Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Баница с лобода и оризЛободата /лападът/ попарваме във вряла вода. Отцеждаме и нарязваме на ситно. В тиган с олио запържваме лукът настърган и лободата. Смесваме изстиналият ориз, лободата, натрошеното сирене и разбърканите яйца....
01 Май
Баница с лобода и оризЛободата /лападът/ попарваме във вряла вода. Отцеждаме и нарязваме на ситно. В тиган с олио запържваме лукът настърган и лободата. Смесваме изстиналият ориз, лободата, натрошеното сирене и разбърканите яйца....
01 Май
Вегетарианска супа с лобода и киноаЧудесна семпла и в същото време необикновена вегетарианска супа с лобода и киноа!
Чудно Вкусно!...
08 Май
Киселец, лобода и ориз на фурнаИзмийте зеленчуците и гъбите и ги нарежете. Запържете ги и добавете ориза. Изсипете в тава и долейте 3 чаени чаши вода.
Прибавете сол и печете, докато оризът поеме водата /ястието да остане на мазнина/.
Разбийте яйцата...
24 Юни
Отглеждане на лободаГрадинската лобода е едногодишно растение, разпространено в две форми – зелена и жълта лобода....
23 Юни
Агнешко с лободаПрибавят се нарязаният спанак, лобода, лук, магданоз, джоджен и останалите продукти.
Залива се с олиото и 1 ч.ч. вряла вода, захлупва се и се вари на много тих огън....
21 Февр.
Супа с лободаНакрая овкусете супата с лобода със сол и черен пипер. По желание може да я застроите с 1 разбито яйце с 2 с.л. кисело мляко....
19 Юни
1
Баница с лободаИзпечената баница с лобода се задушава с кърпа и се поднася с кисело мляко....
24 Май
2
Яхния от лободаЯхнията от лобода оставете да ври още 5-6 минути и я снемете от котлона. Може да я поднесете с варено яйце, заквасена сметана или кисело мляко по желание....
31 Май
Как да консервираме лобода?Продуктите при консервиране са следните: листа от лобода и сол.
Почистваме и измиваме листата на лободата обилно с вода. Най-добре това става, като ги поставяме под течаща вода....
11 Май
Зелени супи с лободаПредлагаме ви няколко рецепти за супи с лобода, които ще ви помогнат да разнообразите лятното си меню:
Супа с лобода и джанки
Необходими продукти: лобода – 600 г, кромид лук – 1 глава, олио – 6 с.л., джанки...
30 Април
Здравословни ползи от лободаГрадинската лобода е известна още като сладка трева и щир, докато дивата е позната като куча лобода, чувен, огничав бурен.
Още византийците описват ползите от лободата....
27 Февр.
Сарми от домашна лободаИзмийте листата лобода и върху всяко листо сложете по малко от пълнежа и оформете сарми....
28 Април
Пролетна супа от лободаКогато оризът омекне, сложете пасираните консервирани домати, лободата и киселеца.
Оставете супата да клокне, варете още 5-6 минути и свалете от огъня....
18 Март
Мераклийски боб с лободаПоднесете мераклийския боб с лобода с малко прясно накълцан магданоз. Вместо лобода, може да използвате други зелении....
26 Март
Оризова супа с лободаПрибавете наситнените лук и лобода и задушете за няколко минути.
Сипете ориза и ситно нарязаните магданоз, девесил и джоджен, разбъркайте няколко пъти, залейте с вода и варете 25 мин....
18 Януари
Разкошни зеленчукови гювечета с лободаОбелваме и нарязваме картофите на малки кубчета, морковите на полумесеци, тиквичката на четвъртинки, а лука, домата, лободата и спанака – на ситно....
16 Май
Чорба от спанак и лободаПосле прибавете доматите, спанака и лободата и варете за още 10-15 минути.
Свалете от котлона и подправете с черен пипер, чубрица, магданоз и копър....
28 Април