Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
2
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Най-добре е да измервате температурата с кухненски термометър, но ако нямате, измерете с кутрето си - потопете и ако ви е добре в топлото мляко, но без да ви пари, значи това е правилната температура....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Домашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте. За сиренето използвам домашно краве мляко....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Как да намалим приема на опасни консервантиКак да намалим приема на опасни консерванти
04 Ноем.
Вижте как можете да се предпазите или поне да намалите приема на вредни консерванти: Изчитайте внимателно етикетите на всички храни, които закупувате, съветват от асоциация Активни потребители....
Суперохлаждане или как да запазим рибата без консервантиСуперохлаждане или как да запазим рибата без консерванти
21 Юли
Благодарение на нея органична сьомга се е запазила невероятно свежа за цял месец, при това без въобще да се използват никакви консерванти и минерали при съхранението ѝ....
Как да приемаме критиките, без да се разстройвамеКак да приемаме критиките, без да се разстройваме
09 Март
Опитайте да приемете, че не сте съвършени и със сигурност грешите – и то не веднъж....
Как да намалим месечните си сметкиКак да намалим месечните си сметки
01 Ноем.
Не бива грижите по намаляването на месечните ви сметки да отиват напразно....
Жената, която носи годежния си пръстен повече от година, без дори да подозираЖената, която носи годежния си пръстен повече от година, без дори да подозира
13 Май
В крайна сметка след повече от две години в компанията на любимата жена Тери решава, че е дошъл моментът да предложи брак на Анна. Тогава той я води на романтично място и я моли да свали медальона....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Ягодов чийзкейк Ро СиЯгодов чийзкейк Ро Си
21 Септ.
1
През това време се приготвя кремът - изварата с пудрата захар се разбиват до гладка смес, прибавя се и разбитата сметана и желатинът....
Пържоли Изяж си пръститеПържоли Изяж си пръстите
10 Февр.
Пържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби. Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
Ето как родителите увреждат своите деца, без дори да го осъзнаватЕто как родителите увреждат своите деца, без дори да го осъзнават
14 Май
Трудно е да си родител, според мнозина това е най-трудната работа на света. Децата се влияят от всички около себе си – от връстниците си, от учителите. Но безспорно най-голяма роля в оформянето на характера им би трябвало...
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Извадете тези вкусни варени кестени и ги прехвърлете в купичка. Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Да си направим домашна сладкарска сметанаДа си направим домашна сладкарска сметана
05 Февр.
1
Сладкарската сметана се различава от обикновената по това, че в нея се добавя предварително малко захар. Най-лесният начин за приготвяне на сметана в домашни условия е да последвате древния принцип....
Тези навици ви изморяват без да подозиратеТези навици ви изморяват без да подозирате
27 Март
В следващите редове вижте кои навиците, причиняващи умора: Недостиг на желязо Ако не приемате достатъчно количество желязо и сте постоянно изморени, може би имате анемия....
Как да си направим сметана?Как да си направим сметана?
22 Ноем.
Сметана е един от най-калоричните хранителни продукти, който обаче намира изключително широко приложение в сладкарството. Без сметана много сладкиши, торти, пайове и други сладки изкушения не биха били същите....
Милинки Стой си в къщиМилинки Стой си в къщи
03 Март
1
Изчакваме 15 минути да шупне. Брашното го пресяваме, като правим кладенче, в което прибавяме сол, захар, оцет, олио и 300 мл прясно мляко. Месим средно меко тесто и го оставяме да втаса на топло....