Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Не изхвърляйте листата на репичките! Те са най-полезниНе изхвърляйте листата на репичките! Те са най-полезни
21 Юни
Пациентите с анемия и ниски нива на хемоглобина могат да се възползват от листата от репички, тъй като наличното желязо в листата ще облекчи медицинските им състояния. Сокът от репични листа е естествен диуретик....
Спрете да пържите тиквичките! Гответе ги такаСпрете да пържите тиквичките! Гответе ги така
26 Септ.
Има и друг начин да се приготвят тиквички, без да се пържат, а на вкус да са точно като пържените. Рецептата, която ще прочетете по-надолу, ще ви спести време и всъщност е много по-здравословна. Необходими продукти: пресни...
Отвара от листата на боровинкаОтвара от листата на боровинка
25 Януари
В 500 мл вряла вода се слагат 4 чаени лъжички, леко стрити, листа на боровинка. Вари се 5 минути, след което се сваля от котлона. Оставя се с капак да престои 20 минути. Преди консумация, прецедете с цедка....
РепичкиРепички
25 Февр.
Избор и съхранение на репички Когато купувате репички обръщайте специално внимание на тяхната обвивка....
Подигравки на работното място - как да ги спрете?Подигравки на работното място - как да ги спрете?
02 Март
Макар и да смятаме, че подигравките са присъщи само за децата и тийнейджърското поколение, това далеч не е вярно. Доста често на работното място от някои конфликтни ситуации се пораждат продължителни системни подигравки...
Как да отглеждаме репички?Как да отглеждаме репички?
13 Окт.
Описание на репичките Този зеленчук дължи името си на латинската дума radix, което означава корен. Наистина, репичките имат ценен вкус благодарение на кореноплода си, въпреки че листата също се ядат....
Майки, спрете да лакирате момиченцата си! Излагате ги на опасностМайки, спрете да лакирате момиченцата си! Излагате ги на опасност
29 Юни
Лакирането е един съвсем нормален ритуал за разкрасяване сред дамите. Безспорно той прави ръцете по-женствени и допълва цялостната визия. Затова и момичетата още в ранна възраст започват да проявяват интерес към всички...
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Листа от папая - как да ги използвамеЛиста от папая - как да ги използваме
02 Март
Маската с листата от папая могат да накарат кожата да засияе, като я отърват от досадното акне и кожни раздразнения. В блендер смесете листата с малко вода....
3 начина да сготвите боб3 начина да сготвите боб
11 Окт.
Когато започне същинското готвене по желание можете да изхвърлите първата вода щом заври....
Децата не мразят зеленчуци - искат ги вкусно сготвениДецата не мразят зеленчуци - искат ги вкусно сготвени
25 Март
Оказа се, че постоянното заобикаляне на грахчетата или спанака в чинията не се дължи на факта, че децата не обичат зеленчуци – правят го, защото искат зеленчуците да са вкусно приготвени. Американски учени решили да...
Как правилно да изхвърляте употребеното олио?Как правилно да изхвърляте употребеното олио?
10 Окт.
1
Тях може да изхвърлите в коша за боклук; 2....
Мариновани репичкиМариновани репички
12 Януари
След това изчакваме да се охлади и наливаме при репичките до горния ръб. Нека ви е вкусно с тези мариновани репички....
Печени репичкиПечени репички
12 Юни
Сервирайте печените репички топли като салата или гарнитура към основно ястие. Добър апетит!...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да спрете да пушитеКак да спрете да пушите
13 Септ.
Само този, който никога не е пушил, може да твърди, че да се откажеш от цигарите е съвсем лесно. Често пушачите имат нужда от помощ за да преборят вредния навик. Смучете ментови бонбони – вкусът на ментата създават в...
Азиатците ядат гигантски репичкиАзиатците ядат гигантски репички
18 Май
В Египет и в близкия Изток същия този вид се отглежда само заради листата, които се използват за зеленина. Въпреки това не навсякъде този зеленчук се отглежда само заради зелената си част....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...