Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Как да си направим домашно краве сиренеДомашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте.
За сиренето използвам домашно краве мляко....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Пелмени с каймаПускам поетапно пелмените с кайма и щом изплуват, варя 5 минути.
Изваждам с решетъчна лъжица и слагам следващите и така, докато се свършат. Излязоха 46 броя.
Пелмени с кайма - рецепта, повлияна от руската кухня....
14 Март
Пелмени с каймаВ средата на всички пелмени се слага каймата, след което тестото се прегъва на две, а краищата се притискат с малко вода, за да залепнат по-добре.
Така приготвените пелмени се варят във вряща вода....
20 Март
Пелмени в сметанов сосДругият вариант е да разпределите пелмените в чинии и във всяка порция да сложите по малко от сметановия сос.
Пелмените в сметанов сос са готови....
22 Ноем.
2
Пикантни пелмени с каймаПоръсете леко с брашно и поставете всички пелмени във фризера.
Можете да ги варите, когато пожелаете, и да имате винаги готови. Пелмените се варят във вряща подсолена вода с добавен червен пипер....
11 Юни
Пелмени в доматен сосСлага се на котлона да заври. Добавят се олио и кимион.
Овкусява се със сол и черен пипер. Готви се до редуциране на соса. Пелмените се заливат с готовия сос. Пелмените в доматен сос се сервират топли....
29 Април
Руски пелмени с каймаНапълнете кръгчетата с 1 ч.л. от плънката за пелмените и прегърнете на две, така че да се получи полукръг.
Сложете пелмените с кайма да се варят в подсолена вода (до 10 бр.)....
07 Окт.
Пелмени по уралскиСчупете яйцето в мерителна чаша, добавете водата, за да стане 150 мл общо.
Разбъркайте яйцето с водата, добавете към брашното и замесете меко тесто за пелмени....
14 Май
Пелмени с любов от ЛюбовРецептата е за оригинални руски пелмени, споделена от моята баба Любов, кръстих ги така в нейна памет!
Замесвам меко тесто и го оставяме 10-тина минутки да се отпусне....
31 Май
Пелмени в гювечета и гъбиНареждаме пелмените в гювечета, отгоре пасираните гъби, заливаме с млечната смес и поръсваме с желаните подправки. Печем в студена фурна на 200° за около 30 мин.
Да ви е вкусно!...
22 Февр.
Татарски пелмени с агнешко месоКраищата се защипват така, че плънката да е изцяло скрита в тестото. Варят се на пара 35 минути. Сервират се, като се заливат с разтопено масло....
13 Юни
Руски пелмени с вкусна плънкаАз си купих пелменица, но ако нямате такава, пак може да ги правите, изрязвайки кръгчетата с чаша например....
21 Март
Пелмени с пилешко и спанакСложете пелмените в решетъчен съд, поставете го в тенджера, в която кипнали 2 см вода, така че да не я допират, захлупете и варете на пара торбичките 5 мин....
03 Септ.
Пикантни пелмени по азиатскиРазбъркваме добре получения сос и в него заливаме сварените пелмени, овкусени с масло.
По желание можете да добавите малко от бульона, в който са се варили пелмените, към чиниите....
22 Юни
Пелмени с кайма и горски манатаркиВъв врящата вода пускаме един по един пелмените. Когато се сварят и изплуват на повърхността пелмените са готови....
08 Юни
Пелмени с кайма и чесново млякоСлагаме на котлона да заври подсолена вода. След като сме направили пелмените ги пускаме във врящата вода, когато изплуват ги варим 5 мин., изкарваме ги, заливаме ги със студена вода и ги отцеждаме....
07 Март
3