Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пролетни зеленчуциВсички зеленчуци се редят на пластове в касерола, като всеки пласт се поръсва с магданоз, джоджен и настъргана кора.
Поръсва се с черен пипер, масло и 2/3 от зеленчуковия бульон. Оставя се да заври около 7 мин....
25 Юни
Пролетни зеленчуци на фурнаЗаливаме зеленчуците със зехтин, оцет, захар и малко вода, овкусяваме със сол и черен пипер.
Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна до готовност....
04 Април
Задушено агнешко с пролетни зеленчуциНарежете агнешкото месо на порции, след което го наредете в тенджера с дебело дъно. Поръсете го с червения и черния пипер. Сложете отгоре нарязаните магданоз, джоджен, лапад и зелен лук.
Посолете и прибавете нарязаното...
17 Юни
Салата от пролетни зеленчуци с портокалов дресингКъм зеленчуците в купата се прибавят и кубчета от другата половина на портокала, предварително обелен и нарязан на парчета....
23 Май
Пролетни рулца със зеленчуциВ тиган сложете малко зехтин, нарязаните зеленчуци и сол на вкус. Запържете ги като разбърквате често.
Сложете на равна повърхност корите за баница. Срежете ги по средата, както са сложени на ширина....
05 Май
Пролетна диета със зеленчуциПролетните диети са основно пречистващи, защото се основават на сезонни зеленчуци, наситени с витамини и минерали....
10 Април
Пролетни рулца с много зеленчуциПролетните рулца могат да се сервират топли или студени с майонезено-млечния сос....
26 Април
Пролетни рулца с пилешко и зеленчуциНамажете приготвените пролетни рулца с яйце и изпечете за 15 минути на 170 градуса фурна....
14 Март
Палачинкови пролетни рулца с кайма и зеленчуциГотови сме с нашата импровизирана рецепта за Палачинкови пролетни рулца с кайма и зеленчуци....
25 Юли
Хрупкави пролетни рулца със зеленчуци и каймаЗа пълнежа ще ви трябват ситно нарязани зеленчуци. Уверете се, че зеленчуците са нарязани на ситно. Направете основния пълнеж, както е споменато по-долу, и след това добавете по свой избор съставки, ако е необходимо....
19 Февр.
2
Възползвайте се от лечебните ефекти на ленено маслоНай-добрите и най-вкусните начини да се приема ленено семе са:
Приемът на студено пресованото ленено масло е най-здравословният начин и приемайки го студено, оптимално се възползвате от неговите положителни ефекти....
13 Окт.
Пролетни зеленчуци, които трябва да присъстват в салатите виОсвен това, този зеленчук може да се добавя при приготвяне на песто или като гарнитура за риба.
Аспержи
Този зеленчук е достъпен целогодишно, но най-полезен е през пролетта....
23 Май
Пролетни тарталетиНепосредствено преди да поднесете тези уникално вкусни пролетни тарталети, ги гарнирайте с парченца пролетни плодове по избор.
Да ви е сладко!...
14 Юли
Пролетни кошничкиПролетни кошнички с най-разнообразни градински зеленини, характерни за пролетния сезон. Хрупкави и вкусни - лека и засищаща храна. Здравословно вегетарианско предястие!
Чудно Вкусно!...
11 Април
Пролетни тиганициСмесват се брашното, яйцата и 170-200 мл хладка вода. Слагат се и другите продукти за тестото, като олиото се прибавя последно. Замесва се меко тесто и се оставя да престои 40 минути....
17 Февр.
Пролетни яйцаПочистете, измийте и нарежете зеленчуците. В подходящ тиган запържете лука и чесъна, щом омекнат прибавете спанака.
Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте добре....
19 Април
3
Пролетни цветенцаИзвадете, охладете и се почерпете с чаша кафе!
Пролетните цветенца са готови....
20 Март
1
Пролетни картофиСложете ги да се задушават в тенджера с незалепващо покритие заедно с олиото, маслото, сол на вкус и 1 ч.ч. вода.
Разбъркайте леко, оставете да заврат и ги похлупете за 15-тина минути без да вдигате капака....
29 Август
1
Пролетни картофкиИзмийте и почистете картофите, след което ги сложете да се сварят, но внимавайте да не се преварят.
Твърдо сварените картофи се отцеждат от водата....
21 Юни
1
Пролетни шницелиПодправя се с черен пипер и сол на вкус, след което се разбърква с миксер или кухненски робот.
Оформят се шницелите, овалват се в брашно, разбитото яйце и галета и се пържат....
30 Май
8
Пролетни палачинкиКато разбърквате, прибавяйте по малко от водата, докато се образува топка.
Извадете тестото, покрийте с влажна кърпа и оставете да почине 30 минути.
Разделете тестото на 2 равни части....
21 Февр.
Пролетни сармиЩом сосът се посгъсти, сложете сметаната и свалете от огъня. Поднесете сармичките със соса....
06 Май
Пролетни котлетиИзваждаме да се отцедят върху домакинска хартия и поднасяме със свежа салата по избор и млечен чеснов сос....
15 Август
Пролетни канелониСмесете с рикотата, пармезана и оставащите зеленчуци. Овкусете със сол и черен пипер.
Разтопете маслото на слаб огън, добавете брашното и разбърквайте 2 минути. Махнете от огъня и бавно смесете с млякото....
07 Юни
Пролетни картофиСложете ги да се задушават в тенджера с незалепващо покритие заедно с олиото, маслото, сол на вкус и 1 ч.ч. вода.
Разбъркайте леко, оставете да заврат и ги похлупете за 15-тина минути без да вдигате капака....
29 Август
1