Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кекс ЖирафЩом излезе сухо от печивото, кексът Жираф е готов.
Извадете от фурната, изчакайте 5 мин и освободете сладкиша.
Поръсете с пудра захар. Охладете на решетка и след това може да нарежете кекс Жираф!...
06 Август
5
Празнична Торта ЖирафЗалепва се по външната част на празничната торта Жираф , както и шоколадовите жирафчета....
09 Май
Сушено месо от свинско бон филе или бутМоже да се съхранява във фризер, така и летните месеци ще можете да си похапвате.
Сушеното месо от свинско бон филе или бут е готово....
09 Ноем.
2
Нова теория: Римляните открили АмерикаСпоред нея първите неамериканци, стъпили в Новия свят, всъщност са римляните. Те направили това 1000 години по-рано от Колумб.
Защитник на теорията е изследователят Йован Хътън Пулицър....
02 Април
Еленският бут - традиция и майсторлъкЕленският бут е известен деликатес, който се приготвя в град Елена. Интересно е, че той се прави само там, защото става най-вкусен. Тук вече се преплитат мнение дали е въпрос на рецепта, която местните скриват толкова...
03 Ноем.
1
Седмицата преди Коледа римляните чествали СатурналииСпоред гръцкия поет Лукиан в тези дни от годината е било забранено да си сериозен, но пък пеенето, разхождайки се гол на улиците, се окуражавало от римляните....
18 Дек.
Пикантен овнешки бутИзмиваме месото и правим в него прорези, в които слагаме скилидки чесън.
Сгорещяваме маслото и в него изпържваме месото от всички страни.
След това го слагаме в йенска тенджера, заливаме го с 1 ч.ч. гореща вода и...
19 Февр.
Домашен еленски бутСленският бут е специалитет само за района на Елена и е резултат от тамошния микроклимат. Технологията изисква да се използва бут от току-що заклано прасе....
28 Окт.
5
Печен овчи бутВ дълбок съд смесваме червено вино и оцет.
Количеството вино, оцет трябва да е равно.
Прибавяме пудра захар, смачкан чесън, черен пипер и сол.
Разбъркваме цялата смес много добре.
Със сместа намазваме месото и увиваме...
19 Март
Еленски бут сотеМариноване:
Нарязваме лука и чесъна на едро и прибавяме останалите подправки за маринатата, слагаме ги на котлона да кипнат и охлаждаме. Заливаме месото и го държим в покрит съд за 24 часа в хладилник.
Нарязваме отцеденото...
14 Март
6
Свински сушен бутПриготвянето на хубав свински сушен бут зависи много от микроклимата и ако няма да го правите на село, където въздухът е по-чист, резултатът може да не е никак добър....
18 Април
4
Печен свински бутЗагрейте фурната на 220 градуса.
На повърхността на месото направете няколко дълбоки разреза. Намажете хубаво с олио и овкусете със сол и черен пипер. Срежете главите лук наполовина, без да ги обелвате. Разположете ги...
30 Май
2
Пълнен агнешки бутНаправете разрез по дължина на костта в бутчето, махнете част от месото, за да се оформи джобче, в който да се постави плънката.
Бутчето се поставя в подходящ съд и се накисва с бирата за един час. Лукът се нарязва на...
20 Септ.
Овнешки задушен бутИзваждаме готовият бут и го нарязваме на филийки.
Поднасяме ястието със сос и поръсено с магданоз....
15 Дек.
Печен агнешки бутС тази смес намазваме обилно агнешкия бут.
Поставяме го в тава, завиваме с фолио и прибираме в хладилника за около час....
27 Дек.
Пълнен агнешки бутНаправете разрез по дължина на костта в бутчето, махнете част от месото, за да се оформи джобче, в който да се постави плънката.
Бутчето се поставя в подходящ съд и се накисва с бирата за един час. Лукът се нарязва на...
20 Септ.
Печен свински бутЗагрейте фурната на 220 градуса.
На повърхността на месото направете няколко дълбоки разреза. Намажете хубаво с олио и овкусете със сол и черен пипер. Срежете главите лук наполовина, без да ги обелвате. Разположете ги...
30 Май
2
Пет рецепти за филе от рибаПредимство на готвенето на риба е бързата термична обработка, възможността за съчетаване на рибното филе с много и различни сосове, и не на последно място, ползата за организма от състава на рибата. Затова по-често...
02 Май
Да приготвим перфектното телешко филе Вайсбрат?Телешкото месо е предпочитано в много страни по света. От него се приготвят както лесни ежедневни храни като бургерите, така и изискани специалитети с телешко, които могат да впечатлят и най-взискателните ценители на кулинарното...
21 Януари
Мианмарските жени жирафиТук ще ви запознаем с мианмарските жени жирафи.
Мианмарските жени жирафи са част от племето Падонг, наброяващо около 40 000 души, които се омъжват единствено с мъже от собственото си племе....
18 Април
Печен свински бут за Нова годинаПеченият свински бут е едно от най-вкусните ястия, които можете да приготвите за Новогодишната трапеза. Приготвен както трябва, той просто се топи в устата.
Ще ви трябват около два килограма и половина свински бут...
30 Дек.
1