Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Ябълкова шарлота с макОставете леко ябълковия сладкиш да се охлади, преместете в поднос и поръсете с пудра захар.
Ябълковата шарлота с мак е готова....
26 Юни
Ябълкова Шарлота с маслени бисквитиВърху тях сипваме пласт ябълкова каша. След това отново нареждаме с бисквити и пак ги заливаме с каша. Завършваме с ред бисквити. Оставяме готовия сладкиш на хладно за 12 часа....
23 Юни
Ябълкова шарлота с млечен кремЗавършете с ред от останалите бисквити и оставете готовия ябълков сладкиш на хладно за 12 часа....
30 Август
Ябълкова шарлотаНарежете обелените ябълки на филийки и ги наредете вертикално в тестото - колкото повече ябълки, толкова по-вкусна шарлотка.
Полейте сладкиша равномерно с останалото масло и поръсете с 3 с.л. кристална захар....
23 Март
Лесна Ябълкова ШарлотаЗа тази шарлота разбиваме яйцата със захарта на пяна с миксер.
Добавяме брашното и бакпулвера.
Изсипваме в намазнена и набрашнена форма.
Подреждаме нарязаните на филийки ябълки върху нашия ябълков сладкиш....
07 Януари
Шарлота с ябълкиПече се на 170 градуса за около 30 мин.
Още горещ, ябълковият сладкиш се поръсва с пудра захар.
Шарлотата с ябълки е много вкусна!...
06 Май
1
Шарлота с бишкотиВ подходяща форма наредете на дъното и покрай стените бишкоти. Изсипете внимателно яйчения крем а върху него сметаната. Оставете сладкиша за няколко часа в хладилник....
24 Януари
2
Шарлота с прасковиПасирайте оставащите праскови заедно със захарта и ябълковия сок.
Добавете киселото мляко и разбъркайте добре. Сложете желатина в малко студена вода и след това го смесете с 2 с.л. от ликьора и 2 с.л. вода....
24 Юни
Шарлота с портокалиТавата се слага в загрята на 180 градуса фурна и се пече 30 минути. Поръсва се с пудра захар....
10 Ноем.
Шарлота с боровинкиБоровинките се изтърсват на дъното на формата и се заливат с тестото. Пече се 35 минути на 180 градуса.
Шарлотата се сервира охладена....
21 Юли
Шарлота с извараНакрая сложете няколко резенчета масло и изпечете сладкиша в умерена фурна до порозовяване. По желание може да гарнирате със сушени плодове по избор.
Преди поднасяне го наръсете с пудра захар....
23 Февр.
Шарлота с козунакПече се на умерена фурна на 180 градуса. Обръща се гореща върху тортена чиния....
14 Април
Шарлота с бананиЗа крема:
Смесваме чаша бита сметана със захар и два разбити на сняг белтъка. Ароматизираме с ванилия и украсяваме шарлотата с резенчета банани и плод от сладко.
Сервираме охладена....
20 Август
Шарлота с козунакПече се на умерена фурна на 180 градуса. Обръща се гореща върху тортена чиния....
14 Април
Сладкиш Черешова кралицаТака те ще се задържат на повърхността и няма да паднат на дъното на сладкиша.
Сложете тавата във фурна на 170 градуса за около 40 мин до суха клечка.
Извадете тавата, оставете да се охлади сладкишът....
06 Юни
1
Сладкиш Кралица ЕлизабетСварете до стопяването на маслото и захарта.
Махнете от котлона и добавете кокоса. Оставете за малко да поизстине и я нанесете върху изстиналия сладкиш.
Да ви е сладко!...
05 Февр.
Шарлота с хрупкава коричкаДъното и стените на тавичка се мажат с олио.
Нареждат се ябълките, заливат се с тестото и се пекат 30 минути на 180 градуса....
23 Август
Руска шарлота с ябълкиНа дъното й се разстилат ябълките и се заливат с получилото се тесто.
Печката се загрява до 180 градуса и шарлотата се пече 45 минути до получаване на златиста коричка....
20 Ноем.
1
Торта Шарлота с бишкотиЗапича се на фурна.
Украсяваме бишкотената торта със сладкарска сметана и ядки, но може и с кокосови стърготини, шоколадови пръчици или нарязани плодове по избор и вашата торта Шарлота е готова!...
13 Февр.
4
Шарлота с диви малиниБишкотената торта се поставя на студено, докато стегне. Отстранява се рингът на тортената форма, преди да се нареже на парчета.
Шарлотата с диви малини е готова....
21 Дек.
Шарлота с портокалов сиропГотовият блат се поставя в тортена чиния, разрязва се на два блата, които се напояват с портокаловия сироп и се слепват с крема.
Целият сладкиш се намазва с крем, върху който се нареждат кръгчета от портокалите....
28 Януари
Шарлота с плодове от компотЯйцата, захарта, млякото и ванилиите разбиваме на слаб огън до сгъстяване. В получения сос накисваме бишкотите.
Половината от бишкотите подреждаме в намазана с масло тавичка....
26 Януари
1