Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Колко време трябва да втасва тестотоКолко време трябва да втасва тестото
09 Дек.
3
Времето, което ще ви бъде необходимо за втасването на тестото зависи от това какво сте решили да приготвяте. Най-много време за втасване има козунак, при него и месенето е доста дълго. 4....
Хляб с квасХляб с квас
21 Януари
4
Тъй като квасът не е толкова надежден, колкото е маята, трябва да се стремим да запазим, колкото е възможно повече от газовете в тестото. Действайте с увереност, но се опитайте да сте възможно най-нежни....
Квас и квасен хлябКвас и квасен хляб
06 Февр.
6
Първо да си направим квас - не е сложно, но се иска малко време (само за първия път)!...
Пълнозърнест Хляб с КвасПълнозърнест Хляб с Квас
17 Май
Оставете втори път да втаса. Печете пълнозърнестия хляб в студена фурна на 180-190°C до готовност. Пълнозърнестият Хляб с Квас е много сполучлив....
Хляб с ръжен квасХляб с ръжен квас
04 Август
За приготвяне на вкусен домашен хляб с ръжен квас си отделете ден, в който сте свободни, тъй като си изисква своето време и наблюдение. Захранете си кваса 2-3 часа преди да започнете хляба, така ще бъде свеж....
Френски хляб с квасФренски хляб с квас
26 Окт.
Тестото за този хляб с квас се оставя да престои 15 мин и отново се разбърква, като се прегъва като плик. Това се повтаря три пъти, след което тестото се завива с кърпа и се оставя да втаса за 3 ч....
Хляб с домашен квасХляб с домашен квас
18 Дек.
Втасва около 3 часа в зависимост от температурата. След като втаса, се оформят хлебчета (без много мачкане) и се слагат в намаслени формички. Втасва 30-40 мин....
Лимецов Хляб с КвасЛимецов Хляб с Квас
11 Август
Ползва се програмата за основен хляб. Програмата включва замесвяне, втасване и печене. Хлябът ухае чудесно....
Хляб с жив квасХляб с жив квас
27 Ноем.
Оставете да втаса няколко часа и оформете. Може да оставите за 7-8 часа или за нощта. Направете няколко разреза върху вкусния домашен хляб и печете на 200 градуса до златисто....
Домашен хляб с квасДомашен хляб с квас
07 Август
5
След като го омесите го покривате с фолио и го оставяте да втаса. За този процес са необходими около 2-3 ч....
Лимецов хляб с квасЛимецов хляб с квас
15 Окт.
Брашното се изсипва в купа, в която ще втасва. Прибавя се солта и захарта. Брашното се разбърква много добре. Яйцата се разбъркват на пяна и се прибавят към брашното. Прибавя се водата....
Хляб с жив квасХляб с жив квас
07 Август
Няма точно време на приготвяне и абсолютно точни количества....
Колко време втасва тестото?Колко време втасва тестото?
16 Ноем.
Не може да се каже колко точно време ще втасва, защото зависи от големината на тестото. Най-добрият показател за втасалото тесто е, като го изчакате да удвои обема си....
Защо да изберем хляб с квас?Защо да изберем хляб с квас?
17 Ноем.
Хората използват квас за втасване на тесто от незапомнени времена. Смята се, че най-първият пухкав хляб с квас е бил изпечен на брега на Нил през 2000 г. пр.н.е....
Хляб с квас и сиренеХляб с квас и сирене
01 Март
Слагаме го в тавичката, предварително застлана с хартия за печене, покриваме с кърпа и го оставяме да втасва около 2 часа....
Хляб с квас и семенаХляб с квас и семена
17 Януари
Задайте програма хляб и изчакайте да свърши програмата. Когато спре да меси и започне да втасва, поръсете със суровите семена. Извадете, охладете, нарежете и поднесете хляба със семена....
Пълнозърнест хляб с натурален квасПълнозърнест хляб с натурален квас
09 Ноем.
От време на време сипвайте по малко брашно или намазнявайте ръцете си, за да можете да замесвате по-лесно. Сложете готовото тесто в купа и го оставете да втасва около час....
Хляб с квас и какаоХляб с квас и какао
16 Юни
Оставя се тестото за квасения хляб да удвои обема си и се оформя. Прибрах го в хладилника за цяла вечер. Сутринта пуснах фурната да загрява на 240 градуса, вътре с купичка с вода....
Хляб с квас без месенеХляб с квас без месене
07 Юли
Капакът се отстранява и квасеният хляб се пече още 30 минути. Мм... ароматният хляб без месене е готов. На снимка е направена двойна доза....
Хляб с Квас в ХлебопекарнаХляб с Квас в Хлебопекарна
16 Септ.
3
Например това се прави вечерта, за да е готов хлябът на обяд, т.e. 12 часа ще втасва и 3.20 часа е програмата за печене на пекарната....
Хляб с квас и киноаХляб с квас и киноа
10 Февр.
Готовото тесто се оставя да втасва 8-9 часа, като най-добре да се замеси вечерта и да втасва цяла нощ. Помещението не трябва да е много топло и купата се покрива с кърпа или фолио....
Хляб с квас в хлебопекарнаХляб с квас в хлебопекарна
17 Януари
Задайте програма за бърз хляб, нагласете грамажа (малък хляб от 500 г) и трета степен на загар на кората. Оставете да замеси и втаса тестото....
Пълнозърнест хляб с жив квасПълнозърнест хляб с жив квас
29 Окт.
Пълнозърнестия хляб с жив квас хапнете след като изстине....
Хляб с квас и спелтаХляб с квас и спелта
30 Януари
Най-добре да се замеси от вечерта и да се остави да втасва цяла нощ, така на сутринта можете да си изпечете пресен домашен хляб. 5....
Моят царевичен хляб с квасМоят царевичен хляб с квас
19 Януари
Остава се да втаса. След като е готово, се прехвърля в тава с хартия за печене и се срязва отгоре на кръст, за да се изпече по-добре отвътре царевичният хляб. Пече се на 200°C до готовност....