Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се суши наденицаПодправките, които слагаме, са по-избор, ако не сте решили да следвате рецептата за родопска наденица, македонска наденица, конска наденица и т.н....
13 Окт.
Наденица с пеперонатаЗапържете нарязаните парчета наденица за около 15 мин, като ги обръщате периодично.
Извадете наденицата от тигана и похлупете, за да се поддържа топла....
05 Юни
Наденица с лещаПо желание колбасът може да се запече на скара с дървени въглища, за да има апетитен опушен вкус....
16 Февр.
Наденица с карантииЗашийте го и го сложете да се вари за около 1 час във вода. След като извадите наденицата, я пресовайте между 2 дъски с тежест. След това я окачете да съхне на проветриво и сухо място....
09 Дек.
Наденица с оризДолейте към 4 ч.ч. топла вода или топъл пилешки бульон и сложете да се изпече до готовност в умерено загрята фурна. Поднесете порция наденица с ориз с прясно накълцан магданоз....
28 Март
2
Наденица в гювечеВъв всяко гювече сложете по лъчижка масло, лъжица доматено пюре, долейте по 50 мл топла вода, похлупете и сложете гювечетата да се пекат на 190 градуса за 50 минути....
20 Ноем.
1
Наденица в бираНабождаме наденицата с вилица и я слагаме в дълбок тиган, в който сме сипали водата.
Кипваме и похлупваме тигана. Оставяме да къкри на по-слаб огън за около 5 минути....
22 Април
Наденица в гювечеВъв всяко гювече сложете по лъчижка масло, лъжица доматено пюре, долейте по 50 мл топла вода, похлупете и сложете гювечетата да се пекат на 190 градуса за 50 минути....
20 Ноем.
1
Може ли да се самохипнотизираме?Мислите на човек могат да бъдат разпределени в две категории – съзнание и подсъзнание.
Подсъзнанието дава неосъзната или забравена информация, която се провокира от определени реакции и чувства. На това ниво се съхранят...
17 Август
1
Пържена наденица с яйцаНаденицата се обелва и се реже на кръгчета. В дълбок тиган се налива масло и когато то се сгорещи, в съда се слага и нарязваният колбас.
Позапържете наденицата от всички страни, като внимавате да не загори....
15 Окт.
1
Пикантна наденица с лукОбелете наденицата при нужда и направете леки прорези с ножа по повърхността на парчетата. Напръскайте ги със соевия сос и малко лимонов сок и оставете да се овкусят за половин час в хладилника....
24 Юни
1
Кашкавалена наденица с картофиНаденицата се обелва от ципата, Правят и се прорези, в които се слагат парчета кашкавал, и се подрежда в тава на разстояние една от друга....
15 Ноем.
5
Наденица с доматен сосОбелваме наденицата и я нарязваме на кръгчета. След това я запържваме в сгорещено олио и я изваждаме в чиния, на дъното на която слагаме кухненска хартия, за да може да попие част от мазнината....
09 Април
1
Наденица с ябълково виноНасладете на нов начин на консумиране на познатата ни на всички наденичка с този леко сладко-кисел привкус. Надявам се да ви хареса и да споделите мнения....
24 Февр.
Наденица с гъбен сосДобавете сварените гъби, нарязаната наденица.
Налейте виното, добавете подправките (може да добавите и други, всичко зависи от вкуса ви) и оставете ястието да се готви до готовност....
01 Януари
Пикантна наденица с горчицаИзвадете надениците, почистете тигана от мазнината и сложете лука с бялото вино да се задуши.
Прибавете сметаната и горчицата, после солта и черния пипер....
28 Март
Наденица на скараСкарата се загрява и омазнява. По наденицата се правят няколко леко хоризонтални разреза и се слага да се изпече хубаво на загрятата скара.
След това се поставя в чиния и се напръсква с лимоновия сок....
11 Ноем.
1
Наденица на шишНаденицата нарязваме на парчета дълги 3 см. Сланината режем на по-дребни парчета. Обелваме лукчетата.
На намокрено шишче започваме да подреждаме наденица, сланина и главичка лук, като ги редуваме....
14 Ноем.
Наденица от рибаРазбърква се добре и с тази смес се напълват свинските черва. На всеки 15 см червата се увиват.
Така приготвената наденица може да се пържи на тиган, да се пече на скара или фурна....
13 Май
Наденица по ЛясковскиКипнете вода и пуснете готовата наденица да ври 20 минути на тих огън. След това я окачете на сухо и проветриво място. По желание я опушете за 5-6 часа на горещ пушек....
27 Ноем.
Наденица по ЛясковскиКипнете вода и пуснете готовата наденица да ври 20 минути на тих огън. След това я окачете на сухо и проветриво място. По желание я опушете за 5-6 часа на горещ пушек....
27 Ноем.