Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Колко време се пекат различните видове месаТова прави времето за печене, дадено по-долу леко условно. Имайте това предвид и съобразете колко е дебело месото, което ще готвите.
Ето някои от най-често приготвяните месни специалитети и колко се пекат....
19 Март
На колко градуса се пекат сладкишитеВъв всяка рецепта за сладкиши обикновено се уточнява и времето и температурата за изпичане на десерта. Но понякога в рецептата не се споменава времето и температурният режим....
07 Май
Ребърца с подправкиВсички подправки и ракията се смесват - получава се гъста каша, с която се намазват обилно свинските ребра, които са нарязани на порции....
28 Януари
Ребърца с картофиВ друг съд сложете 2 с.л. масло и запържете ребърцата. Извадете ги и ги сложете при картофите.
Разбъркайте продуктите, поръсете обилно с подправките и долейте 1 ч.ч. вода....
13 Окт.
Колко време се пекат свински пържоли във фурна?Времето за изпичане на пържолите на фурна зависи от вида на месото, което ще печете, теглото му и самата фурна....
07 Окт.
Свински ребърца с нарСлед час свинските ребърца са готови.
Сервираме в чиния и ги поръсваме със зрънца и сок от втория нар.
Нека ви е вкусно със свинските ребърца с нар....
02 Февр.
Свински ребърца с картофиПоднесете ребърцата с гарнитура от печени картофи и подходяща салата.
Свинските ребърца с картофи са готови....
18 Април
2
Свински ребърца в пликПекат се до получаване на хубав загар.
Свинските ребърца в плик са готови....
17 Април
Чудни ребърца в гювечСвинските ребърца измийте и подсушете.
Картофите и морковите обелете и нарежете на кубчета. Сипете ги в гювеч. После добавете и начупения бульон. Разбъркайте....
02 Юни
Свински ребърца в гювечНамалете фурната на 160 градуса и печете свинския гювеч около 3 часа.
Махнете капака и ако е нужно, запечете за 10 минути.
Извадете и сервирайте веднага свински ребърца в гювеч....
05 Май
Ребърца с чеснови картофиВарим ребърцата и ги запичаме на фурна само със сол и олио.
Картофите изпържваме и поръсваме с дресинг от оцета, водата захарта, солта и настърган чесън.
Украсяваме с маслини....
23 Февр.
Медени ребърца с бираСместа се изсипва в тавата.
Всяко едно ребърце се намазва с малко мед и се поръсва с босилек, риган и чубрица, може и други подправки на вкус.
Пече се на умерена фурна, като времето е според вида на фурната....
26 Май
Печени ребърца с лукСложете в тава лука и отгоре сложете ребърцата. Посолете и сложете бульона.
Покрийте тавата с алуминиево фолио....
26 Февр.
Агнешки ребърца с горчицаГалетата се разбъркват със солта и черния пипер.
Разнесете овкусените галета върху агнешкото месо, като гледате да получите тънка коричка....
06 Март
Свински ребърца с кетчупСвинските ребърца с кетчуп са чудесно допълнение към вашата ледена биричка.
Пържените картофки са по желание....
07 Януари
Ребърца в зелеви листаНарязваме месото на порции от две ребра. Подправяме със сол и черен пипер и ги запържваме в маста.
Намазваме ребрата с доматеното пюре и прибавяме предварително наситнения и запържен лук.
Разделяме зелето на листа....
29 Дек.
Ребърца с хрупкава коричкаЗа да не прегорят ребърцата с хрупкава коричка, се обръщат често и се мажат с маринатата!...
11 Август
Агнешки ребърца с оризЗавийте с фолио готовото ястие и оставете да се задуши 10-тина минути.
Агнешките ребърца с ориз са готови....
08 Март
Ребърца на тиганНарежете свинските ребърца на отделни части - най-добре с по-едно ребро, така бързо се сготвят.
Сложете ги в голяма купа и леко поръсете със сол, след което полейте с разтворените соев сос, кетчуп и мед....
20 Януари
Ребърца по калифорнийскиСервирайте ребърцата нарязани на порции по ваш избор и гарнирани със соса. По желание може да сложите и допълнително гарнитура от картофки.
Да ви е сладко! Ребърцата по калифорнийски са страхотни....
25 Дек.
2
Ребърца по каубойскиСмесваме сладкото, чили соса, виното и горчицата и подгряваме сместа докато сладкото се стопи. Намазваме ребрата със сместа, солим на вкус и печем още 20 мин....
15 Ноем.
Ребърца на скараНарежете свинските ребра на неголеми парчета и добре ги намажете със смета. Прехвърлете ги в купа и ги покрийте с фолио. Оставете ги в хладилник за няколко часа.
Един час преди печенето ги извадете от хладилника....
14 Окт.
Ребърца по китайскиСвинските ребра по китайски се поднасят с нарязан пресен лук и ивици портокалова кора.
NB: Портокаловият сос може да приготвите като загреете малко масло и го смесите с портокалов сок....
30 Ноем.