Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Консервиране на зелени доматиКонсервиране на зелени домати
11 Януари
Измийте доматите и ги нарежете на полумесеци или на филийки. Нарежете морковите или ги настържете. Разпределете ги в два средно големи буркана. Редите и доматите, като между тях слагате нарязан копър, чесън и по някое...
Консервиране на печени чушкиКонсервиране на печени чушки
17 Януари
Измивате чушките и ги почиствате от семената и дръжките.Печете ги от всички страни до готовност. Белите ги и ги посолявате добре. Трябда да са ви солени като опитате. Слагате ги в измити и сухи буркани. В един буркан...
Консервиране на зелен бобКонсервиране на зелен боб
20 Ноем.
6
Измийте добре зеления фасул, почистете го и го нарежете на парчена по около 2-3 см. Изсипете в буркан от 800 мл и подправете със солта. Налейте с вода догоре, затворете бурканите и ги стерилизирайте за десетина минути...
Консервиране на домати за готвенеКонсервиране на домати за готвене
07 Февр.
Рецептата за Консервиране на домати за готвене е изпълнена....
Консервиране на люти чушлета (шипка)Консервиране на люти чушлета (шипка)
10 Януари
Измийте и подсушете чушлетата. Нарежете копъра на ситно и обелените скилидки чесън на по две. Напукайте чушлетата на котлон или скара от двете страни, но не прекалявайте. В малки бурканчета редувайте чушлетата, копър...
Консервиране на коприва в бурканиКонсервиране на коприва в буркани
03 Април
Копривата трябва да е свежа и крехка. Почистете от сламки и корени. Може да отделите и само листата. Измийте копривата под течаща вода обилно, за да паднат всички прашинки. Може да си помогнете с цедка. Сложете я в...
Парижки пастиПарижки пасти
12 Юли
Смесваме галетата, орехите и 1 ч.ч. пудра захар, след което прибавяме един по един жълтъците - с разбъркване. Към сместа слагаме и омекналото на стайна температура масло и настърганата кора от лимона. Омесваме тесто...
Парижки тарталетиПарижки тарталети
18 Февр.
В купа разбийте яйцата със захарта до пухкав крем. Добавете мекото масло, ваниловата захар и смесените предварително сол, бакпулвер и пресято брашно, разбъркайте до хомогенна смес. Сипете сместа върху лист хартия за печене...
Котлети по парижкиКотлети по парижки
08 Дек.
Поръсваме котлетите с черен пипер и ги намазваме с горчица. Поставяме всеки от тях върху квадратно парче алуминиево фолио, доста по-голямо от котлета. Върху всеки котлет капваме по малко от коняка, поставяме по парченце...
Торта Парижки коктейлТорта Парижки коктейл
27 Юли
1
Медът се смесва със захарта, олиото и водата и сместа се загрява на бавен огън. След като сместа кипне, се сваля от огъня и се добавя брашното, смесено със содата. Тестото се дели на 6 части, които се разточват тънко...
Чай по парижкиЧай по парижки
15 Януари
Портокалът и лимоните се изцеждат. Чаят се залива с 1 литър гореща вода, похлупва се за 4 минути и се прецежда. Добавя се захарта, конякът, ромът, цитрусовият сок и индийското орехче. Напитката се загрява почти до...
Фондю по парижкиФондю по парижки
29 Април
Виното се налива в дълбока тенджера и се добавят сирената, нарязани на кубчета, и подправките. Оставя се на котлона да заври при непрекъснато бъркане. Добавя се ликьорът и се сваля от котлона. Брашното се смесва с...
Картофи по парижкиКартофи по парижки
31 Окт.
С малка лъжичка издълбавайте от всеки картоф нещо като топченца с големината на едър лешник. Посолете готовите картофчета и ги изпържете в сгорещеното масло на умерен огън до зачервяване. изпържените картофи полейте...
Гъби по парижкиГъби по парижки
28 Март
Гъби по парижки - класическа френска рецепта....
Треска по парижкиТреска по парижки
11 Окт.
Пържете треската по парижки още 1 мин. и поднесете веднага....
Парижки ябълков сладкишПарижки ябълков сладкиш
27 Февр.
2
В купа разбийте яйцата със захарта на пухкав яйчен крем. Отделно смесете пресятото брашно, солта, бакпулвера и ваниловата захар, разбъркайте. Прибавете сухите съставки към яйчената смес и разбъркайте до гладка смес. Накрая...
Класически Парижки фланКласически Парижки флан
05 Август
Класическият Парижки флан е много вкусен. Насладете му се!...
Макарони по парижкиМакарони по парижки
07 Ноем.
Начупете макароните и ги сварете в подсолена вода. Прецедете ги. В сгорещеното олио и малко вода задушете лука и прибавете каймата. Щом се изпари водата, сложете горчицата и разреденото в малко хладка вода доматено пюре...
Гъби по парижкиГъби по парижки
21 Септ.
Почистваме гъбите, отстраняваме пънчетата. В по-дълбок съд сгорещяваме 2 с.л. от мазнината, доливаме прясно изстискан лимонов сок и пържим гъбите на умерен котлон 10-12 минути. Подправяме със сол и черен пипер и оставяме...
Консервирано пърженоКонсервирано пържено
10 Януари
Измийте чушките, почистете ги от дръжките и зелето и ги изпечете от страните. Обелете ги и ги нарежете на дребни парчета. В голяма купа добавете доматите от консерва с доматения бульон и разбъркайте. Обелете и нарежете...
Печени смокини по парижкиПечени смокини по парижки
18 Август
Смокините се измиват и се разрязват на половинки, нареждат се в тава със срязаната част нагоре. Напръскват се с малко вода, поръсват се със захарта, поливат се с меда и върху всяка половинка се капва по малко сметана....
Парижки пръчки (Ретро рецепта)Парижки пръчки (Ретро рецепта)
10 Юли
Поръсете тава леко с брашно и наредете парижките пръчици. Намажете ги с жълтък и ги изпечете до порозовяване. Източник: Петстотинъ деветдесеть и деветь най-нови и изпитани готварски рецепти, 1940 г....
Пуешко месо по парижкиПуешко месо по парижки
31 Януари
Пуйката се нарязва на големи правилни парчета и се запържва в част от маслото. Изважда се и в същата мазнина се запържва дукът. Прибавят се доматеното пюре и червеният пипер. Връща се место и се залива с малко бульон,...
Агнешки шишчета по парижкиАгнешки шишчета по парижки
25 Април
Нарежете месото от агнешка плешка на едри кубчета и го мариновайте за два часа в смес от лимоновия сок, олиото, накълцания лук, солта и черния пипер. Отцедете месото, нанижете го на шишове и ги изпечете на силен огън,...
Стерилизиране на доматиСтерилизиране на домати
10 Септ.
Стерилизирането им става лесно. В някои рецепти се добавят повечко продукти като лук, магданоз и някакъв друг вид подправка....