Gotvach.bg»Съвети»Как да готвим рибата, без да мирише?

Как да готвим рибата, без да мирише?

Как да готвим рибата, без да мирише?

Тези от нас, които много обичаме да хапваме риба, знаем, че миризмата ѝ е силна и остава с дни, ако не предприемем сериозни действия за премахването ѝ.

Като за начало можем да започнем с подготовката ѝ, преди да я сготвим.

Задължително трябва да внимавате, когато си купувате риба, тя да е прясна и да се сготви веднага. Колкото повече една риба стои (дори в хладилник), тя започва да мирише все по-силно и неприятно.

Следващата основна стъпка, която трябва да направите, е да накиснете рибата в прясно мляко. Колкото и странно да звучи, протеин в прясното мляко се свързва със съединението, което е виновно за миризмата, и по този начин я неутрализира.

Въпреки това, ако все пак в кухнята ви се разнася лека миризма на риба, нарежете 1 лимон и я пуснете във вода да се свари.

Тя ще абсорбира странната миризма на рибата и ще придаде свеж аромат на въздуха в стаята.

За съдовете, които миришат на риба, използвайте картофи. Нарежете един картоф и го поставете в конкретния съд за един час.

След това измийте съда.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати