Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Хумус по оригинална рецептаВсички съставки без червеният пипер и подправките по избор се сипват в блендер. Хумусът се мели до хомогенност, а после се овкусява....
24 Ноем.
9
Тирамису по оригинална рецептаАко не можете да намерите десертното вино за готвене Марсала, може да ползвате друго сладко вино или ликьор, но по оригиналната рецепта за тирамису се приготвя с Марсала.
Пригответе крема....
18 Януари
1
Шауарма по оригинална рецептаВърху питката слагаме месо, пържени картофи, домати, краставици, маруля и по желание чеснов сос и лук.
Сервираме увита шауарма по оригинална рецепта....
18 Март
Хумус по оригинална рецептаВсички съставки без червеният пипер и подправките по избор се сипват в блендер. Хумусът се мели до хомогенност, а после се овкусява....
24 Ноем.
9
Бърза и лесна капама по стара българска рецептаПреди да започнем да режем киселото зеле на ситно, си оставяме няколко листа за отгоре.
Измиваме си ориза и го отцеждаме от водата.
Нарязваме си свинското и телешкото месо на едри парчета, а пилешките бутчета - на две...
21 Дек.
4
Сливенски милинки по оригинална рецептаСервират се сливенски милинки по оригинална рецепта поръсени с пудра захар (ако нямат галета) с добавка сирене или шарена сол....
28 Февр.
2
Карловски понички по оригинална рецептаПреди да сервирате, разтопете шоколад и залейте готовите карловски понички по оригинална рецепта....
01 Ноем.
1
Торта Сахер по оригинална рецептаПо желание можете да използвате разтопеният с олиото шоколадов кувертюр, за да напишете думата Saher върху тортата....
04 Ноем.
Златоградска баклава по оригинална рецептаПо-желание преди печене върху златоградската баклава по оригинална рецепта може да сложите по-парченце орехче на всяко парче....
17 Дек.
Баба гануш по оригинална рецептаПоднесете Баба гануш по оригинална рецепта като апетитна разядка към вашето ястие....
22 Февр.
1
Талиатели Карбонара по оригинална рецептаТалиателите Карбонара по оригинална рецепта са много вкусни.
Източник: Мама...
29 Дек.
4
Черен дроб по оригинална рецептаДробът се накисва в прясно мляко, за да стане мек. Престоява 5-6 часа. Изважда се, подсушава се и се нарязва на филийки.
В тигана се слага олио и се изпържват лукът, чушките и ябълките. Добавя се черният пипер. Изваждат...
08 Януари
Султан кебап по оригинална рецептаСултан кебапът по оригинална рецепта се пече в предварително затоплена фурна на 200 градуса за около половин час или до придобиване на златист загар.
Добър апетит!...
30 Дек.
Пожарски котлети по оригинална рецептаСвалете кожата на кокошката и я обезкостете.
Добавете към смляното кокоше месо накиснатия в млякото и леко изстискан хляб, половината масло, солта, черния пипер и разбъркайте.
Прекарайте получената смес през месомелачката...
18 Февр.
Сладък салам по оригинална рецептаБисквитите натрошаваме или ги смиламе в кухненски робот. Орехите прекарваме през машинка за орехи, а сушените плодове нарязваме на ситно.
Поставяме в съд бисквитите заедно с орехите и сушените плодове. На водна баня загряваме...
30 Ноем.
1
Млечен хляб по японска рецептаМлечният хляб по японска рецепта традиционно е с много тънка кора, затова не слагам във фурната купа с вряла вода.
Послепис: Мамо, ти не обичаш сладко, сложи си 2 с.л. захар или 1 и 1.2 ......
08 Септ.
1
Питки (поачи) по оригинална турска рецептаПитките (поачи) по оригинална турска рецепта са много вкусни....
06 Януари