Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Силимарин - какво е това?Какви са механизмите на действие на силимарина не е изучено напълно до този момент....
16 Март
Халацион - що е то?Халацион представлява запушване и подуване на малките жлези под клепачите. Малките жлези секретират маслен секрет върху окото. Казват се мейбомиеви жлези. Халационът много наподобява ечемик на окото, но е съвсем различно...
14 Дек.
Що е то креативност?Творческият човек или креативният интуитивно усеща какво е необходимо, за да създаде нова идея, да реши труден проблем....
19 Януари
Плиометрика - що е то?Изключително полезна и препоръчвана за всеки, който иска да бъде в добра форма за сравнително кратко време....
27 Юли
Що е то биофидбек?Методът е полезен и при проблеми като главоболие, което е на психосоматична основа....
26 Април
Що е то компостиране?А резултата е полезен както за самите нас, така и за околната среда.
Процесът компостиране дава уникалния шанс на хората сами да затворят природния цикъл на възобновяване....
08 Април
Що е то аутист?Неврологичните заболявания са често срещано явление, като голяма част от тях се проявяват в ранна детска възраст. Обикновено те са нелечими и могат да засегнат живота на заболелите до различна степен, в зависимост от предприетите...
15 Окт.
Що е то булимия?Булимия е болезнено състояние, което се характеризира с неконтролируеми пристъпи на глад.
В действителност булимията е психическо заболяване, проявяващо се чрез проблеми при приема на храна. Съответно, лечението на булимия...
04 Февр.
Що е то колаген?Колагенът е белтък, който най-просто обяснено си представете, че играе ролята на лепипо и свързва елементите на клетките, в резултат на което се образуват тъкани и органи.
При децата и младите хора кожата е в отлично...
31 Януари
Що е то хидропоника?А отглеждане на растенията в хидропонна система позволява на производителите да знаят точно какво се е случило по време на растежа на растенията, и могат да гарантират, че не са използвани пестициди, които са така вредни...
13 Март
1
Липолиза - що е то?Липолиза е вид козметична хирургия. При нея се използва лазер, за да се промени формата и външният вид на тялото. Има и други видове липолиза, които включват инжекции или лечение с радиовълни, но лазерната липолиза е най-често...
21 Септ.
Бронхоаденом - що е то?Аденомът на бронхите е новообразувание, произтичащо от епитела на каналите и лигавиците на бронхиалната стена. Клинично бронхиалният аденом се проявява чрез задух, хриптящо дишане, кашлица, кръвохрачене и признаци на...
25 Август
Имуносупресия - що е то?Какво е имуносупресия?
Голяма част от хората, при които се извършва трансплантация на даден орган поради здравословни причини, приемат различни медикаменти, които потискат имунната система....
28 Май
Що е то сталкинг?Така ще успеете да разберете какво е да сте друг човек.
Постепенно можете да промените и начина си на поведение, но не да имитирате друг човек, а наистина да се превърнете в друг човек....
01 Юни
2
Ментализация - що е то?Той е наясно какви са неговите подбуди да постъпи по определен начин, което подсилва неговата увереност....
18 Септ.
Констелации - що е то?Какво е констелацията?
Терминът има латински произход - cum и stella, тоест съзвездие....
04 Дек.
Касия - що е то?Наред с всички полезни негови свойства, то е идеално допълнение към вашето ястие или грижа за коса. Винаги консумирайте в умерени количества!
Касия или цейлонска канела – каква е разликата?...
20 Февр.
Що е то куилинг?Какво е нужно, за да се научите? Освен материалите, които, разбира се, са задължителни, необходимо е много желание и още повече търпение....
09 Август
2
Профайлър - що е то?Профайлърът е криминалист, анализатор, който може да направи психологически профил на престъпника само по следите, които са останали на местопрестъплението.
Профайлърът е незаменим при издирването на серийни убийци, тъй...
30 Април
Радиестезия - що е то?Радиестезия идва от лат. Radiato – излъчване, лъчеизпускане и от гръцки aesthesis - чувство, усещане. Буквално се превежда като “чувствително сияние”. Самата дума произхожда от Франция, от началото на XX век. Тогава, няколко...
20 Април
1
Що е то Ямун?Ямун е едно неизвестно за нас вечнозелено тропическо дърво /плод/, принадлежащо към семейството Миртови (Myrtaceae). Произхожда от Индия, където се използва при направата на много десерти и деликатеси. Все пак индийската...
30 Май
Колраби - що е то?Алабашът е добре познат у нас. Той е студоустойчив и лесно се съхранява да пролетта. Хранителната му стойност не е голяма. Той съдържа малки количества белтъчини и въглехидрати, а мазнини почти няма. За сметка на...
03 Април
1
Що е то поширане?А какво точно представлява то? Терминът произхожда от френски език и се използва за означаване на специален начин за приготвяне на яйца – яйцата се сваряват в гореща, а не в кипяща вода....
14 Ноем.
Що е то Кротила?Не можем и да си представим какво ще бъде следващото кулинарно изобретение, след като скоро на пазара се заговори за суши-понички, спагети-понички и канелени гевречета....
10 Май