Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Опасни яйца заливат пазараОбластната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) в град Добрич предотврати продажбата в търговската мрежа на повече от 8000 негодни яйца.
При рутинна проверка инспектори от дирекцията са открили нерегистрирана ферма...
05 Март
5
Опасни яйца пак на пазара преди Великден?По думи на Белоречков риск съществува при яйцата, които се внасят на едро за българските пазари. Те са по-опасни, защото при преопаковането им срокът на годност лесно може да бъде подменен....
29 Март
В 6 марки майонеза на пазара няма яйца!Проучване на асоциацията Активни потребители показа, че от 16 изследвани марки майонеза 6 на пазара не се приготвят с яйца, а в 9 от марките водното съдържание превишава 50 процента от цялото количество на продукта....
13 Юни
Така се пече ципура на скараТака се пече ципура на скара и се поднася с желаната гарнитура....
29 Септ.
Опитват се да разгадаят Зоната на МълчаниетоВ северно Мексико съществува странно място – там двигателите на колите заглъхват, не работят телевизорите. Радиоапаратите или изобщо не работят, или започват да “говорят” на непознат език.
През нощта в тъмното небе присветват...
01 Февр.
10
Сръбски постни гевреци на водаОформете парчета тесто на гевреци, потопете във водата с мед, след това в сусама.
Поставете в тава, застлана с хартия за печене.
Печете сръбски постни гевреци 20-25 минути при 200 ° С....
29 Юни
Картофи Fondant (Топящи се картофи на фурна)Отстраняват се неравностите отстрани, много леко може да се ползва белачката за картофи и леко се подравнява долната им част, за да може да стоят изправени кубчета....
11 Дек.
2
Топящи се картофи на фурна със самардалаПекат се около 30 минути, като се разбъркват на двайстата, за да не залепнат....
29 Окт.
3
Миш-маш по сръбски на фурнаПечете в добре загрята на 180 °C фурна 20 минути.
Съвет: Може да направите и повече дупчици и да сложите още яйца. Вкусът на този миш-маш на фурна е страхотен.
Опитайте, да ви е сладко!...
30 Юни
Как се приготвят сочни сръбски ущипциСръбската е нещо, което трябва да се опита, особено от хората, които обичат пикантна храна....
17 Юни
Изтеглят яйца от пазара заради съмнения за салмонелаСпешната мярка е била препоръчана от Система за бързо предупреждение за опасни храни и фуражи (RASFF) за кокоши яйца с произход Полша, разпространени на пазара на Европейския съюз....
14 Ноем.
И Унгария ще изтегли от пазара отровните яйцаУнгария изтегля от пазара яйчените продукти, заразени със силно отровния фипронил. Това я превърна в 17-тата поред държава, засегната от проблема....
16 Август
Няма стари яйца от Полша на българския пазарЗа сега обаче потребителите спокойно могат да закупуват проверените яйца, предлагащи се на българския пазар....
30 Март
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиСтоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
18 Март
Как да карамелизираме лукЛука нарежете на филийки, а после на полумесеци. Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Пилешки крилца с топящи се картофки на фурнаНаливаме бирата, слагаме алуминиево фолио и печем 30 мин в загрята на 250 градуса фурна в долната част.
На 30 минута махаме фолиото и качваме на средата на фурната за още 15 мин или до зачервяваме на месото....
23 Януари
Клонирани трюфели се задават на пазараРешението на французите всъщност не е нелогично, имайки предвид, че килограм трюфели струва около 1300 долара на американския пазар....
01 Юли
Сръбски кюфтета с доматен сос на фурнаКъм сместа добавете две яйца и омесете всичко добре на ръка, добавете сол и пипер.
Сместа трябва да стои поне 1 час в хладилник, за да оформите кюфтетата по-лесно....
23 Май
Сръбски геврек с мариновани зеленчуци на скараСръбският геврек с мариновани зеленчуци на скара е готов....
10 Юли
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Яхния Да си оближеш пръститеДобавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките.
Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
05 Февр.
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да сварим лесно кестениВарете ги около 15 минути след момента на завиране на водата.
Извадете тези вкусни варени кестени и ги прехвърлете в купичка.
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август