Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Как да си направим домашно сиренеНай-добре е да измервате температурата с кухненски термометър, но ако нямате, измерете с кутрето си - потопете и ако ви е добре в топлото мляко, но без да ви пари, значи това е правилната температура....
27 Януари
Как да си направим домашно краве сиренеДомашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте.
За сиренето използвам домашно краве мляко....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Как да намалим приема на опасни консервантиВижте как можете да се предпазите или поне да намалите приема на вредни консерванти:
Изчитайте внимателно етикетите на всички храни, които закупувате, съветват от асоциация Активни потребители....
04 Ноем.
Суперохлаждане или как да запазим рибата без консервантиБлагодарение на нея органична сьомга се е запазила невероятно свежа за цял месец, при това без въобще да се използват никакви консерванти и минерали при съхранението ѝ....
21 Юли
Как да приемаме критиките, без да се разстройвамеОпитайте да приемете, че не сте съвършени и със сигурност грешите – и то не веднъж....
09 Март
Как да намалим месечните си сметкиНе бива грижите по намаляването на месечните ви сметки да отиват напразно....
01 Ноем.
Жената, която носи годежния си пръстен повече от година, без дори да подозираВ крайна сметка след повече от две години в компанията на любимата жена Тери решава, че е дошъл моментът да предложи брак на Анна.
Тогава той я води на романтично място и я моли да свали медальона....
13 Май
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Ягодов чийзкейк Ро СиПрез това време се приготвя кремът - изварата с пудрата захар се разбиват до гладка смес, прибавя се и разбитата сметана и желатинът....
21 Септ.
1
Пържоли Изяж си пръститеПържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби.
Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
10 Февр.
Ето как родителите увреждат своите деца, без дори да го осъзнаватТрудно е да си родител, според мнозина това е най-трудната работа на света. Децата се влияят от всички около себе си – от връстниците си, от учителите. Но безспорно най-голяма роля в оформянето на характера им би трябвало...
14 Май
Как да сварим лесно кестениИзвадете тези вкусни варени кестени и ги прехвърлете в купичка.
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Да си направим домашна сладкарска сметанаСладкарската сметана се различава от обикновената по това, че в нея се добавя предварително малко захар.
Най-лесният начин за приготвяне на сметана в домашни условия е да последвате древния принцип....
05 Февр.
1
Тези навици ви изморяват без да подозиратеВ следващите редове вижте кои навиците, причиняващи умора:
Недостиг на желязо
Ако не приемате достатъчно количество желязо и сте постоянно изморени, може би имате анемия....
27 Март
Как да си направим сметана?Сметана е един от най-калоричните хранителни продукти, който обаче намира изключително широко приложение в сладкарството. Без сметана много сладкиши, торти, пайове и други сладки изкушения не биха били същите....
22 Ноем.
Милинки Стой си в къщиИзчакваме 15 минути да шупне.
Брашното го пресяваме, като правим кладенче, в което прибавяме сол, захар, оцет, олио и 300 мл прясно мляко. Месим средно меко тесто и го оставяме да втаса на топло....
03 Март
1