Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Консервиране на зелен бобКонсервиране на зелен боб
20 Ноем.
6
Измийте добре зеления фасул, почистете го и го нарежете на парчена по около 2-3 см. Изсипете в буркан от 800 мл и подправете със солта....
Консервиране на зелени доматиКонсервиране на зелени домати
11 Януари
Измийте доматите и ги нарежете на полумесеци или на филийки. Нарежете морковите или ги настържете. Разпределете ги в два средно големи буркана....
Консервиране на печени чушкиКонсервиране на печени чушки
17 Януари
Нареждате ги в голяма тенджера с вода и ги варите за 10 мин. след завиране на водата. Изваждате бурканчетата с щипка и ги обръщате с капачката надолу за 12 часа. Съхранявате печените чушки на тъмно и хладно място....
Консервиране на коприва в бурканиКонсервиране на коприва в буркани
03 Април
Готовите буркани съхранявайте на тъмно....
Консервиране на домати за готвенеКонсервиране на домати за готвене
07 Февр.
Рецептата за Консервиране на домати за готвене е изпълнена....
Консервиране на люти чушлета (шипка)Консервиране на люти чушлета (шипка)
10 Януари
Нарежете копъра на ситно и обелените скилидки чесън на по две. Напукайте чушлетата на котлон или скара от двете страни, но не прекалявайте....
Технологията на пастьоризиранеТехнологията на пастьоризиране
05 Юни
Пастьоризирането е вид консервиране, при което това, което се пастьоризира може да издържи по-дълго време отколкото ако е необработено или в прясно състояние....
Консервирани домати с ориз на фурнаКонсервирани домати с ориз на фурна
11 Дек.
След това нашият ориз на фурна е готов!...
Какво представлява технологията на мацерацияКакво представлява технологията на мацерация
02 Август
Мицерацията е процес в производството на вино. Въглеродната мицелация има силата да промени изцяло стила и вкуса на виното. Гроздето се събира цяло. Този процес се прилага най-вече при червени вина, с цел да омекоти...
Консервиране на гювечКонсервиране на гювеч
26 Септ.
Начините на консервиране на зеленчуци за гювеч са два – замразяване и стерилизиране. Най-важното е да знаете от кои зеленчуци се приготвя гювечът, за да ги консервирате за зимата....
Консервиране на патладжаниКонсервиране на патладжани
17 Август
Патладжаните можем да консервираме по доста различни начини. Започваме с патладжан в доматен сок, който можете да затворите в буркани....
Консервиране на черешиКонсервиране на череши
06 Юни
Сладкото от череши също е традиционен начин за консервиране на тези вкусни плодове....
Консервиране на рибаКонсервиране на риба
11 Май
3
Можете да я консервирате и дълго време да се наслаждавате на вкуса й. За консервиране са подходящи всички видове риби – морски, речни и от езера....
Консервиране на маслиниКонсервиране на маслини
10 Дек.
Има много традиционни методи за консервиране на храни, които ограничават енергийните суровини и намаляват въглеродния отпечатък....
Консервиране на морковиКонсервиране на моркови
01 Окт.
1
Лесен начин за съхраняване на морковите е консервирането. От морковите могат да се приготвят нектари, туршии, както и могат да се замразят във фризера. Има един универсален метод за консервиране на моркови....
Консервирани яйцаКонсервирани яйца
25 Февр.
Консервираните яйца могат да издържат 3-4 месеца в хладилник....
Консервирана каракудаКонсервирана каракуда
07 Януари
1
По тази рецепта може да се консервира всякаква риба като платика, скобар, а може и да е мешана. Консервираната каракуда е готова....
Консервирани патладжаниКонсервирани патладжани
03 Януари
Съхранявайте на тъмно и хладно място. Консервираните патладжани са готови....
Консервирана БамяКонсервирана Бамя
17 Април
1
Така приготвената бамя в обръщате няколко дни, за се консервира от аспирина и оцета. Консервираната Бамя е готова....
Консервирано пърженоКонсервирано пържено
10 Януари
Обелете ги и ги нарежете на дребни парчета. В голяма купа добавете доматите от консерва с доматения бульон и разбъркайте. Обелете и нарежете лука на дребно, а магданоза, копъра и чесъна на ситно....
Консервирани печуркиКонсервирани печурки
03 Окт.
Махнете пънчетата на почистените гъби и във всяка вдлъбнатина поставете по малко олио и сол. Наредете ги в тава и ги сложете в умерена фурна, докато поомекнат. Щом гъбите пуснат сок, веднага ги извадете....
Консервирана скумрияКонсервирана скумрия
08 Окт.
Затворете бурканите и ги стерилизирайте на водна баня за около 45 минути до 1 час....
Консервирани печуркиКонсервирани печурки
13 Окт.
Гъбите се измиват и нарязват на едри парчета. Накисват се във вода, където трябва да престоят едно денонощие. След това се отцеждат и варят половин час в леко подсолена вода....
Консервирани гъбиКонсервирани гъби
10 Август
Съхранявайте консервираните гъби на хладно и тъмно място. За тази зимнина може да използвате и други гъби, както и добавки като чесън, зърна черен или бял пипер и т.н....
Консервиран нахутКонсервиран нахут
17 Ноем.
След това обърнете бурканите с консервиран нахут и заварете капачките в тенджера с вода....