Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тарама хайвер от мойваХайверът от мойва е полезен за организма продукт, който съдържа витамини от В групата, както и витамините D, A и E....
21 Ноем.
Риба ТонМакар рибата тон да е по-често използвана консервирана, тя не може да се сравни с невероятната твърда, наситена и месеста текстура и вкус на прясната риба тон. И консервираната, и прясната риба могат да бъдат намерени целогодишно...
25 Февр.
1
Риба ТрескаТреската е една от най-масово употребяваните риби в почти цял свят. Ако не се консумира прясна или размразена, от нея се произвеждат много рибни продукти. Освен, че е вкусна и податлива на широка кулинарна обработка, треската...
21 Февр.
1
Риба мечРиба меч /Xiphias gladius/ представлява хищна риба от разред Бодлоперки /Perciformes/, която е особено популярно заради специфичния си външен вид. Риба меч притежава доста издължена горна челюст, която напомня меч. Точно...
16 Юни
Риба ФагриМорето ни поднася в дар невероятно разнообразие от вкусна и полезна храна. Най-голям дял от нея се пада на рибите. Сред тях има една, която носи цвета на страстта и вкус, който съблазнява. Това е рибата фагри. Тя е една...
06 Април
Риба ПлатикаПлатиката е риба от семейство Шаранови, която се намира и в нашите водни басейни и е обичаен обект на спортния риболов. Това не е едра риба, тъй като стига от 30 до 55 сантиметра дължина, а теглото на екземплярите се движи...
07 Септ.
Консервиране на рибаАко по някаква причина имате излишък от риба, не е задължително да я сушите или да я осолявате. Можете да я консервирате и дълго време да се наслаждавате на вкуса й.
За консервиране са подходящи всички видове риби – морски...
11 Май
3
Риба срещу възпаленияКогато възпалителните процеси протичат нормално, това е напълно обичайно явление за вашето тяло. Особено ако организмът се възстановява от травма.
Ако например се порежете, веднага започва възпалителна реакция, благодарение...
29 Септ.
Диета с рибаДиетите с риба са много популярни, тъй като рибата е полезна и същевременно диетична храна, а освен това е и много вкусна. Това прави диетата с риба предпочитана от много хора, които искат да отслабнат.
Любимата диета...
05 Дек.
3
Осоляване на рибаКогато се осолява риба, целта е да стане тя вкусна, и в същото време да не загуби вкусовите си качества, да е със запазена структура, леко мазна и еластична.
Осоляването на рибата е традиционен и лесен начин за нейното...
20 Ноем.
Непознатата риба дорадоЗнаете ли какво е дорадо? Научното название е Coryphaena hippurus. Гръцкото название пък е кинегос, което значи ловец. Зад тези странни определения се крие риба, която живее в тропическите и субтропическите райони на света...
13 Септ.
Хитра рибаСлед като ми бяха готови от едната страна, обърнах към другата печената риба.
И ето.... Имаме нашата хитра рибка....
12 Юни
Желирана рибаПочистената риба се сварява в подсолена вода, към която са прибавени олиото и обелената цяла глава кромид лук. Нарязва се на дребни парчета сварената риба и обелените домати и лимон....
10 Януари
1
Бутер рибаВърху едната форма разпределяме по средата плънката, отгоре рибното филе и слагаме втората бутер риба. Краищата внимателно притискаме, за да се затворят.
Бутер рибата се прехвърля в тава с хартия за печене....
03 Ноем.
Риба кавърмаИзваждаме готовата риба и я поставяме в дълбока тенджера. Добавяме клонките чубрица.
В загрятата мазнина от пържената риба запържваме ситно нарязания праз (или лук)....
19 Август
Пълнена рибаИзчистете рибата, като я оставите с главата и опашката. Натъркайте я със сол обилно и оставете да престои за 30 минути.
През това време загрейте маслото и запържете накълцания лук, чесън, а щом омекнат добавете накълцаните...
11 Дек.
Риба магданозлияРибата се почиства, измива, нарязва и се поръсва с черния пипер. Оставя се за един час на студено. В половината мазнина и малко вода се задушава нарязаният магданоз.
Добавя се рибата, нарязаният чесън и малко вода. Посолява...
02 Дек.
Пържена рибаИзчистете и измийте рибата, отцедете я и попийте останалата вода с хартия. Посолете и поръсете с лимонов сок всяко парче.
Постепенно и като бъркате непрекъснато, смесете брашното с бирата, яйцето и малко сол. Разбъркайте...
23 Окт.
Подлучена рибаПочистете рибата, натъркайте я със сол и черен пипер. Загрейте мазнина в тиган, оваляйте рибата в брашно и я изпържете от двете страни. В същата мазнина се запържват накълцаните лук и чесън.
Киселото мляко се смесва със...
30 Май
1
Риба маринованаЛукът се нарязва на дълго и тънко и се пържи. Прибавят се морковите, счукания в оцет чесън, брашното и се пържи. Добавя се доматеното пюре, дафиновия лист, черния пипер и солта.
Пускат се рибените парчета, като върху...
30 Април
Опушена рибаПо принцип пушената риба става със всякакъв вид, но скумрията е класика. Пробвал съм и с пъстърва, резултатът също е добър.
Изчистете скумриите, махнете главите и измийте много добре....
08 Дек.
Панирана рибаПочистваме добре рибата и около един час преди панирането я посоляваме.
В отделен съд се приготвя панировка от галетата, брашното и яйцето.
Рибата се потапя в брашното, после в яйцето, в галетата и пак в яйцето....
27 Април
1
Горяща рибаИзпечете на скара или изпържете рибата, сложете я в огнеупорна чиния, покрита със ситно нарязания магданоз, полейте я с коняка и я запалете.
Изгорелият магданоз придава на рибата извънредно пикантен вкус....
08 Март
Пълнена рибаИзчистете рибата, като я оставите с главата и опашката. Натъркайте я със сол обилно и оставете да престои за 30 минути.
През това време загрейте маслото и запържете накълцания лук, чесън, а щом омекнат добавете накълцаните...
11 Дек.