Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Праз лук срещу полови проблемиТой е много добро успокоително средство и е мощен диуретик.
Бързо успокоява кашлицата и има глистогонно средство. Активен дезинфектант на пикочопроводните пътища е и действа тонизиращо на организма....
29 Април
Тънкости при готвенето на праз лукКомбинациите са много и всяка си има своя интересен и различен вкус.
Праз лукът можете да комбинирате с ориз на фурна, да го запържите с яйца, можете да приготвите различни супи в комбинация с много зеленчуци....
10 Април
Постна баница с праз и зелен лукАко не постите, към плънката с праз и зелен лук може да добавите 1-2 лъжици кисело мляко.
Към плънката от праз може да добавите и гъби, също става много вкусно....
15 Дек.
Салата от праз лукВъв всяка се нарежда пласт, нарязан на филийки лук, а върху него се сипва с лъжица от сместа....
21 Януари
Шницели от праз лукКартофите сварете и след като изстинат обелете и настържете. Празът се реже на дребно и се задушава в 1/3 от мазнината докато омекне.
Разбивате яйцата и заедно с картофите ги прибавяте към праза. Нарежете магданоза на...
02 Дек.
Ризото с праз лукДобавете ситно скълцания праз лук и го задушете за 5-6 минути.
След като омекне празът, добавете ориза и разбъркайте, докато всяко зрънце се обвие от мазнината. Добавете сол и черен пипер....
16 Окт.
Хапки с праз лукКъм изстиналите зеленчуци прибавяме брашното, содата за хляб и яйцата.
В ч.ч. изсипваме булгура и го заливаме с горещата вода. Захлупваме с чинийка, за да набъбне по бързо и да попие водата....
09 Февр.
Извара с праз лукРежем лука на ситно, след това го слагаме да се запържи с олио и малко вода, като го бъркаме да не залепне.
След като е готов, се маха от огъня и се слага изварата.
Посолява се и се нарязва копърът и той се слага....
04 Май
1
Мусака с праз лукПразът се почиства и измива, нарязва се на дребно и се задушава в олио до омекване.
Прибавя се каймата, като се бърка непрекъснато, за да стане на зърна. Като се задържи, се слагат дребно нарязаните домати и се задушават...
19 Март
Пурички с праз лукИзчистваме, измиваме и нарязваме праза на парченца с дебелина 1 см.
Задушаваме с половината олио и сол при непрекъснато бъркане, оставяме да изстине и смесваме с натрошеното сирене.
Нарязваме маслото на малки парчета...
17 Ноем.
2
Чорба с праз лукНадробете на ситно праз лука и добавете към картофите и оставете да се запържат за около 15 мин.
Добавете доматен сос, дафинов лист, брашното, червения пипер и месото.
Запържете за около 2 мин....
09 Януари
Селска лютеница от праз лукЕто и любимата селска лютеница от праз лук!
Празът се почиства, измива и нарязва на по-едро. Поръсва се със сол и се претрива с ръка, за да омекне....
22 Януари
2
Скумрия плакия с праз лукПочистете и нарежете праза на ситно.
Почистете и рибата. Нарежете я на шайби. Посолете с малко сол и я наредете в тавичка.
В дълбок тиган задушете праза с олиото. Ако е необходимо добавете и малко вода, за да омекне...
22 Февр.
1
Пилешка манджа с праз лукКогато лукът омекне, се добавят подправките, както и гъбите и зеленият лук, нарязани на едро....
28 Февр.
Печени картофи с праз лукВ намаслена дълбока огнеупорна форма се нареждат, нарязаните на кръгчета, половината от картофите. Върху тях се нарежда лука и половината от мащерката. Нареждат се и останалите картофи и мащерката.
Виното, зехтинът и...
29 Ноем.
Свинско месо с праз лукНарежете месото на хапки.
Сложете маста в тиган и прибавете месото. Пържете до готовност като го разбърквате периодично.
През това време изчистете и нарежете лука на едро и го добавете при готовото месо.
Посолете...
28 Ноем.
2
Боб яхния с праз лукДобре измитият боб се поставя в тенджера и се долива вода до 2 см над него.
Когато водата заври, бобът се прецежда в гевгир и отново се измива в него.
След това се връща в тенджерата, долива се вода и олио и щом кипне...
23 Септ.
Шопска спържа с праз лукНакисвам разрязаните бъбреци в оцет и вода в съотношение 1:1 за около 30 мин.
През това време съм сложила да врат в тенджера под налягане измитото добре месо и останалите дреболии с 1 с.л. сол за около 30 мин.
В голяма...
22 Януари
1
Печено прасенце с праз лукПоловин час преди да го извадим задушаваме в маслото нарязаният праз лук, като добавим червения пипер, доматите и подправките.
Разбъркваме добре и слагаме сместа в тавичката около прасенцето да се запече....
07 Март
Пържена сланина с праз лукВ същата мазнина запържваме ситно нарязания праз лук. Когато е готов го поръсваме с червен пипер и го сваляме от огъня....
06 Февр.
Крем супа с праз лукЗадушете ситно нарязания праз в маслото до прозрачност. Прибавете брашното и запържете като бъркате енергично за 3-4 мин.
Добавете бульона и след като заври, прибавете едро нарязаните картофи и намалете котлона....
12 Окт.
6
Постна баница с праз лукВземаме две кори, поръсваме ги с две лъжици олио, разпределяме част от задушения лук и навиваме корите на руло. Слагаме в тавичка и навиваме както се прави вита баница....
28 Април
2