Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Печени гълъбиСлед това се се слагат в тавата за печене и се овкусяват със сол.
Отгоре се поръсват хубаво с черен пипер и червен пипер. След това се разбъркват с ръка и се заливат с гореща вода, покриват се с фолио....
07 Юни
Деликатес с карначета на фурнаВ дълбока тава сипете нарязаните глави лук, олиото, кимиона, солта, черния пипер и навитите на кръг карначета, забодени с клечка за зъби, и запечете.
От ниско счупете по едно яйце вътре в кръга на всяко карначе, поръсете...
17 Дек.
Печени гълъби с грахДобавяме сланината, нарязана на ивици, и почистените гълъби. Изпържваме от всички страни....
26 Август
1
Печени пълнени гълъбиТрадиционно тези пълнени гълъби се поднасят върху канапе от панирани филийки, обилно полети със соса от печенето, и свежа салата....
26 Юли
Фоа гра - тайната на най-изискания френски деликатесВ наши дни деликатесът е на всяка маса във Франция, най-вече за празниците в края на годината, а по целия свят е възприет като едно от най-известните френски национални ястия....
26 Ноем.
Диви гълъби във френски винен сосСваля се от котлона и с този сос се заливат гълъбите.
Поръсват се с настърган кашкавал и отгоре се слага останалото масло, което е разтопено предварително. Ястието се пече до образуването на златиста коричка....
30 Септ.
Изискан черешов сладкишСместа се слага в пош и се нанася върху охладения изискания черешов сладкиш. Като стегне, е готов за хапване....
25 Юни
Фоа гра - тъмната страна на изискания деликатесТерминът Фоа гра от френски означава мастен черен дроб от патици и гъски....
03 Окт.
2
Печени охлюви по френскиСолта или боба се слагат, за да могат да се наместят равно охлювите и да не изтече маслото при печене.
Охлювите се пекат за 10 минути в силно загряна фурна....
20 Април
1
Печени картофи по френскиЯйцата се разбиват в млякото, добавя се настърган кашкавал и с тази смес се заливат картофите, които са изсипани в тавичка. Ястието се запича до готовност....
30 Август
3
Рибен деликатесПъхнете ястието в загрята фурна и печете до зачервяване. След това нарежете на парчета и гарнирайте с лимон....
30 Юни
Пуйка деликатесДобавяме виното и водата и печем в умерена фурна за около 2 часа, като то време на време го поливаме със соса от печенето. На половината време на печенето обръщаме рулото, за да се изпече и от другата страна....
11 Март
Риба ДеликатесС тази смес заливаме парчетата риба и ги печем до зачервяване в предварително загрята фурна на 200 градуса.
Поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз. Сервираме с резенчета лимон....
24 Май
Супа от гълъбиКогато почти са сварени, се слага фидето в супата с месо.
Прави се застройка от яйцето и киселото мляко. Поръсва се с магданоз готовата супа от гълъби....
04 Дек.
13
Честит имен ден на Гълъбин и Гълъбина!На днешния ден – 22-ри септември, своя имен ден празнуват Гълъб, Гълъбина, Гълъбица, Гълъбка, Гълъбена.
Гълъбин е име със славянски корени. Неговата женска форма е Гълъбина....
22 Септ.
Гълъби с пресен грахИзваждаме гълъбите в чиния, а граха сгъстяваме с 1/2 ч.л. брашно, размита с малко вода. Готвим още 10-15 минути и изсипваме върху гълъбите.
По желание поръсваме с пресен магданоз преди поднасяне....
26 Юли
Диви гълъби по египетскиГълъбите се почистват и се разрязват на четири части. Слагат се в дълбок съд и се заливат с прясното мляко. Оставят се за 3 часа в хладилника.
Вадят се, отцеждат се от млякото.
Яйцата се разбиват....
06 Окт.
Печени картофи с галета по френскиПечените картофи се сервират като гарнитура към ястие по избор.
Печените картофи с галета по френски са много вкусни....
21 Февр.
2
Печени ябълки с мед по френскиЯбълките се измиват, режат се на половинки, сърцевината се отстранява.
Белтъците се разбиват със солта на пяна. Добавя се по малко захарта. Жълтъците се смесват с меда.
Ябълките се редят в тавичка. Вдлъбнатините в...
05 Януари
Печени френски сирена с конфитюр от ягодиПоставят се в тава за печене и се намазват обилно с масло. Сирената се пекат в загрята фурна на 180 градуса около 10 мин.
При сервиране се поливат с ягодовия конфитюр....
01 Май
1