Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пицата на шефаНакрая поръсваме с кашкавал и печем пицата на шефа в предварително загрята фурна до готовност....
21 Септ.
Пицата на бабаРазточете тестото в тава, намазана с олио. Намажете тестото първо с олио, а после с доматено пюре.
Наредете предварително нарязаните кренвирши, маслини, краставички, чушка и гъби, поръсете царевицата и настържете отгоре...
11 Ноем.
4
Пицата на бабаРазточете тестото в тава, намазана с олио. Намажете тестото първо с олио, а после с доматено пюре.
Наредете предварително нарязаните кренвирши, маслини, краставички, чушка и гъби, поръсете царевицата и настържете отгоре...
11 Ноем.
4
Пицата на моя малък мъжЗагрейте печката на 180 градуса. Сложете пицата с хартията за печене директно върху металната скара на фурната. Печете пицата до готовност около 20 минути....
15 Август
1
Пица в тава, но това не е пицата на баба ВиМоже да я изпечете пицата и така, но аз предпочитам моята с пикантен салам. Ако и вие смятате така, наредете салама на гъсто, защото когато се надуе пицата, той ще оредее....
27 Ноем.
Ягодов чийзкейк Ро СиБисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат....
21 Септ.
1
Пържоли Изяж си пръститеПече се отначало на силна фурна и след като заври се намалява температурата и се пече около 2 часа....
10 Февр.
История на пицатаРодината на пицата е Неапол. През 1552 година от Перу в Европа пристигат доматите. Класическата италианска пица се появява през XV век....
22 Май
2
Пелмени по мой си начинНаправете не много твърдо тесто от брашното, яйце и водата, омесете го и оставете да си почива поне за 30 минути. От него след това оформете кори с дебелина 2-3 мм, а от тях с помощта на чаша изрежете кръгчета....
11 Юни
1
Милинки Стой си в къщиСлед което ги нарязваме на еднакви по големина парчета. Нареждаме ги в намазаната предварително с краве масло тава. Оставяме ги да довтасат и когато са готови, ги печем в леко загрята фурна на 200 градуса....
03 Март
1
Тригуни Да си оближеш пръститеПечем на 200 градуса в загрята фурна за 15 минути. Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади....
26 Септ.
1
Реване по моя си рецептаВ купа счукваме яйцата, добавяме захарта и с миксера разбиваме хубаво, след което добавяме брашното, смесено с бакпулвера, и разбиваме отново до получаването на гладка смес....
18 Април
8
Солена сьомга Направи си самИнтересно е да отбележим, че истинската сьомга е червена на цвят само когато си хвърля хайвера. Но после тя загива и как я ловят, докато е червена, не ми е ясно. Иначе месото й е бяло....
08 Февр.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Призрак на вълк пази родопско селцеДух на вълк бди над родопско селце и сигнализира с воя си за предстоящи беди. Това гласи една стара легенда, която жителите на село Гьоврен все още разказват с вълнение и страхопочитание....
06 Окт.
Кралската история на пицатаЗатова той се преобличал като селянин и се разхождал из улиците на Неапол. И именно там, за зла беда или не, той срещнал знаменития майстор на пици, на когото викали Гръм.
Истинското му име било Антонио Тесто....
22 Септ.
Истинската история на пицатаИменно с Неапол се свързва съвременната история на пицата. В бедния италиански юг селяните правели с малко продукти хлебна кора, която гарнирали със сирене....
06 Септ.
Как да си направим домашна юфкаПечете я в предварително загрята на 190 °C фурна до златисто.
Вече знаете как да си направите домашна юфка.
Добър апетит!...
12 Май
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца се пекат във фурна, затоплена до 220 градуса, само на горен реотан до хрупкава коричка.
Сервират се със студена бира или червено вино!
Добър апетит!...
14 Септ.
1
Украински борш по мой си начинПоловината цвекло, половината морков и целината обелваме и нарязваме на сламка. Картофите нарязваме на кубчета. Слагаме и една чушка.
3. Зеленчуците се добавят към вече посвареното месо и се готвят 15-20 минути....
14 Юни
Пълнена патица по моя си рецептаИзмиваме патицата и я сваряваме. В тиган нарязваме зеления лук, добавяме малко олио и го задушаваме, след което добавяме нарязания домат, чушката и подправките.
Щом се задуши, добавяме ориза и малко от бульона от патицата...
01 Април
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Пържени чеснови тиквички с и козе млякоТиквичките се изпържват в сгорещено олио от двете страни, като олиото трябва да е на половината на тиквичките. Тиквичките се обръщат от двете страни два пъти, за да не загори брашното изведнъж....
03 Септ.