Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Сос за печени месаСосът от печеното се разрежда с бульон, в който предварително е разбъркано брашното.
Прибавят се лимонът, почистен от кората и семките и нарязан на кръгчета, виното, захарта и черният пипер.
Сосът се посолява и се...
27 Април
1
Пълнена тиква с месаОт предната вечер изчиствам тиквата от семките, остъргвам я с лъжица от вътре до дебелина с кората около 2.5 -3 см. Като режете капака, трябва да внимавате, защото трябва да е цял, а не счупен, реже се трудно (аз пробвах...
20 Ноем.
Желиращ бульон от месаПриготвените телешки кости се насичат на дребно и се варят в подсолена вода. Щом заврат, се отпенват, прибавя се оцет и се варят 4 часа, като непрекъсната се отстранява пяната.
30 минути преди да са готови, се слагат...
04 Дек.
Сос за варени месаОцетът, зърната черен пипер и лукът се варят, докато остане половината /около 2 лъжици/.
Прибавя се бульонът и се разбива добре. Вари се на тих огън, докато сместа се сгъсти.
Прибавят се жълтъците, предварително разбити...
17 Окт.
Сос за печени месаСосът от печеното се разрежда с бульон, в който предварително е разбъркано брашното.
Прибавят се лимонът, почистен от кората и семките и нарязан на кръгчета, виното, захарта и черният пипер.
Сосът се посолява и се...
27 Април
1
Кафяв сос за месаБрашното препечете до зачервяване в сух тиган на котлона, като непрекъснато бъркате.
Започнете да доливате към препеченото брашно бульон от варенето на месото, като непрекъснато разбивате.
Разредете соса до желаната...
03 Април
Апетитно пикантна глазура за месаТази глазура ще ви изненада с божествения си аромат от характерните за тази кухня специфични подправки, с добавена пикантна нотка и цитрусова свежест. Подходяща е както за свински ребърца, така и за пилешко месо, шунка или...
11 Май
Меден сос за печени месаРазбийте добре горчицата с меда.
Прибавете към тях оцета и зехтина, а накрая сипете соевия сос.
Ако желаете, може да поръсите соса с черен пипер. Разбъркайте до получаване на хомогенна смес.
Съхранявайте соса за...
10 Ноем.
Марината за меса на скараОбелете лука и нарежете на ленти или пръстени. Обелете чесъна и нарежете на ситно.
Подправете добре желаното месо със сол, черен пипер и червен пипер. Покрийте с лук и чесън и поръсете с масло.
Сложете толкова масло...
12 Март
1
Пикантен кетчуп за печени месаТази рецепта за домашен кетчуп се приготвя лесно и бързо, която сервирам към печени меса или сандвичи.
Измивам доматите и ги смилам в блендер. Лютите чушки обработвам задължително с ръкавици.
Отстранявам дръжките,...
01 Август
Зелеви сарми с нарязани месаОтделете от зелката подходящи листа и върху всеки лист, на който сте отстранили жилките, сложете правоъгълни парчета от месата, дребни кубчета сланина и маслото, поръсете с черен и червен пипер, посолете и завийте сарми....
10 Дек.
Варени меса с хрянов сосНарежете месото на порции и го сварете в подсолена вода. Сервира се залято с разтопеното масло и хряновия сос, поръсено с нарязан на ситно магданоз.
Сос: В студена вода размийте брашното и го смесете с киселото мляко и...
20 Дек.
Магданозен сос за студени месаПоставяме изчистения чесън, измития и подсушен магданоз, доматеното пюре, краставичките, горчицата, лютата чушка без семките, солта, зехтина и балсамикото в купата на блендер или миксер и пасираме, докато се получи еднородна...
13 Януари
Капама със сарми и четири месаЗа тази уникална празнична капама тиган се загрява олио. Запържва се каймата, като се прави на парченца. Добавя се и оризът, за да се запържи.
Добавя се около 900 милилитра вода, за да се сготви оризът, като периодично...
03 Януари
Кисело зеле с меса и сармиОтделете около 10 листа от зелето за сармите. Останалото зеле нарежете на ситно.
Нарежете лука и в малко мазнина го запържете. Добавете каймата и разбърквайте докато се запържи.
Сложете ориза, черния, червения пипер...
27 Май
2
Прясно зеле с меса и туршияНарязвам зелето и го осолявам, намачквам хубаво с ръце.
В подходяща тенджера слагам олиото, като загрее, сипвам зелето.
Запържвам, докато поомекне, добавям нарязания лук и чесън, нарязани на ситно. Изпържвам за 5-...
23 Окт.
Меса с кисело зеле в гювечНарязваме пилешкото и свинското месо на средно големи парчета. Нарязваме и наденицата на вкус.
Накълцайте зелето на тънко. Вземете гювеч и сложете капки олио на дъното. Редувайте продуктите в гювече.
Сложете зеле,...
30 Юни
Пълнена тиква с 3 вида месаПърво се заемаме с подготовката на тиквата - внимателно изрязваме капаче и с помощта на лъжичка започваме да дълбаем тиквата, като отстраняваме семето, а и част от стените, за да поизтънеят. Правят се леки разрези по цялото...
22 Януари
1
Сметанов сос за меса и салатиЗапичаме брашното в сух тиган. Разредете с бульона.
Изсипете в крема и оставете да къкри за 5-10 минути на слаб огън.
Добавяме маслото и солта и разбъркваме....
29 Януари
1
ТлъстигаСъбиране и съхранение на тлъстига
За лечебни цели се употребяват предимно листата на лютивата тлъстига и голямата тлъстига....
14 Май
Пикантен сос за варени и печени месаПасирайте магданоза, чесъна, чушките, пюрето и оцета и получената гъста маса разбийте на ръка с олио като майонеза.
Сосът е готов, когато е поел достатъчно олио и е добил вид на айвар.
Може да сложите соса в буркан...
01 Април
Сосове за печени месаКъм печеното месо е хубаво да си подготвим и някакъв сос, за да не бъде прекалено сухо ястието. Подбрали сме ви три различни рецепти за сос, които подхождат на печеното месо.
Първата рецепта е гъбен сос, който е изключително...
02 Дек.
Ползи от мазните месаГовеждо месо
Повечето хора смятат, че трябва да избягват червеното месо или да избират само тънки и без тлъстини парчета, тъй като са убедени, че то винаги е с високо съдържание на наситени мазнини, както и в случая- говеждото...
28 Май
Кои са нетлъстите меса?Днес все повече хора, които водят здравословен начин на живот, се отказват от твърде мазни храни. Мастни млечни продукти се заменят с продукти с ниско съдържание на мазнини, хората спират да ядат пържени храни и разбира...
08 Март
Розов сос за пица, паста и печени месаКласическият розов сос, известен още като Sauce rose, е кремообразен, леко кисел сос, който обикновено се използва във френската и италианската кухня. Обикновено се прави чрез комбиниране на доматен сос с млечна майонеза...
15 Дек.