Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Домашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте. За сиренето използвам домашно краве мляко....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Пелмени по мой си начинПелмени по мой си начин
11 Юни
1
Поднесете пелмените топли с масло и сметана....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Пелмени с каймаПелмени с кайма
14 Март
Пускам поетапно пелмените с кайма и щом изплуват, варя 5 минути. Изваждам с решетъчна лъжица и слагам следващите и така, докато се свършат. Излязоха 46 броя. Пелмени с кайма - рецепта, повлияна от руската кухня....
Пелмени с каймаПелмени с кайма
20 Март
В средата на всички пелмени се слага каймата, след което тестото се прегъва на две, а краищата се притискат с малко вода, за да залепнат по-добре. Така приготвените пелмени се варят във вряща вода....
Пелмени в сметанов сосПелмени в сметанов сос
22 Ноем.
2
Другият вариант е да разпределите пелмените в чинии и във всяка порция да сложите по малко от сметановия сос. Пелмените в сметанов сос са готови....
Пикантни пелмени с каймаПикантни пелмени с кайма
11 Юни
Поръсете леко с брашно и поставете всички пелмени във фризера. Можете да ги варите, когато пожелаете, и да имате винаги готови. Пелмените се варят във вряща подсолена вода с добавен червен пипер....
Пелмени в доматен сосПелмени в доматен сос
29 Април
Слага се на котлона да заври. Добавят се олио и кимион. Овкусява се със сол и черен пипер. Готви се до редуциране на соса. Пелмените се заливат с готовия сос. Пелмените в доматен сос се сервират топли....
Руски пелмени с каймаРуски пелмени с кайма
07 Окт.
Напълнете кръгчетата с 1 ч.л. от плънката за пелмените и прегърнете на две, така че да се получи полукръг. Сложете пелмените с кайма да се варят в подсолена вода (до 10 бр.)....
Пелмени по уралскиПелмени по уралски
14 Май
Счупете яйцето в мерителна чаша, добавете водата, за да стане 150 мл общо. Разбъркайте яйцето с водата, добавете към брашното и замесете меко тесто за пелмени....
Пелмени с любов от ЛюбовПелмени с любов от Любов
31 Май
Рецептата е за оригинални руски пелмени, споделена от моята баба Любов, кръстих ги така в нейна памет! Замесвам меко тесто и го оставяме 10-тина минутки да се отпусне....
Пелмени в гювечета и гъбиПелмени в гювечета и гъби
22 Февр.
Нареждаме пелмените в гювечета, отгоре пасираните гъби, заливаме с млечната смес и поръсваме с желаните подправки. Печем в студена фурна на 200° за около 30 мин. Да ви е вкусно!...
Татарски пелмени с агнешко месоТатарски пелмени с агнешко месо
13 Юни
Краищата се защипват така, че плънката да е изцяло скрита в тестото. Варят се на пара 35 минути. Сервират се, като се заливат с разтопено масло....
Руски пелмени с вкусна плънкаРуски пелмени с вкусна плънка
21 Март
Аз си купих пелменица, но ако нямате такава, пак може да ги правите, изрязвайки кръгчетата с чаша например....
Пелмени с пилешко и спанакПелмени с пилешко и спанак
03 Септ.
Сложете пелмените в решетъчен съд, поставете го в тенджера, в която кипнали 2 см вода, така че да не я допират, захлупете и варете на пара торбичките 5 мин....
Пикантни пелмени по азиатскиПикантни пелмени по азиатски
22 Юни
Разбъркваме добре получения сос и в него заливаме сварените пелмени, овкусени с масло. По желание можете да добавите малко от бульона, в който са се варили пелмените, към чиниите....
Пелмени с кайма и горски манатаркиПелмени с кайма и горски манатарки
08 Юни
Във врящата вода пускаме един по един пелмените. Когато се сварят и изплуват на повърхността пелмените са готови....
Пелмени с кайма и чесново млякоПелмени с кайма и чесново мляко
07 Март
3
Слагаме на котлона да заври подсолена вода. След като сме направили пелмените ги пускаме във врящата вода, когато изплуват ги варим 5 мин., изкарваме ги, заливаме ги със студена вода и ги отцеждаме....