Тези от нас, които много обичаме да хапваме риба, знаем, че миризмата ѝ е силна и остава с дни, ако не предприемем сериозни действия за премахването ѝ.
Като за начало можем да започнем с подготовката ѝ, преди да я сготвим.
Задължително трябва да внимавате, когато си купувате риба, тя да е прясна и да се сготви веднага. Колкото повече една риба стои (дори в хладилник), тя започва да мирише все по-силно и неприятно.
Следващата основна стъпка, която трябва да направите, е да накиснете рибата в прясно мляко. Колкото и странно да звучи, протеин в прясното мляко се свързва със съединението, което е виновно за миризмата, и по този начин я неутрализира.
Въпреки това, ако все пак в кухнята ви се разнася лека миризма на риба, нарежете 1 лимон и я пуснете във вода да се свари.
Тя ще абсорбира странната миризма на рибата и ще придаде свеж аромат на въздуха в стаята.
За съдовете, които миришат на риба, използвайте картофи. Нарежете един картоф и го поставете в конкретния съд за един час.
След това измийте съда.
Коментари