Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Какъв желатин се продава в магазините?Какъв желатин се продава в магазините?
18 Ноем.
В някои магазини може да се намери желатин, получен при хидролизата на свински кожи, който е с по-малък вискозитет от костния желатин, но притежава същите желиращи свойства....
Вредно вино се продава свободно по магазинитеВредно вино се продава свободно по магазините
05 Април
Като продължение на все по-актуалната тема за качеството на храните и напитките, които купуваме, дойде поредната новина на наличието на вредно вино, което свободно се продава по магазините от известно време насам....
Пълен гювеч със сармичкиПълен гювеч със сармички
02 Януари
В тенджера се сипва малко олио да загрее. Оризът се измива. Сипва се в тенджерата да се запържи. Доматения сок се изсипва в голям съд. Каймата се размива в доматения сок. Добавят се към ориза. Добавя се и вода....
СуджукСуджук
24 Февр.
Видове суджук Няколко точки в България са популярни с майсторлъка си в приготвянето на суджук. Най-добрите и популярни суджуци са Бански, Горнооряховски и Чипровски....
Косми и хлебарки в топлите витрини на магазинитеКосми и хлебарки в топлите витрини на магазините
06 Май
1
Косми из руската салата на някоя хранителна верига са най-безобидната находка, на която неволно може да се натъкнете, купувайки си от продукта....
Любимият сладкиш с грис на нашите бабиЛюбимият сладкиш с грис на нашите баби
07 Дек.
Любимият сладкиш с грис на нашите баби е готов....
Пълен патладжан с карамелизирани лук и нахутПълен патладжан с карамелизирани лук и нахут
04 Февр.
С нея се пълнят предварително изпечените патладжани. Печем сочните пълнени патладжани за 15 мин на 200 градуса. Да ви е сладко с този пълен патладжан с карамелизирани лук и нахут....
СуджукСуджук
29 Дек.
4
Напълненият суджук се надупчва с игла на местата, където е останал въздух. Суджукът се поставя на пръчка и се окачва на проветриво място, като след 2-3 дни леко се разточва с точилка. Има трайност 1-2 месеца....
Пица с готово тесто от магазинаПица с готово тесто от магазина
16 Март
1
Омесваме тестото. Разточваме тънко за подходящата тава. Намазваме с лютеницата или доматен сос. Подреждаме по желание. Печем за 20-25 минути в загряна фурна на 180-200 градуса....
Приготвят 60-метров суджук за Празника на горнооряховския суджукПриготвят 60-метров суджук за Празника на горнооряховския суджук
27 Май
Рекорден 60-метров суджук, приготвен по традиционна рецепта, ще зарадва жителите и гостите на град Горна Оряховица, където този уикенд ще се проведе празника на суджука....
Как се прави домашен суджук и луканкаКак се прави домашен суджук и луканка
29 Януари
7
Разгледайте и нашите изпитани рецепти за: - домашен суджук; - домашна луканка;...
Бански суджукБански суджук
26 Ноем.
2
Сушат се 20-30 дни, в зависимост от времето и мястото. В пресен вид суджукът може да се пържи или пече веднага на бавен огън....
Свински суджукСвински суджук
09 Дек.
2
Готовите суджуци сложете между 2 дъски и сложете тежест отгоре, за да могат да се слегнат....
Домашен суджукДомашен суджук
15 Ноем.
2
През определено време, в зависимост от дължината на суджуците, червата се превиват (там където ще е краят на един брой суджук)....
Ловджийски суджукЛовджийски суджук
10 Април
Нарежете червата на отделни по-къси суджуци. Наредете ги на дъска и ги притиснете с друга дъска и тежест отгоре. Оставете да престоят така 2 дена, след което ги наредете да се сушат на проветриво място....
Постен суджукПостен суджук
21 Ноем.
Оставете докато се охлади. Нанижете орехите на конец. Ореховият наниз се потопява в гроздовия сок, оставя се да изсъхне за малко. След това се потопява отново и се оставя да изстине....
Телешки суджукТелешки суджук
23 Януари
1
Окачете телешките суджуци да съхнат на проветриво място, като през 1-2 дена ги пресовайте с точилка или бутилка....
Суджук АсортиСуджук Асорти
15 Февр.
Четирите вида месо се смилат на кайма и се омесват хубаво. Препоръчително е, ако свинското не е много мазно, да се сложи и малко сланина, иначе става много сух суджукът....
Пирински суджукПирински суджук
27 Юни
Така приготвения суджук се изпича на скара. Поднесете го с гарнитура според сезона. Забележка: Месото с кокалите е около 1.5 кг. Една порция суджук е около 200 г в суров вид /100 в изпечен/....
Горнооряховски суджукГорнооряховски суджук
07 Март
Надупчват се с игличка на няколко места и се редят на студено и проветриво място. Така приготвените суджуци са готови най-късно до два месеца....
Дедовият суджукДедовият суджук
17 Февр.
1
Месото се почиства от кости и сухожилия и се нарязва на късове по 150 грама. Посолява се и се смила с месомелачка на едро. Към смляното месо се прибавят и другите подправки....
Свински суджукСвински суджук
28 Януари
В съд смесваме всички подправки за суджук и разбъркваме добре. Към нарязаните парчета месо и сланина поръсва с подправките, като размесваме добре. Оставяме така за едно денонощие да престои....
Телешки суджукТелешки суджук
04 Февр.
Суджуците се окачват да се сушат на проветриво място....
Бански суджукБански суджук
26 Ноем.
Когато е още суров, суджукът се пече на скара или фурна. Поднася се с червено вино....
Ловджийски суджукЛовджийски суджук
10 Април
Нарежете червата на отделни по-къси суджуци. Наредете ги на дъска и ги притиснете с друга дъска и тежест отгоре. Оставете да престоят така 2 дена, след което ги наредете да се сушат на проветриво място....