Съвременните домакини единодушно определят фризерът като един от най-полезните уреди у дома, защото той им позволява да съхраняват дълго време продукти, без да се налага да ги консервират. Дълбоко замразените храни дълго време запазват полезните и вкусовите си качества, ако са съхранени правилно във фризер.
Рибата е от онези продукти, които могат да се съхраняват във фризер, но за съжаление не за дълго време. Рибата е бързоразвалящ се продукт и дори и във фризер нейният престой не бива да надвишава 2-3 месеца.
При правилна обработка нетлъстите риби могат да бъдат съхранявани във фризер около 3 месеца, а тлъстите – не повече от 2 месеца.
Съответно рибата в хладилник също не може да бъде съхранявана дълго време. Прясната риба може да се съхранява 2-3 дни. Ако имаме варена риба, тя може да престои в хладилника 2-4 дни, печената риба – 2-5 дни, а пушената риба – около 5 до 6 дни.
Коментари