Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Вода с чиа - защо е толкова полезнаТази гелоподобна текстура прави водата с чиа приятна за консумация, като същевременно предлага редица полезни хранителни съставки.
Защо е полезна водата с чиа?...
11 Февр.
Масло от резене - защо е толкова полезно?Маслото от резене или така нареченото масло от див копър има множество полезни за тялото ни свойства. Растението се използва широко не само в готвенето, но заедно с това в козметични и медицински цели....
08 Август
Масло от черен пипер - защо е невероятно полезно?Стимулира мисловния процес, което е особено полезно за хора, изпаднали в депресия или емоционален застой. Прави път на позитивните мисли, подобрява конценртацията....
31 Юли
Масло от риган - какво е и защо е полезноПолезни свойства на маслото от риган
Противораково действие - този продукт има силни противоракови свойства....
17 Окт.
Защо е полезно да овкусяваме храната с масло от авокадо?Това е натурално растително масло, извлечено от плода на авокадото, което е богато на полезни мастни киселини и витамини....
07 Април
Царевичното масло – полезни свойстваЕто защо царевичното масло е изключително полезно особено за бременни жени и възрастни хора....
13 Септ.
Какво представляват етеричните масла и защо са полезни?В малки дози етеричните масла са изключително полезни и за храносмилателната система. Най-подходящи подправки в този смисъл са канелата, карамфила и ментата....
02 Юли
Вкусни и полезни варианти на закуска с чиаПрибавете кокосовите стърготини, чиа семената ванилията и кокосовото масло. Печете кокосовите палачинки в загрят тиган....
21 Юли
Полезно смутиБананът трябва да е предварително нарязан на парчета и замразен за няколко часа в камерата.
Сложете в блендера банана, нарязаното авокадо, зеленолистните зеленчуци и семките. Пасирайте до получаването на крем.
Сипете...
12 Март
Масло в кафето – защо?Добавянето на масло в кафето обаче е нова и все още недотам популярна практика.
С добавянето на бучка масло сутрешната чаша наслада добива по-кремообразен вид....
28 Ноем.
Защо е полезно цвеклото?Полезно е при анемия
Цвеклото е източник на желязо, поради което е сред подходящите храни при анемия....
18 Септ.
Полезно или вредно е палмовото масло?Някои твърдят, че палмовото масло е полезно, но други посочват неблагоприятни последствия за сърдечно-съдовата система....
22 Февр.
Вижте защо етеричното масло от бергамот е толкова полезно за здравето ниЕто защо тук ще Ви запознаем защо и по какъв начин то е полезно за здравето ни:
- Бергамотът е ниско дръвче, което ражда ароматни плодове, носещи същото име....
18 Окт.
Защо маслото от кориандър е толкова полезно за кожата?В допълнение към всичко изброено по-горе, маслото от кориандър е силен афродизиак, който определя достойното му място в парфюмерията.
Защо маслото от кориандър е полезно за кожата?...
14 Април
Семена от ЧиаВижте още как да си приготвите чиа пудинг, различни десерти с чиа и масло от чиа....
13 Май
Защо е полезно да плачем?Когато емоциите от всичко случващо се ежедневно около нас ескалират, сълзите се явяват естествен механизъм, който кара тялото да се отпусне и да възстанови баланса.
Понякога ни се налага да потиснем сълзите си - дали...
21 Февр.
Полезна ли е консумацията на масло?Безспорно, най-полезно е домашното масло или висококочаственото от магазина....
04 Септ.
Защо е полезна коластрата?Експертите също така предполагат, че е полезна за предотвратяване на диария и укрепване на стомашно-чревния микробиом....
25 Окт.
Бифидобактерии - защо са полезни?Метаболитната функция на бифидобактериите се осъществява поради участие в храносмилането, метаболизма на жлъчните киселини, холестерола, хормоните, ксенобиотиците, канцерогените, синтеза на различни полезни за здравето...
28 Септ.
Защо пъстървата е полезна?Ви накарало да размислите:
- Пъстървата е много богата на витамин D, както и на омега-3 мастни киселини;
- Специалистите препоръчват риби от рода на пъстървата да се консумират всяка седмица;
- Пъстървата е полезна...
02 Ноем.
Полезно смути с авокадоУверете се , че авокадото е добре узряло и меко. Обелете го, махнете семките и ядката му.
Пасирайте го, добавете прясното мляко и пак пасирайте. Накрая подсладете с мед.
Разбъркайте добре. Сервирайте във висока чаша...
30 Юни
Полезно кексче в чашаВ купа смесваме всички сухи съставки и към тях прибавяме разтопеното кокосово масло и водата.
Разбъркваме до получаване на еднородна смес, след което добавяме меда и отново разбъркваме....
12 Юли