Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Здравословни храни, които са истинска калорийна бомбаТакива например са суровите барчета и смутитата, които всъщност са истинска калорийна бомба, въпреки че се считат за диетични хранителни продукти и са често препоръчвани....
16 Юни
Тиква Хокайдо е истинска витаминозна бомба!Хокайдо тиква е истинска витаминна бомба. Лечебните ефекти на тази тиква са чудотворни....
06 Окт.
1
Истинска баклаваВ тенджера се слагат водата и захарта на слаб огън докато захарта се разтопи.
С горещия сироп се залива вече изстиналата баклава.
Истинската баклава е готова....
18 Април
15
Истинска ЛуканкаХубаво е червата да са номер 10 - така съхненето ще е по-бързо, само внимавайте при пълненето да не остава никакъв въздух....
25 Ноем.
9
Хигиенните продукти - бомба със закъснителТова, което се е смята за спасение от мръсотията и микробите, в действителност често е бомба със закъснител, алармират специалисти....
08 Дек.
Истинска Разложка ШуплаПресяваме брашното в купа с малко сол (2 щипки).
Прибавяме студена вода към брашното и бъркаме постоянно докато стане гъста каша.
Вземаме голяма тава и и намазваме дъното с половината масло.
Изсипваме брашнената...
30 Дек.
2
Истинска домашна луканкаПодправя се със солта, захарта, червения пипер, кимиона, чубрицата, чесъна, селитрата и настърганото орехче. Оставя се да престои няколко часа в хладилник.Червата се почистват добре....
16 Януари
1
Истинска руска салатаТе се остъргват, нарязват се на по 2-3 филийки по дължината и се слагат да врат в малък съд, където има чаша и половина вода, щипка сол, щипка захар и бучица масло, колкото лешник....
26 Януари
10
Истинска домашна моцарелаИстинската домашна моцарела се хапва веднага или се съхранява в хладилник за четири дни....
03 Август
Истинска домашна саралияПоследните кори трябва да са с настърганата ябълка, парчета локум и захар. Навийте ги на рулце и срежете на 2 по средата - така ще се напълни тавата.
Залейте отгоре баклавата с останалото масло....
07 Дек.
Шоколадова БомбаОхладете и поръсете с пудра захар.
Пудрата захар може да замените с глазура по избор....
29 Май
Торта БомбаОставя се една нощ в хладилника сметановата торта, след което се измазва с ванилов крем (готов на прах) и се облепва с орехи (по желание) или се украсява по желание торта Бомба....
17 Януари
Тиквена бомбаКомбинирани тези вкусове на тиквената бомба зареждат сетивата и засищат тялото....
23 Януари
Витаминозна бомбаВ дълбок съд сипете всички зеленчуци, като поръсвате всеки пласт със смес от солта и захарта. Разбъркайте много добре, захлупете съда с капак и оставете зеленчуците да престоят така едно денонощие....
10 Окт.
Портокалова бомбаПлодовете се поръсват с рома и по желание със захар.
С тази смес се пълнят издълбаните портокали.
Белтъкът се разбива с пудрата захар на твърд сняг....
01 Март
Сладоледена бомбаЯгодите се почистват и се измиват, след което се нарязват на тънко. Рулото се нарязва на тънки филийки.
В купа се слага фолио и се маже с масло. Дъното и стените на купата се покриват с парченца руло. Напръскват се с...
09 Юни
Пъпешова бомбаДолейте портокаловия сок, щипка сол и кафявата захар, и едно нарязано неголямо парче джинджифил.
Пасирайте сместа до абсолютна гладкост. Сипете в кана, като по желание може да прецедите преди това....
13 Юли
Кекс без захар и брашноБананите се намачкват с вилица, към тях се добавят всички продукти и всичко се разбърква до хомогенна смес като за кекс....
25 Февр.
5
Кекс без захар и глутенОставяме нашия полезен кекс без захар и глутен да се охлади, нарязваме го на парчета и сервираме....
12 Август
Баница със захар и сиренеПоливаме със сместа от яйцата, захарта и прясното мляко. И така, докато свършат продуктите.
Най-отгоре поливаме с останалата смес. Печем на 190 гадуса в загрята предварително фурна до готовност....
27 Окт.
Козунаци със захар и сусамМаята активираме в половин купичка топло мляко с малко захар и 1 с.л. брашно.
Яйцата със захарта разбиваме много добре. Пресяваме брашното и прибавяме всички останали продукти....
24 Май
Козунак със захар и стафидиМаята се разтваря в топло прясно мляко заедно с 1 с. л. захар и се оставя на топло да бухне. След това яйцата се разбиват със захарта, като постепенно се добавя олио.
Прибавя се втасалата мая, ванилиите и брашното....
04 Май