Като оставим настрана заклетите вегетарианци и веганите, няма човек, който да не обича сочни свински пържоли на фурна. Печените на фурна пържоли са неразделна част от менюто на българина и всяка домакиня има не една или две рецепти за тях.
Да се сготвят крехки свински пържоли не е трудно и с тази задача могат да се правят дори начинаещите готвачи. Най-важното за успеха е да се подбере качествено месо и да внимавате да не го препечете.
Най-подходящото месо за сочни пържолки е свинският врат, който не е твърде мазен или твърде сух, а при правилна кулинарна обработка става изключително крехък е апетитен. Разбира се, можете да изпечете и свински котлет, който е предпочитан от онези, които внимават да не развалят линията си.
Времето за изпичане на пържолите на фурна зависи от вида на месото, което ще печете, теглото му и самата фурна. Правилото е, че около 0.7 - 1 кг пържоли се пекат около 90 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна под алуминево фолио. Малко преди края на печенето е препоръчително то да се свали, за да се запече месото.
Още съвети и рецепти за свински пържоли на фурна, както и любимата ни рецепта за свински пържоли с гъбен сос ще намерите на нашия сайт.
Коментари