Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Печено агнешко с малки лукчетаНарязваме агнешкото месо на порционни парчета. Запържваме леко в олио. Добавяме и почистените лукчета.
Прехвърляме в огнеупорна тавичка и овкусяваме с подправките, добавяме и царевичното брашно....
29 Януари
Коктейл Май ТайИзмислен през 1944 от собственика на ресторант "Trader Vic", коктейлът е бил описан като "Май Тай", означаващо "извън нашата планета".
В шейкър с лед слагаме белия и тъмния ром, портокаловото кюрасо, сока от лайм, сладкия...
12 Окт.
Задушено агнешко бутче с лукчета и морковиКогато зеленчуците се позачервят, ги прехвърляме при агнешкото и задушаваме заедно с него поне още 30 минути.
Поднасяме агнешкия бут със свежа зелена салата или друга гарнитура по избор....
13 Септ.
Питка за 24 майС помощта на точилка разточваме един голям лист, стараем се да има кръгла форма. С помощта на ножче за пица се нарязва на малки триъгълничета. Всяко едно триъгълниче се навива като за кифличка....
25 Май
Голям ХлябГотовият голям хляб трябва да е лек и да кънти при почукване отгоре.
Препоръки:
Можете да печете в съд с капак, така се надува повече.
След като изпълни съда, се маха капакът....
02 Дек.
Голям дюнерПърво изпичаме пилешките гърди на тефлонов тиган до готовност. През това време подготвяме останалите продукти - режем краставичката и доматите.
Готовото месо режем на парчета....
17 Май
10
Голям сандвичЗа плънката разбиваме в купа яйцата, сиренето, колбаса.
В намазнена тава редим филии стар хляб, ако има нужда, се запълва с късове хляб.
Филиите ги намазваме с масло и отгоре слагаме плънката.
Пекат се на загрята...
03 Февр.
Голям зеленчуков волованБутер тестото се разстила и се разточва върху набрашнен плот. От него се оформят 16 кръга (тези са с големина около 12см). Четири от тях се поставят в тава върху хартия за печене и се продупчват с вилица.
В останалите...
26 Януари
Агнешко с тиквички на тиганНарязваме тиквичките на кубчета, накъсваме месото и запържваме в дълбок тиган с много малко мазнина (тъй като агнешкото месо е достатъчно мазно само по себе си, няма нужда от допълнителна мазнина в голямо количество)....
19 Април
Карамелизирани лукчетаПопарете изплакнатите лукчета с вряла вода, извадете ги едно по едно и ги обелете.
Сгорещете маслото в голям тиган, прибавете лукчетата, поръсете със захар и разклатете тигана на тих огън, докато покафенеят....
18 Ноем.
Кисели лукчетаОбелете лука и го сварете леко в солена вода. Оставете го да се отцеди.
След това ги наредете плътно в буркани, като слагате на места дафинов лист и черен пипер.
В средата на всеки буркан сложете по малко синап, обвит...
10 Окт.
1
Агнешко с гъби микс на тиганНареждаме агнешко месо в топла чиния и сервираме с готовите гъби микс на тиган.
Много вкусно агнешко с гъби микс на тиган, което всеки може да направи в своя дом....
03 Април
Голям и бухнал кексВ намазнена по-голяма форма за кекс сипете светлата част, отгоре добавете внимателно тъмната и изпечете кекса в загряна предварително на 170 градуса фурна до суха клечка....
13 Окт.
Сладко-кисели лукчетаСипете двата вида оцет, след това и обелените лукчета.
Овкусете със сол и черен пипер. Намалете огъня и ги задушете за 25 минути. Може да ги сервирате към печено месо или като част от плато антипасти....
05 Юни
Кисели мариновани лукчетаОставете маринованите лукчета да се охладят напълно, преди да приберете на тъмно.
Киселите мариновани лукчета може да приготвите с карамелизирана захар, като гарнитура към печени меса!
Да ви е сладко!...
01 Септ.
Заек с лукчетаПускаме вътре и лукчетата, които предварително сме сварили отделно в две води, за да отстраним тежката миризма. По този начин лукчетата стават сладникави.
Ястието заливаме с вода и варим на бавен огън....
22 Окт.
Туршия от лукчетаЛукчетата се обелват и се варят малко в подсолена вода. След това се изцеждат и се слагат в буркан.
Между тях можем да поставим дафинов лист, черен пипер и синап, поставен в торбичка....
08 Февр.
Голям гювеч за празнична вечеряМесото се запържва в дълбок тиган и се прибавят празът, морковите и чушките. След като всичко се запържи добре, се добавят подправките. Накрая се добавя и доматеното пюре....
01 Дек.
Голям мраморен кекс в таваПечем нашия голям мраморен кекс в загрята фурна на 150 °C за около 40 минути, като е добре да проверяваме готовността с клечка....
02 Септ.
Голям селски козунак на конциЯйцата със захарта се разбиват много добре, към тях се прибавят лимоновата кора ванилията + маслото.
В малко мляко се натрошава маята, добавят се 1 с.л. захар и 1 с.л. от брашно и се чака да втаса.
В дълбока купа...
09 Ноем.
6
Голям кравай за здрав кръстВ средата на тавата поставете ринг, за да получите голям кравай с голям отвор. Намажете усукания кравай с разбитите жълтък, вода и олио....
26 Септ.
Свински ребра в голям гювечНарязваме свинските ребра, нареждаме ги в гювеча.
Почистваме картофите и ги нарязваме на едри кубчета отгоре, след което добавяме нарязания на дребно домат, нарязаните на филийки моркови, нарязания като за салата кромид...
19 Дек.
Агнешко МесоВ месото на агнето се съдържат голям процент полезни пълноценни протеини. Само със 120 г агнешко месо Вие си набавяте 40.8% от дневната стойност на витамин В12....
25 Януари
Голям козунак с мармалад и стафидиНатрошава се маята в топло прясно мляко с лъжица захар и оставяме да шупне, за да се активира. Сипва се в тава с пресято брашно.
С миксера се разбиват яйцата, като се отделя 1 жълтък за намазване отгоре.
Добавят се в...
07 Април