Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Какъв желатин се продава в магазините?В някои магазини може да се намери желатин, получен при хидролизата на свински кожи, който е с по-малък вискозитет от костния желатин, но притежава същите желиращи свойства....
18 Ноем.
Вредно вино се продава свободно по магазинитеКато продължение на все по-актуалната тема за качеството на храните и напитките, които купуваме, дойде поредната новина на наличието на вредно вино, което свободно се продава по магазините от известно време насам....
05 Април
Пълен гювеч със сармичкиВ тенджера се сипва малко олио да загрее. Оризът се измива. Сипва се в тенджерата да се запържи. Доматения сок се изсипва в голям съд.
Каймата се размива в доматения сок. Добавят се към ориза. Добавя се и вода....
02 Януари
СуджукВидове суджук
Няколко точки в България са популярни с майсторлъка си в приготвянето на суджук. Най-добрите и популярни суджуци са Бански, Горнооряховски и Чипровски....
24 Февр.
Косми и хлебарки в топлите витрини на магазинитеКосми из руската салата на някоя хранителна верига са най-безобидната находка, на която неволно може да се натъкнете, купувайки си от продукта....
06 Май
1
Пълен патладжан с карамелизирани лук и нахутС нея се пълнят предварително изпечените патладжани. Печем сочните пълнени патладжани за 15 мин на 200 градуса.
Да ви е сладко с този пълен патладжан с карамелизирани лук и нахут....
04 Февр.
СуджукНапълненият суджук се надупчва с игла на местата, където е останал въздух.
Суджукът се поставя на пръчка и се окачва на проветриво място, като след 2-3 дни леко се разточва с точилка.
Има трайност 1-2 месеца....
29 Дек.
4
Пица с готово тесто от магазинаОмесваме тестото.
Разточваме тънко за подходящата тава.
Намазваме с лютеницата или доматен сос.
Подреждаме по желание.
Печем за 20-25 минути в загряна фурна на 180-200 градуса....
16 Март
1
Приготвят 60-метров суджук за Празника на горнооряховския суджукРекорден 60-метров суджук, приготвен по традиционна рецепта, ще зарадва жителите и гостите на град Горна Оряховица, където този уикенд ще се проведе празника на суджука....
27 Май
Как се прави домашен суджук и луканкаРазгледайте и нашите изпитани рецепти за:
- домашен суджук;
- домашна луканка;...
29 Януари
7
Бански суджукСушат се 20-30 дни, в зависимост от времето и мястото.
В пресен вид суджукът може да се пържи или пече веднага на бавен огън....
26 Ноем.
2
Свински суджукГотовите суджуци сложете между 2 дъски и сложете тежест отгоре, за да могат да се слегнат....
09 Дек.
2
Домашен суджукПрез определено време, в зависимост от дължината на суджуците, червата се превиват (там където ще е краят на един брой суджук)....
15 Ноем.
2
Ловджийски суджукНарежете червата на отделни по-къси суджуци. Наредете ги на дъска и ги притиснете с друга дъска и тежест отгоре. Оставете да престоят така 2 дена, след което ги наредете да се сушат на проветриво място....
10 Април
Постен суджукОставете докато се охлади.
Нанижете орехите на конец. Ореховият наниз се потопява в гроздовия сок, оставя се да изсъхне за малко. След това се потопява отново и се оставя да изстине....
21 Ноем.
Телешки суджукОкачете телешките суджуци да съхнат на проветриво място, като през 1-2 дена ги пресовайте с точилка или бутилка....
23 Януари
1
Суджук АсортиЧетирите вида месо се смилат на кайма и се омесват хубаво. Препоръчително е, ако свинското не е много мазно, да се сложи и малко сланина, иначе става много сух суджукът....
15 Февр.
Пирински суджукТака приготвения суджук се изпича на скара.
Поднесете го с гарнитура според сезона.
Забележка: Месото с кокалите е около 1.5 кг. Една порция суджук е около 200 г в суров вид /100 в изпечен/....
27 Юни
Горнооряховски суджукНадупчват се с игличка на няколко места и се редят на студено и проветриво място.
Така приготвените суджуци са готови най-късно до два месеца....
07 Март
Дедовият суджукМесото се почиства от кости и сухожилия и се нарязва на късове по 150 грама. Посолява се и се смила с месомелачка на едро. Към смляното месо се прибавят и другите подправки....
17 Февр.
1
Свински суджукВ съд смесваме всички подправки за суджук и разбъркваме добре.
Към нарязаните парчета месо и сланина поръсва с подправките, като размесваме добре. Оставяме така за едно денонощие да престои....
28 Януари
Бански суджукКогато е още суров, суджукът се пече на скара или фурна. Поднася се с червено вино....
26 Ноем.
Ловджийски суджукНарежете червата на отделни по-къси суджуци. Наредете ги на дъска и ги притиснете с друга дъска и тежест отгоре. Оставете да престоят така 2 дена, след което ги наредете да се сушат на проветриво място....
10 Април