Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Това са най-гадните сладоледи! Ще ги хапнете ли?Когато искаме нещо вкусно и разхлаждащо през лятото, обикновено се обръщаме към сладоледа. Но какво ще стане, ако вкусът на любимия ни десерт е отвратителен?
Сладоледът има за цел да ви накара да се освежите през...
23 Юни
Здравословни храни, които може да хапнете на кракПлодовете са най-добрият избор за гладните офис служители, които се чудят какво да хапнат на крак.
4....
27 Април
Каква улична храна може да хапнете в Португалия?Едно от най-популярните улични ястия е Франсезиня/ francesinha. Въпреки че се нарежда в редицата на уличните храни, става дума за грандиозно ястие, типично и емблематично за Порто....
02 Юни
Пътешествайте по света като хапнете тези 10 ястияНо ако не разполагате с излишни пари за пътувания, може да вкусите от духа на държавите зад граница, като опитате някои от типичните за региона ястия....
19 Август
Това са най-чудатите обувки, които може да видитеЯпонката Киото Охата е обсебена от обувките, но не обиколя денонощно магазините като Кари Брадшоу от Сексът и градът, а ги създава сама. Последната ѝ творба обаче успява да шашне хората на улиците.
Японката е създала...
18 Юни
1
Това са най-вкусните сладоледи, които може да опитатеЗа лятото най-предпочитаният десерт от повечето хора е сладоледът и като повечето кулинарни изобретения много майстор готвачи се стараят да го превърнат в истинско изкуство и наслада за всички сетива.
Различни страни...
05 Юли
Коктейл Това ли е всичко?Можем да се насладим на готовия коктейл Това ли е всичко? - ако случайно не ни стигне, нищо не ни пречи да си направим нов коктейл....
30 Окт.
Какво може да си хапнем преди лягане?Те бързо ще ви заситят и ще ви позволят да си починете пълноценно;
- Хапнете малко сурови бадемови ядки....
20 Дек.
Сос към зеленчукови ястияСервираме към зеленчукови ястия, много е подходящ за картофи, тиквички или патладжан, може и с други....
02 Дек.
Сос за рибни ястияЯдките се смилат, разбъркват се с чаша вода и се пасират.
Разбива се маслото, към което се добавят един по един жълтъците и към тях се прибавя получената смес от бадемовите ядки, малко оцет, захар и сол на вкус. Всичко...
21 Ноем.
1
Зеленчукова подправка за ястияВсичко се овкусява със сол, добре се разбърква и се оставя да престои около 30 минути.
Сместа се пълни в буркани и се съхранява в хладилник. Зеленчуковата подправка е идеална за супи и яхнии....
19 Окт.
Сос за рибни ястияЯдките се смилат, разбъркват се с чаша вода и се пасират.
Разбива се маслото, към което се добавят един по един жълтъците и към тях се прибавя получената смес от бадемовите ядки, малко оцет, захар и сол на вкус. Всичко...
21 Ноем.
1
Да, медът може да лекува и това!Всеки знае, че медът носи здраве. Свикнали сме да приемаме природното лекарство разредено в чая си, понякога в кафето, често на филия с масло. Известен бабешки лек срещу почти всичко е и лъжица мед преди лягане...
19 Дек.
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Как да изсушим дренкиСлед 10-тина дни дренките вече са готови и може да ги приберете и консумирате. През зимата те са изключително полезни за повишаване на енергията и подобряване на имунитета....
18 Март
Кои ястия са блажни?Блажни ястия са храни с животински произход или хранителен продукт или гозба, съдържащи в състава си масло, мляко, животинска мазнина, яйца, масло, месо. Блажните ястия са контрапункт на постните рецепти....
08 Януари
Домашно приготвена заготовка за ястияЩе получите идеална вкусна заготовка, подходяща за всякакви ястия....
11 Окт.
Чеснов сос за рибни ястияСлед като сте разбъркали добре, добавете още 1 чаша бульон и сложете да се вари на котлона за 20 минути. Бъркайте и накрая овкусете със сол и черен пипер на вкус....
23 Март
Червен сос за основни ястияПриготвяне на домашен демиглас бульон: Начупваме костите и запържваме се от всички страни. Прибавяме нарязаните зеленчуци.
Потъмнелите кости прехвърляме в тенджера и се долива гореща вода. Варят се 4 часа на бавен огън...
02 Ноем.
Млечен сос за солени ястияРазбиваме брашното с маслото, постепенно добавяме горещото мляко и бъркаме, докато брашното се разтвори добре.
Слагаме на котлона и варим 10-15 минути при слабо кипене.
Накрая добавяме захар, сол и прецеждаме....
25 Юни
Яхния Да си оближеш пръститеПо желание може са сгъстите с брашно, размито във вода.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
05 Февр.
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1