Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Храните, които задължително да опитате в УнгарияВъпреки че може да не е много популярен в други страни, този сладкиш е един от най-старите десерти, които да опитате в Унгария. Уникален е заради начина на приготвяне и как изглежда като резултат....
21 Дек.
Храните, които задължително да опитате в СловенияВ Словения за пикантност на обикновената гъбена супа задължително слагат чесън, а понякога и малко бяло вино.
Čevapčiči - кебапчета по словенски
Любителите на сочната скара трябва да опитат cevapcici....
20 Дек.
Храните, които задължително да опитате в МарокоВижте какво трябва да опитате първо в Мароко:
Харира (Harira)
Най-популярната супа, която да опитате в Мароко. Гъстата супа по марокански се приготвя от леща, агнешко, домати и много подправки....
19 Дек.
Храните, които задължително да опитате в ПолшаТова е най-популярната улична храна в Полша, която определено си струва да опитате....
18 Април
Летни кулинарни комбинации, които задължително да опитамеНо преди това има няколко солени вкусотии, които са задължителни в приятните летни дни....
04 Юни
Ястията, които задължително да опитате във Венеция!Няколко са ястията, които задължително трябва да опитате, ако сте имали щастието да посетите прекрасната Венеция....
07 Дек.
Гръцките ястия, които задължително трябва да опитатеСмесица от Средиземноморието и Балканите има няколко ястия, типични за южната ни съседка, които задължително трябва да опитате....
01 Окт.
11 полезни риби, които задължително да опитатеРибата е здравословна и с високо съдържание на протеин храна. Тя е много важна, тъй като е богата на омега-3, които са познати като добри мазнини и не се произвеждат в човешкото тяло.
Според някои изследвания, омега...
18 Април
ХрянХрянът е много популярна подправка за редица сосове, които се приготвят от настърган хрян и млечни или кисели продукти....
03 Февр.
5
Бухтички със сирене от детството ниПресятото брашно се смесва на сухо със солта, захарта , сиренето и содата.
Сипва се по малко хладка вода и се бърка до оформяне на тесто за точене.
Точи се на масата и се реже на ромбоиди.
Пържат се в сгорещено...
28 Август
Пълнени кюфтенца с пикантни сосовеГъбите се почистват. Към каймата се добавят яйцето, сол и черен пипер и се омесва. Всяка гъба се овалва в каймата до получаване на кюфтета. Изпържват се в загрято олио.
Ситно нарязаната чушка се прибавя към пикантния...
05 Юли
Ястията, които задължително трябва да опитате в ИспанияПри посещението в някоя държава задължително се запознаваме и с нейните кулинарни традиции и предложения, които дават завършек на представата ни за посетената дестинация....
03 Май
Какво издават любимите ни цветовеЛюбимият цвят често показва от какъв точно тип енергия се нуждае човек, за да запази своето вътрешно равновесие....
05 Окт.
3
Любимото ни кафе определя и любимото ни виноНачинът, по който обичате да пиете кафето си, може да определи и кое е любимото ви вино.
Спецификата на тази връзка разкрива собственикът на популярен нюйоркски ресторант – Паоло Мерегали....
17 Окт.
Секс позите, които задължително трябва да опитате това лято!За да я изпълните, е достатъчно да застанете срещу любимия, да увиете ръце и крака около тялото му и да се отдадете на страстта....
25 Юли
Любимите гофретиМоже да се хапват любимите гофрети със сладко, шоколад, мед или каквото обичате.
Моите любими гофрети са със сладко от смокини....
15 Август
Любимите виненкиНе трябва да са тъмни.
Готовите любими виненки горещи овалвам в пудра захар.
Наслада за сетивата!...
17 Януари
Любимите ТапасЗа да сглобите тези лесни тапас, сложете отгоре върху всяка филийка парче домат, хамон/прошуто, моцарела и поръсете с босилека.
Сервирайте веднага любимите тапас....
25 Май
Любимите меденкиРазбъркайте захарта със яйцата. След това се добавят постепенно и останалите продукти - олиото, канелата и медът.
Брашното се пресява заедно със содата. След което постепенно се добавя брашното към яйцата.
Бърка се...
25 Окт.
Любимите палачинкиКъм разбитите продукти се добавя водата, разбърква се и малко по малко добавяте и брашното, за да не стане на бучки.
Накрая се прибавят млякото и солта и отново се разбърква всичко....
22 Януари