа се зачерви и снемете от котлона. Разбийте на слаб огън белтъците, докато станат на пухкав сняг. Лъжичка по лъжичка добавете белтъците към горещата...
Ретро нугаРетро нуга
23 Юни
Разбъркваме меда и захарта и ги оставяме на слаб огън, докато захарта се разтопи, а сместа започне да има карамелен цвят. Отстраняваме от котлона и при непрекъснато бъркане добавяме предварително разбитите на сняг белтъци...
Испанска нуга туронИспанска нуга турон
13 Януари
Медът се затопля в тенджера на слаб котлон. Добавете захарта и бъркайте с дървена лъжица. Разбийте белтъците, докато станат на сняг и ги прибавете към меда и захарта. Махнете от котлона и бъркайте 8-12 мин., след което...
Турска орехова нугаТурска орехова нуга
24 Юни
Белтъците се разбиват със сол и лимонов сок. Добавя се захарта и ванилията, всичко се смесва и се охлажда. Медът се смесва с пудрата захар и се загрява на бавен огън до леко карамелизиране. Добавят се орехите и канелата...
Бисквитки с нугаБисквитки с нуга
21 Дек.
Нуга халвата се смила, тя е мека, но така ще се наситнят и ядките в нея. Много подходяща за тази рецепта е и испанската бадемова халва Турон, но само меката (Turron blando). С нея съм приготвила и своите бисквитки. Към...
Веган нуга сладоледВеган нуга сладолед
28 Юни
Обелваме бананите и ги замразяваме дълбоко. Приготвяме сладоледа непосредствено преди сервиране. Смилане фъстъците много фино на паста. Към тях добавяме начупените замразени банани и останалите продукти и пасираме до получаване...
Домашен нуга кремДомашен нуга крем
20 Юни
Запечете суровите лешници и орехи в съд тиган за няколко минути, докато си пуснат аромата. Сипете ги бързо в студена чиния и ги оставете напълно да изстинат. С помощта на кърпа ги претрийте, за да паднат обвивките на ядките...
Шоколадова Нуга на хапкиШоколадова Нуга на хапки
10 Май
Филираният бадем се запича върху хартия на 180 градуса за около 10 мин. В тенджера се слага водата , захарта и медът. Разбърква се и се оставя да заври до 140 градуса. Дърпа се от огъня. Бързо се разбиват белтъците...
Сладоледена Нуга с бадемиСладоледена Нуга с бадеми
06 Май
5
Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци. В три отделни купи се поставя сметаната, белтъците и в трета - жълтъците. Захарта също се разпределя равномерно по купите и продуктите. Сметаната се разбива с миксер на сняг...
Домашен френски нуга сладоледДомашен френски нуга сладолед
22 Юли
Преди сервиране украсяваме домашен френски нуга сладолед с топинг и по желание гарнираме....
Домашен нуга сладолед с шоколадДомашен нуга сладолед с шоколад
03 Януари
Първо започнете с приготвянето на крокана. В сух тефлонов тиган сложете захарта и едро нарязаните орехи. Бъркайте непрекъснато докато захарта се карамелизира. Изсипете готовия крокан върху хартия за печене и го разстелете...
Медена нуга с портокалов сиропМедена нуга с портокалов сироп
01 Април
Приготвя се сметанов крем, като сметаната се разбива, докато стане пухкава, добавят се ванилията, пудра захарта и млякото. Кората на портокала се обелва и се нарязва на много фини ивички. Жълтъците се разбиват. Медът...
Домашни вафли с нуга кремДомашни вафли с нуга крем
11 Юли
Разбийте с миксер яйцата, захарта и ваниловата захар, след което ги оставете на котлона. Добавете маргарина, шоколада и разбъркайте, докато се съчетаят всички съставки. Когато сместа достигне необходимата плътност, премахнете...
Френска баницаФренска баница
11 Май
17
Френската баница се пече около 30 минути в силна фурна и се сервира топла....
Френска супаФренска супа
15 Май
Бульонът и телешката кайма се слагат в голяма тенджера. Прибавят се доматите, морковите, целината, тиквичката, подправките, яйцата. След като заври, се разбърква от време на време. Оставя се да къкри за час. Прибавя...
Френска палачинкаФренска палачинка
10 Юни
3
Яйцата се разбиват, след което се прибавя брашното и отново добре се разбърква. Добавят се млякото и солта. Маслото се слага в голяма тава и тя се слага в силно загрята фурна и се изчаква да се стопи и загрее добре, след...
Френска мусакаФренска мусака
13 Май
4
Малко преди да се извади се маха фолиото и се оставя кашкавала да се запече и вашата френска мусака е готова....
Френска майонезаФренска майонеза
08 Април
1
Затворете с капак френската майонеза и оставете за няколко часа в хладилника....
Френска БаклаваФренска Баклава
02 Окт.
4
Млякото, маргаринът и брашното се смесват и се приготвя меко тесто, което оставяме за 20-30 мин. в хладилника. За плънката се смесват белтъците и 6 супени лъжици захар. Прибавят се орехите и останалата захар. После се...