Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Най-доброто от италианската винена листаНеповторимият вкус на италианската кухня и живописните пасторални райони в комбинация с винопроизводството, правят Италия идеална дестинация за винен туризъм....
01 Март
Испанската Руска салатаРазбъркайте добре испанската салатка и я оставете в хладилника за няколко часа.
Извадете и сервирайте Испанската Руска салата.
източник: Karlos Arguiñano...
07 Ноем.
Лозови листа в бурканиИзберете млади, здрави лозови листа с приблизително еднаква големина.
Измийте ги и ги попарете в подсолена вряща вода.
Извадете ги и ги оставете да изсъхнат и да се охладят....
18 Юни
Лозови листа с оризПочистваме лозовите листа от жилката и ги нарязваме на ситно.
В сгорещеното олио запържваме нарязания лук, лозовите листа и изчистения и измит ориз.
Заливаме с 450 мл. топла вода....
20 Ноем.
Бабините лозови листа в бурканиИзваждаме бурканите с лозови листа.
Обръщаме с капачките надолу до охлаждане бабините лозови листа в буркани....
03 Септ.
Сарми от лозови листа с каймаПоставяме и печем сарми от лозови листа с кайма 40 минути на 180 °C....
17 Дек.
Булгур с лозови листа и свинскоРазбъркайте и добавете лозовите листа, доматите и 3 ч.ч. вода.
Гответе лозовите сарми до омекване на съставките.
Поднесете булгура с лозови листа и свинско с кисело мляко....
15 Февр.
Лозови листа с месо от кокошкаНа дъното на тенджера се нареждат лозови листа и се покриват със сместа. Отгоре се нареждат останалите листа. Залива се с гореща вода, колкото да покрие листата и се вари на слаб огън....
27 Ноем.
Сироп от смокинови листа и невенИзмиват се листата, почистват се от дръжките и с водата се слагат в подходящ съд на котлона. Варим 20 минути на умерен котлон, снемаме и оставяме да се охлади.
Някъде към края добавих и невена, но може и без него....
25 Юни
Мусака с лозови листа и тиквичкиПрибавяме доматеното пюре и предварително сварени до омекване и нарязани лозови листа. Разбъркваме и сипваме измития ориз, скълцаните магданоз и джоджен, черен пипер и сол на вкус....
06 Ноем.
Лозови листа в буркани за зиматаОсвен за лозови сарми, лозовите листа в буркани могат да се използват и за вкусни ястия с месо и чорби.
Добър апетит!...
18 Януари
Рулца от лозови листа и свинскоВъв всяко парче месо поставете от тази плънка, навийте ги на рулца, като двата им края, за да не се разтварят, боцнете с клечки за зъби и ги завийте в лозови листа....
27 Август
Пълнени листа от зелкаВ средата на по-големите листа слагаме плънката и завързваме листата, за да не се разтварят. Варим с малко вода на слаб огън около 20 минути.
От олиото, брашното и водата от варените зелеви листа сваряваме сос....
07 Февр.
Винена ракияВинената ракия става по-хубава, ако се остави да отлежи по-продължително време в дъбови бъчви.
Накрая има леко конячен аромат....
27 Ноем.
Винена пянаПоставете всички продукти в порцеланов съд и ги разбъркайте.
Поставете съда в тенджера с гореща вода и разбийте продуктите с миксера, докато се образува гъста пяна....
10 Януари
Винена супаОтделете 100 мл от виното. Останалите 700 мл изсипете в тенджера, добавете още 200 мл вода, канелената пръчка и захарта и сварете.
Разбийте жълтъците с остатъка от виното до получаването на кремообразна смес.
Отстранете...
12 Юни
Винена ракияВинената ракия става по-хубава, ако се остави да отлежи по-продължително време в дъбови бъчви.
Накрая има леко конячен аромат....
27 Ноем.
Сладко с листа и плодове от смокиниГорещото сладко с листа и плодове от смокини се насипва в подсушени бурканчета, затваря се и се обръща....
21 Дек.
Агнешко бутче с лозови листа в гювечАгнешкото бутче с лозови листа в гювеч е много вкусно.
Източник: Йоли...
13 Май
2
Засищаща салата от листа с червено цвеклоЗасищащата салата от листа с червено цвекло е готова....
30 Април
Агнешко с лозови листа в глинен съдЗастиламе дъното на глинен съд с лозови листа, които предварително сме кипнали във вряща вода.
Сипваме агнешката смес и я покриваме с лозови листа и добавяме 2 ч.ч. вода....
20 Февр.
Бързи лозови листа в буркани без стерилизиранеМного е важно листата, които берем, да са пресни и крехки, свежи и чисти - без никакви кафяви точки или петънца. Най-добре е да се приготвят на пролет - така ще има листа за вкусни сармички през цялата година!...
27 Дек.