Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Омлет без пърженеРазбиваме яйцата с вилица в купа. Настъргваме вътре моцарелата, посоляваме и добавяме куркумата.
Намазваме тефлонова тавичка с майонезата и изсипваме вътре яйчената смес.
Печем на 200 градуса за 10 минути.
Настъргваме...
18 Август
Тиквеник без пърженеОбелете и настържете тиквата на едро ренде. Може да ползвате и замразена тиква, както аз в случая.
Вземете две кори за баница и ги поставете една върху друга. Намажете с олио.
Разпределете 1/5 от настърганата тиква...
11 Август
Фалафели без пърженеЧудесна идея за здравословни и диетични ориенталски фалафели без пържене!
Чудно Вкусно!...
18 Април
Бухтички без пърженеНамажете го с масло и наредете бухтите. Печете от двете страни до готовност.
Гответе бухтички без пържене намажете с масло....
29 Септ.
Лютеница без ПърженеЧушките и патладжанът се пекат и обелват и заедно с почистените моркови, лук и чесън се смилат с месомелачка или ел. машинка за мелене.
Доматите се смилат, прецеждат се през ситна марля и полученото пюре се изсипва в...
14 Март
Гювеч без пърженеВсичко се приготвя без пържене и без друга термична обработка освен печенето, но става много вкусно....
05 Март
Пържене със зехтинПържените в зехтин продукти са много по-здравословни от тези, които се пържат в масло или слънчогледово олио....
30 Април
8
Чушки бюрек без пърженеПочистете чушките от семенната част и ги изпечете /аз ги изпекох в тава във фурната/.
Готовите чушки задушете в найлонов плик, за да се обелят по-лесно.
Чукнете двете яйца в купа и ги разбийте. Прибавете натрошеното...
02 Септ.
1
Миш-маш без пърженеНарежете лука на ситно и го задушете под капак с малко вода.
След което обелете домата, нарежете го на малки кубчета и го добавете към лука заедно с нарязаната чушка.
Добавете подправките и похлупете с капак, оставете...
12 Август
1
Панирани сиренца без пърженеОваляйте сирената първо в брашно. Разбийте яйцето с тел. Смесете брашното с галетата. Смелете корнфлейкса, но да не става много ситен.
Брашнените сиренца минете през яйцето, после в брашното с галетата, отново яйце и...
01 Август
Хрупкави тиквички без пърженеХрупкави тиквички без пържене, на които никой не може да устои.
Измиваме и режем тиквичките на кръгчета с дебелина около 0.5 см....
25 Юли
Здравословна мусака без пърженеПо желание при сервиране добавяме кисело мляко към здравословната мусака без пържене.
Рецептата за мусака е изпълнена!...
18 Май
Паниран кашкавал без пърженеЗа този паниран кашкавал без пържене нарежете кашкавала на парчета.
Счупете яйцето в чиния и го разбийте с вилица.
Оваляйте кашкавала в брашно, а след това в яйцето....
06 Май
Гръцка мусака без пърженеПатладжаните нарязваме на дълги филийки, с дебелина около 6-7 мм и накисваме за 30 минути в подсолена вода, после хубаво ги подсушаваме.
В тава, постлана с хартия за печене, ръсим от зехтина и нареждаме патладжана плътно...
09 Май
Хрупкав хек без пърженеАко избягвате пържените храни, опитайте този хрупкав хек без пържене....
01 Дек.
За пяната при пърженеИ запомнете – колкото по-често сменяте мазнината, толкова по-малко вредни са пържените ястия, които ще консумирате....
09 Януари