Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Консервиране на зелен бобИзмийте добре зеления фасул, почистете го и го нарежете на парчена по около 2-3 см.
Изсипете в буркан от 800 мл и подправете със солта....
20 Ноем.
6
Консервиране на зелени доматиИзмийте доматите и ги нарежете на полумесеци или на филийки.
Нарежете морковите или ги настържете.
Разпределете ги в два средно големи буркана....
11 Януари
Консервиране на печени чушкиНареждате ги в голяма тенджера с вода и ги варите за 10 мин. след завиране на водата.
Изваждате бурканчетата с щипка и ги обръщате с капачката надолу за 12 часа.
Съхранявате печените чушки на тъмно и хладно място....
17 Януари
Консервиране на домати за готвенеРецептата за Консервиране на домати за готвене е изпълнена....
07 Февр.
Консервиране на люти чушлета (шипка)Нарежете копъра на ситно и обелените скилидки чесън на по две.
Напукайте чушлетата на котлон или скара от двете страни, но не прекалявайте....
10 Януари
Технологията на пастьоризиранеПастьоризирането е вид консервиране, при което това, което се пастьоризира може да издържи по-дълго време отколкото ако е необработено или в прясно състояние....
05 Юни
Какво представлява технологията на мацерацияМицерацията е процес в производството на вино. Въглеродната мицелация има силата да промени изцяло стила и вкуса на виното.
Гроздето се събира цяло. Този процес се прилага най-вече при червени вина, с цел да омекоти...
02 Август
Консервиране на гювечНачините на консервиране на зеленчуци за гювеч са два – замразяване и стерилизиране. Най-важното е да знаете от кои зеленчуци се приготвя гювечът, за да ги консервирате за зимата....
26 Септ.
Консервиране на патладжаниПатладжаните можем да консервираме по доста различни начини. Започваме с патладжан в доматен сок, който можете да затворите в буркани....
17 Август
Консервиране на черешиСладкото от череши също е традиционен начин за консервиране на тези вкусни плодове....
06 Юни
Консервиране на рибаМожете да я консервирате и дълго време да се наслаждавате на вкуса й.
За консервиране са подходящи всички видове риби – морски, речни и от езера....
11 Май
3
Консервиране на маслиниИма много традиционни методи за консервиране на храни, които ограничават енергийните суровини и намаляват въглеродния отпечатък....
10 Дек.
Консервиране на морковиЛесен начин за съхраняване на морковите е консервирането. От морковите могат да се приготвят нектари, туршии, както и могат да се замразят във фризера.
Има един универсален метод за консервиране на моркови....
01 Окт.
1
Консервирана каракудаПо тази рецепта може да се консервира всякаква риба като платика, скобар, а може и да е мешана.
Консервираната каракуда е готова....
07 Януари
1
Консервирани патладжаниСъхранявайте на тъмно и хладно място.
Консервираните патладжани са готови....
03 Януари
Консервирана БамяТака приготвената бамя в обръщате няколко дни, за се консервира от аспирина и оцета.
Консервираната Бамя е готова....
17 Април
1
Консервирано пърженоОбелете ги и ги нарежете на дребни парчета. В голяма купа добавете доматите от консерва с доматения бульон и разбъркайте.
Обелете и нарежете лука на дребно, а магданоза, копъра и чесъна на ситно....
10 Януари
Консервирани печуркиМахнете пънчетата на почистените гъби и във всяка вдлъбнатина поставете по малко олио и сол. Наредете ги в тава и ги сложете в умерена фурна, докато поомекнат.
Щом гъбите пуснат сок, веднага ги извадете....
03 Окт.
Консервирана скумрияЗатворете бурканите и ги стерилизирайте на водна баня за около 45 минути до 1 час....
08 Окт.
Консервирани печуркиГъбите се измиват и нарязват на едри парчета. Накисват се във вода, където трябва да престоят едно денонощие.
След това се отцеждат и варят половин час в леко подсолена вода....
13 Окт.
Консервирани гъбиСъхранявайте консервираните гъби на хладно и тъмно място. За тази зимнина може да използвате и други гъби, както и добавки като чесън, зърна черен или бял пипер и т.н....
10 Август
Консервиран нахутСлед това обърнете бурканите с консервиран нахут и заварете капачките в тенджера с вода....
17 Ноем.