Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Домашна бозаДобавете ферментиралата закваска и оставете съда на на топло място за 2-3 дена, за да може отново да ферментира.
Готовата домашна боза разсипете в стъклени бутилки и я съхранявайте в хладилник....
10 Юни
19
Боза от пшеницаКато изстине се добавя готовата боза. Разбърква се добре.
Готова е за консумация след 24 часа. Ако е гъста, се добавя малко вода.
За да стане резлива, трябват още 2-3 дена.
Бозата от пшеница е готова....
05 Юли
1
Сладкиш с бозаВ тава, намазана с олио и поръсена с брашно, се изсипва сместа и се пече в незагрята фурна на 180 градуса около 25-30 минути - до суха клечка.
Желатинът се разтваря с водата, оставя се да набъбне....
16 Окт.
Истинска баклаваС горещия сироп се залива вече изстиналата баклава.
Истинската баклава е готова....
18 Април
15
Истинска ЛуканкаНарязвате месото и сланината на кубчета и смилате на 8-ми номер решетка, добавяте всички подправки и умесвате каймата много добре....
25 Ноем.
9
Истинска руска салатаКартофите се обелват и се нарязват на малки кубчета. Изсипват се, да се сварят във вече кипналата вода. Варенето трае около 20 минути.
В това време се занимаваме с морковите....
26 Януари
10
Истинска Разложка ШуплаИзсипваме брашнената каша, така че да се разстеле равномерно по цялата тава.
Слагаме във фурна на ниско ниво на фурната, но не най-ниското и печем на 220 градуса за половин час, докато се запече....
30 Дек.
2
Истинска домашна луканкаНапълнената луканка се надупчва с игла на местата където е останал въздух.
Луканката се поставя на пръчка и се окачва на проветриво място, като след 5-6 дни леко се разточва с точилка.или овално шише....
16 Януари
1
Истинска домашна моцарелаИстинската домашна моцарела се хапва веднага или се съхранява в хладилник за четири дни....
03 Август
Истинска Домашна ПастърмаЗакачете на кука и оставете на проветриво място да съхне.
Ако нямате подходящо място, сложете пастърмата на скара в хладилника за около 2 седмици.
Истинската Домашна Пастърма е готова....
09 Февр.
2
Пица в тава, но това не е пицата на баба ВиАко имате камък или стомана за печене, те ще помогнат много за запържването на основата, така че ги използвайте. Започнете да следите пицата след 17-18 минути и я извадете в момента, в който Ви харесва на външен вид....
27 Ноем.
Така се пече ципура на скараТака се пече ципура на скара и се поднася с желаната гарнитура....
29 Септ.
Боза с брашно от просоНакрая добавям закваската и оставям за ден-два да ферментира, докато се получи характерният мирис и вкус на истинската боза (като цяло бозата от просо ферментира по-бавно, но ако я оставим на топло е готова за ден)....
01 Февр.
Топящи се картофи на фурна със самардалаПекат се около 30 минути, като се разбъркват на двайстата, за да не залепнат....
29 Окт.
3
Картофи Fondant (Топящи се картофи на фурна)Картофите се обелват и срязват през средата на големи кубчета....
11 Дек.
2
Истинска манджа с гроздеИзвадете кюфтенцата на кухненска салфетка, за да се отцедят.
В удобен голям тиган налейте 1 к.ч. зехтин. Прехвърлете в него кюфтенцата. Полейте ги с бялото вино....
23 Юли
Истинска майонеза за секундиПуснете пасатора на висока степен и го допрете до дъното на съда. Разбивайте в продължение на около 8 секунди, като бавно изтегляйте пасатора нагоре.
Скоро ще видите, че майонезата ви е готова....
30 Септ.
Истината! Ето по колко вино е здравословно да се пиеДоскоро се смяташе, че чаша червено вино на вечер не би трябвало да навреди на здравето ни, а по-скоро е полезна за нашия организъм.
Ново проучване обаче опроверга тази теория и разкри какво всъщност е безопасното...
31 Дек.
Баница ПразникРедете баницата в подходяща тава и сложете да се пече втв фурната на 180 градуса за 40 мин.
Оставете, като е готово, под кърпа за 15 мин и после се насладете на вкусен празник....
08 Ноем.
Пилешки крилца с топящи се картофки на фурнаНаливаме бирата, слагаме алуминиево фолио и печем 30 мин в загрята на 250 градуса фурна в долната част.
На 30 минута махаме фолиото и качваме на средата на фурната за още 15 мин или до зачервяваме на месото....
23 Януари
Салата Вкусен празникКраставичките се нарязват на същия принцип - на кубчета и се прибавят към картофите и шунката....
10 Март