Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
20 Април
Предлагам две рецепти, едната е на Люси Евтимова и другата е моя и гарантирам, че по този начин италианките, когато нямат на разположение в момента такава си я правят набързо у дома....
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол
06 Юли
Как се прави шарена сол - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове. Смелете всички посочени подправки с помощта на мелачка. Посочено е, че солта е по желание....
Така се прави блат за тортаТака се прави блат за торта
21 Септ.
Ето така се прави блат за торта....
Така се прави домашно краве маслоТака се прави домашно краве масло
20 Май
1
Ето така се прави домашно краве масло - вече и вие може да си го приготвите....
Така се прави кайма за кюфтетаТака се прави кайма за кюфтета
24 Септ.
1
Ето как се прави кайма за кюфтета....
Как се прави домашно крема сиренеКак се прави домашно крема сирене
03 Ноем.
1
Ето как се прави домашно крема сирене....
Как се прави мляко от лимецКак се прави мляко от лимец
25 Окт.
Как се прави мляко от лимец? В следващата рецепта ще научите целия процес. Накиснете лимеца в половин литър вода и оставете да престои така поне 2 часа....
Микроблейдинг - що е то и кога се прави?Микроблейдинг - що е то и кога се прави?
04 Дек.
Микроблейдинг се прави също с игли, подобно на татуировките, но инструментите са по-различни, както и количеството пигмент, което се използва....
Как се правят домашни тортелиниКак се правят домашни тортелини
27 Юли
В следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима. В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
Халацион - що е то?Халацион - що е то?
14 Дек.
Тези компреси трябва да се правят с топла, не гореща вода, най-малко четири пъти дневно по 15 минути....
Що е то креативност?Що е то креативност?
19 Януари
- Креативността прави живота безкрайно разнообразен. - Креативността ви позволява да реализирате творческа идея. - Тя помага да се намерят начини за себереализация. Вижте и: Как да бъдем креативни....
Скирела - що е то?Скирела - що е то?
01 Ноем.
Скирела е прясно сирене, типично за исландската кухня. Това прясно и ненаситено с мазнини сирене, с мека консистенция и кисел вкус, е направено от краве мляко чрез сложен процес. Скирела е сирене с много древна традиция...
Що е то Ямун?Що е то Ямун?
30 Май
Ямун е едно неизвестно за нас вечнозелено тропическо дърво /плод/, принадлежащо към семейството Миртови (Myrtaceae). Произхожда от Индия, където се използва при направата на много десерти и деликатеси. Все пак индийската...
Колраби - що е то?Колраби - що е то?
03 Април
1
Алабашът е добре познат у нас. Той е студоустойчив и лесно се съхранява да пролетта. Хранителната му стойност не е голяма. Той съдържа малки количества белтъчини и въглехидрати, а мазнини почти няма. За сметка на...
Що е то поширане?Що е то поширане?
14 Ноем.
Кулинарните предавания и блогове набират все по-голяма популярност. Вече има и телевизионни канали, посветени на храната и начините на приготвянето й, а в интернет можете да намерите всякакви кулинарни рецепти и съвети –...
Що е то Кротила?Що е то Кротила?
10 Май
Запознайте се с Кротилата - продукт, известен като пресечна точка на кроасана с тортилата. Чрез това нововъведение в кулинарията Walmart ни доказва, че ние все още не сме опитали всички възможни хранителни хибриди. Формата...
Що е то брънч?Що е то брънч?
27 Януари
Брънчът става все популярен през уикендите в България. Откъде идва името? Брънч е смесица между breakfast (закуска) и lunch (обяд), т.е. закуско-обяд. Думата е чуждица и за нейна родина се смята Англия. Терминът...
Пермакултура - що е то?Пермакултура - що е то?
16 Септ.
Пермакултурата представлява сравнително иновативна система за проектиране на къщи, градини и общности. В нея нуждите на хората са задоволени по екологично устойчив начин, като същевременно са максимално близки до естествените...
Що е то биовино?Що е то биовино?
17 Април
1
Биовиното е продукт, който се произвежда по специални правила, както всъщност и всеки биопродукт....
Що е то хидропоника?Що е то хидропоника?
13 Март
1
Хидропоника е наука за отглеждане на растения без почва. За растежа им се използва хранителен разтвор от естествени елементи, необходими за растежа на растенията в почвата. Предимството на тази технология е, че растенията...
Що е то аутист?Що е то аутист?
15 Окт.
Неврологичните заболявания са често срещано явление, като голяма част от тях се проявяват в ранна детска възраст. Обикновено те са нелечими и могат да засегнат живота на заболелите до различна степен, в зависимост от предприетите...
Констелации - що е то?Констелации - що е то?
04 Дек.
Всеки човек заема свое строго определено място в човешката йерархия, която се подчинява на строго определен ред и правила, подобно на звездните системи....
Липолиза - що е то?Липолиза - що е то?
21 Септ.
Липолиза е вид козметична хирургия. При нея се използва лазер, за да се промени формата и външният вид на тялото. Има и други видове липолиза, които включват инжекции или лечение с радиовълни, но лазерната липолиза е най-често...
Бронхоаденом - що е то?Бронхоаденом - що е то?
25 Август
Аденомът на бронхите е новообразувание, произтичащо от епитела на каналите и лигавиците на бронхиалната стена. Клинично бронхиалният аденом се проявява чрез задух, хриптящо дишане, кашлица, кръвохрачене и признаци на...
Имуносупресия - що е то?Имуносупресия - що е то?
28 Май
Това се прави с цел да се минимизира възможността организмът да отхвърли органа....