Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Печени гълъбиПечени гълъби
07 Юни
След това се се слагат в тавата за печене и се овкусяват със сол. Отгоре се поръсват хубаво с черен пипер и червен пипер. След това се разбъркват с ръка и се заливат с гореща вода, покриват се с фолио....
Деликатес с карначета на фурнаДеликатес с карначета на фурна
17 Дек.
В дълбока тава сипете нарязаните глави лук, олиото, кимиона, солта, черния пипер и навитите на кръг карначета, забодени с клечка за зъби, и запечете. От ниско счупете по едно яйце вътре в кръга на всяко карначе, поръсете...
Деликатес с шоколад, малини и сливиДеликатес с шоколад, малини и сливи
31 Дек.
Деликатесът с шоколад, малини и сливи е готов....
Печени гълъби с грахПечени гълъби с грах
26 Август
1
Добавяме сланината, нарязана на ивици, и почистените гълъби. Изпържваме от всички страни....
Печени пълнени гълъбиПечени пълнени гълъби
26 Юли
Традиционно тези пълнени гълъби се поднасят върху канапе от панирани филийки, обилно полети със соса от печенето, и свежа салата....
Фоа гра - тайната на най-изискания френски деликатесФоа гра - тайната на най-изискания френски деликатес
26 Ноем.
В наши дни деликатесът е на всяка маса във Франция, най-вече за празниците в края на годината, а по целия свят е възприет като едно от най-известните френски национални ястия....
Диви гълъби във френски винен сосДиви гълъби във френски винен сос
30 Септ.
Сваля се от котлона и с този сос се заливат гълъбите. Поръсват се с настърган кашкавал и отгоре се слага останалото масло, което е разтопено предварително. Ястието се пече до образуването на златиста коричка....
Изискан сладкишИзискан сладкиш
03 Юни
Чудесен и ефектен изискан сладкиш за почерпка с приятели! Да ви е сладко!...
Изискан черешов сладкишИзискан черешов сладкиш
25 Юни
Сместа се слага в пош и се нанася върху охладения изискания черешов сладкиш. Като стегне, е готов за хапване....
Фоа гра - тъмната страна на изискания деликатесФоа гра - тъмната страна на изискания деликатес
03 Окт.
2
Терминът Фоа гра от френски означава мастен черен дроб от патици и гъски....
Печени охлюви по френскиПечени охлюви по френски
20 Април
1
Солта или боба се слагат, за да могат да се наместят равно охлювите и да не изтече маслото при печене. Охлювите се пекат за 10 минути в силно загряна фурна....
Печени картофи по френскиПечени картофи по френски
30 Август
3
Яйцата се разбиват в млякото, добавя се настърган кашкавал и с тази смес се заливат картофите, които са изсипани в тавичка. Ястието се запича до готовност....
Млечен деликатесМлечен деликатес
28 Август
2
Поднесете млечния деликатес с резен краставица....
Рибен деликатесРибен деликатес
30 Юни
Пъхнете ястието в загрята фурна и печете до зачервяване. След това нарежете на парчета и гарнирайте с лимон....
Пуйка деликатесПуйка деликатес
11 Март
Добавяме виното и водата и печем в умерена фурна за около 2 часа, като то време на време го поливаме със соса от печенето. На половината време на печенето обръщаме рулото, за да се изпече и от другата страна....
Риба ДеликатесРиба Деликатес
24 Май
С тази смес заливаме парчетата риба и ги печем до зачервяване в предварително загрята фурна на 200 градуса. Поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз. Сервираме с резенчета лимон....
Млечен деликатесМлечен деликатес
28 Август
2
Поднесете млечния деликатес с резен краставица....
Супа от гълъбиСупа от гълъби
04 Дек.
13
Когато почти са сварени, се слага фидето в супата с месо. Прави се застройка от яйцето и киселото мляко. Поръсва се с магданоз готовата супа от гълъби....
Гълъби по манастирскиГълъби по манастирски
10 Юли
Гълъбите по манастирски са готови....
Честит имен ден на Гълъбин и Гълъбина!Честит имен ден на Гълъбин и Гълъбина!
22 Септ.
На днешния ден – 22-ри септември, своя имен ден празнуват Гълъб, Гълъбина, Гълъбица, Гълъбка, Гълъбена. Гълъбин е име със славянски корени. Неговата женска форма е Гълъбина....
Гълъби с пресен грахГълъби с пресен грах
26 Юли
Изваждаме гълъбите в чиния, а граха сгъстяваме с 1/2 ч.л. брашно, размита с малко вода. Готвим още 10-15 минути и изсипваме върху гълъбите. По желание поръсваме с пресен магданоз преди поднасяне....
Диви гълъби по египетскиДиви гълъби по египетски
06 Окт.
Гълъбите се почистват и се разрязват на четири части. Слагат се в дълбок съд и се заливат с прясното мляко. Оставят се за 3 часа в хладилника. Вадят се, отцеждат се от млякото. Яйцата се разбиват....
Печени картофи с галета по френскиПечени картофи с галета по френски
21 Февр.
2
Печените картофи се сервират като гарнитура към ястие по избор. Печените картофи с галета по френски са много вкусни....
Печени ябълки с мед по френскиПечени ябълки с мед по френски
05 Януари
Ябълките се измиват, режат се на половинки, сърцевината се отстранява. Белтъците се разбиват със солта на пяна. Добавя се по малко захарта. Жълтъците се смесват с меда. Ябълките се редят в тавичка. Вдлъбнатините в...
Печени френски сирена с конфитюр от ягодиПечени френски сирена с конфитюр от ягоди
01 Май
1
Поставят се в тава за печене и се намазват обилно с масло. Сирената се пекат в загрята фурна на 180 градуса около 10 мин. При сервиране се поливат с ягодовия конфитюр....