Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пастърма без консервантиПастърма без консерванти
16 Ноем.
2
За направата на тази пастърма без консерванти измийте филето и го подсушете. Вземете тавичка и покрийте дъното с половината пакет сол. Сложете отгоре свинско филе и го покрийте плътно с останалата половина сол....
Домашен Ябълков Оцет без КонсервантиДомашен Ябълков Оцет без Консерванти
26 Април
7
За да се ускори ферментацията, може да се сложи оцетна гъба, ако сме си я запазили от предната година....
Натурален сок без термична обработка и консервантиНатурален сок без термична обработка и консерванти
16 Февр.
Няма заваряване, няма друг консервант освен захарта, макар че за сигурност е напълно безопасно да се добавят 10 г калиев сорбат на 5 литра от готовия сок....
Домашен шоколад без Е-та и консервантиДомашен шоколад без Е-та и консерванти
07 Дек.
Оставете да се втвърди - може и в хладилника. Домашният шоколад без Е-та и консерванти е чуден!...
Добруджанска кавърма или баница без сиренеДобруджанска кавърма или баница без сирене
11 Март
Може и всяка кора поотделно да се надипли, но по-трудно се задържа така. Поръсваме наредените кори с мазнина и ги заливаме или с първи или с втори полив (аз този използвам най-често)....
Как да запазим продуктите свежи без хладилникКак да запазим продуктите свежи без хладилник
10 Окт.
Всяка риба се завива с чиста суха хартия. Ако искате да съхранявате извън хладилника пресни раци, трябва да ги сварите, да ги сложите в стъклени буркани и да ги залеете със студена солена вода....
Как да готвим рибата, без да мирише?Как да готвим рибата, без да мирише?
29 Юли
Задължително трябва да внимавате, когато си купувате риба, тя да е прясна и да се сготви веднага. Колкото повече една риба стои (дори в хладилник), тя започва да мирише все по-силно и неприятно....
Приемате тези 6 консерванта, без дори да си давате сметкаПриемате тези 6 консерванта, без дори да си давате сметка
11 Март
При плодовете сулфитите се използват, за да бъде запазен цветът им. Те обаче имат някои вреди за човешкия организъм. Сулфитите водят до астма, кожни обриви и екземи, главоболие, нарушения в поведението....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Полезна или вредна е рибата тонПолезна или вредна е рибата тон
26 Февр.
1
Консервата риба тон може да бъде добър източник на омега-3 мастни киселини, които са толкова необходими за сърцето. В същото време рибата тон съдържа живак....
Консерва от рибаКонсерва от риба
11 Дек.
3
Рибата се почиства, осолява и оставя да се овкуси в хладилник за 1 денонощие. Царевицата, грахът и бобът могат да бъдат от консерва или вие да си ги сварите предварително....
Как да намалим приема на опасни консервантиКак да намалим приема на опасни консерванти
04 Ноем.
В повечето случаи обаче производителите добавят консерванти, за да удължат срока на годност и да подобрят външния вид на предлаганата от тях стока....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
С ваксина или без ваксина?С ваксина или без ваксина?
25 Май
Често родителите се замислят дали е добре да ваксинират децата си, или не. С идеята, че ваксините могат да навредят сериозно на здравето на децата им. Което си е факт. Но само в единични случаи и само ако ваксините не са...
Домашна консерва от херингаДомашна консерва от херинга
21 Март
Рибата се почиства, измива се и се осолява. Нарежда се цяла или на парчета в малка тенджерка. Прибавят се олиото, оцетът и останалите подправки и се оставя да ври на слаб огън около 40 минути....
Домашна консерва от гъбиДомашна консерва от гъби
11 Юни
Нарязаните гъби пуснете за 10-15 мин. във вряща вода. След изстиването им ги подредете плътно в буркан с дафиновия лист и зрънцата черен пипер и ги залейте с водата от бланширането, посолена на вкус. Така приготвените...
Да запазим килограмите след диетаДа запазим килограмите след диета
24 Август
1
Ако диетата ви е проработила успешно и сте загубили желаното тегло, идва въпросът как да се задържи ефекта от нея. Според Трейси Ман, автор на проучване от 2007 г., публикувано в американско списание по психология, между...
Да запазим дълго свежи плодоветеДа запазим дълго свежи плодовете
01 Март
Ето как да запазите за дълго вашите плодове свежи: Още на пазара избирайте свежи и пресни плодове. Ако няма да ги консумирате веднага, купувайте недоузрели....
Как да запазим пресен хляба?Как да запазим пресен хляба?
29 Септ.
Може да се остави в собствената си опаковка, но зависи от мястото, и така ще се запази само за 2-3 дни. Ако махнем опаковката, трябва да съхраняваме хляба в кутия....