Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Рум Баба по оригинална италианска рецептаРум Баба по оригинална италианска рецепта е чуден десерт!...
09 Май
4
Ирена Милянкова – една баба на 30Актрисата Ирена Милянкова стана баба. Макар да е само на 30 години, тя вече се радва на своето първо внуче.
Красавицата отново има дете. Този път обаче то не е нейно. Милянкова стана доведена баба на внучето на новия си...
05 Окт.
Мекици Една нощЗавийте с кърпа и оставете да втаса на топло, докато удвои обема си.
После премесете тестото и го сложете в найлонов плик, намазан с олио, и приберете в хладилник за една нощ....
17 Април
1
Италианска паста на фурнаСложете италианската паста на фурна да се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 20 минути....
18 Април
2
Една по различна мусакаОбелете и нарежете на шайби картофите, подредете ги на дъното на намаслена тава, поръсете с черен пипер и сол на вкус.
Настържете 1/3 от кашкавала и разпределите запържената кайма върху него....
26 Дек.
Виненките на бабаДелим тестото на две части.
Оформяме на две по големина топки. Първата топка разточвам на лист. Режем с размери 4 на 5 см или 5 на 5 см. според желанието с помощта на остър нож....
27 Дек.
Орехчетата на бабаСмилате, първо, обикновени бисквити на прах и слагате в отделна купа.
След това смилате орехите - също на ситно, и ги сложете в отделна купа.
Разбийте яйцата в някакъв съд....
04 Януари
Лютеница на бабаНапълнените буркани се обръщат на долу с капачките и се завиват с найлон(и с някакви стари дрехи ) докато изстинат....
20 Септ.
1
Пърленките на бабаОставете тестото да се почине около 30 минути, след което го разделете на топки и разточете на тънки кори с кръгла форма.
Намазваме всяка кора с мас, поръсваме с малко натрошено сирене и сгъваме на две....
28 Август
4
Салатата на БабаРежем краставиците и доматите на парченца. Рулцата от раци, шунката и кашкавала режем на ситно. Слагаме и царевицата.
Добавяме сол на вкус и олио.
Объркваме салатата и я поръсваме с настъргано сирене....
14 Август
9
Козунака на бабаОт всички продукти се омесва тесто и се разделя на три части. Оставя се да втаса, докато увеличат обема се три пъти.
Омесва се наново и леко се плете на плитки или се оформят на кифлички. Оставя се пак да втаса....
25 Януари
Лютеничката на бабаВсичко се оставя да къкри на слаб огън, като се бърка регулярно, за да не загори. Прибавят се подправки на вкус. Щом се свари лютеницата, се разпределя в бурканчета, които се стерилизират половин час....
16 Януари
Форнетите на БабаРазрежете го на квадратчета, широки около пет сантиметра (или повече).
В центъра на всяко квадратче сложете по малко от кайсиевото сладко....
01 Окт.
Толумбичките на БабаДокато чакате сместа да отдъхне, се заемете с приготвянето на сиропа. Той се прави от 300 мл вода, кафявата захар и ванилията....
30 Септ.
Тиквеника на бабаВземайте една кора, намазнявайте я леко и разпределяйте по дължина от плънката. Завивайте на руло и така редите корите в подмазнена тава. Отгоре леко може да полеете с още малко мазнина....
01 Дек.
5
Масленките на бабаИзвадете тестото на набрашнена повърхност и разточете в кръг.
С кръгъл резец или чашка вадете кръглите масленки. Наредете ги в тавичка с хартия за печене на дъното.
Печете на 180 °C 10-15 мин....
19 Юли
Лангидите на бабаКотлонът трябва да е на средна степен, за да не останат отвътре сурови.
Лангидите на баба са готови....
16 Май
Курабийките на бабаВ една тава се слага брашното и постепенно се прибавят всички останали продукти.
Омесва се хубаво тесто, от което се оформят курабийки и се пекат на 180-200 градуса до порозовяване....
17 Януари
5